Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WiosnaA']

Jutro leci taka paczuszka do Leonka ;)....może choć na chwilę czymś się zajmie, jak będzie sam :razz:.....do kuli-smakuli zrobiłam małe ciasteczka, dla reszty kolegów normalne :smile:.....kupiłam też dwa szampony, bo Luzika trzeba jednak częściej myć niż Leonka ;).
Za wszystko zapłaciłam 121zł, z przesyłką będzie ponad 130zł.
Poza bazarkiem sprzedałam trochę ciastek i kochane ciocie :loveu: zgodziły się przeznaczyć pieniążki na te zakupy....i tak..... od cioci MikAga jest 40zł , od cioci Helena5-20zł , od cioci sybisia-50zł ,resztę ja dokładam...ciociom pięknie dziękuję za zakupy u mnie i pieniążki dla Leonka :Rose:.
Może ktoś pomyśli,że te rzeczy,to rozpusta :shake:, ale w wypadku Leonka uważam,że bardzo potrzebne ;).
Leonku kosteczki niebawem dotrą, bądź tylko grzeczny ;).
Ale fajna paka
ale fajne ciocie!
[quote name='babi2']no, no to chyba jakiś narwany Święty Mikołaj, bo do świąt jeszcze trochę czasu a tu taaaka paaaka ?!!
Rozpusta ! i oby słowa Poker nie były proroczymi :)
Dziękujemy kochanym dziewczynom.
A jako dowód wdzięczności macie dziewczyny zagwarantowane pierwsze miejsca na liście wypożyczeń (którą zamierzam otworzyć przed świętami) Leona-Luzika jako froterki bezobsługowej, (chociaż ciągle lepiej działa jako mop parowy)
;)

[quote name='babi2']A ten psiak na drugim planie też coś dostanie z tej paki?
Koniecznie, bo chyba pęknie mu serducho, taki nieszczęśliwy (;
No w lasnie, tak patrzy na te cuda.....
[quote name='WiosnaA']Cioteczki , a cóż my możemy zrobić w tej chwili dla Leonka oprócz tych kilku drobiazgów :shake:.

To babi2 i p.Daria są niesamowite i wyjątkowe !!!!! dając szansę Leonkowi , pomimo , iż mają piątkę swoich zwierzaków.
Dziękujemy Wam z całego serca!!! :calus:

Togaa, ta Pani pewnie się nie odezwała, co męża miała przekonać:razz:

Paczka w drodze.
Babi2, ciasteczka nie musisz trzymać w lodówce, są wysuszone ,mogą stać w salaterce, w otwartym pudełku, aby był dostęp powietrza.

Babi 2 i pani daria sa wspaniale
ja wiem jak ciezko sie takim psiakiem opiekowac...
bardzo jestescie wielkie!

togaa, o co chodzi z ta pania co ma meza przekonywac????? Oswiec nas prosze

a przy okazji pyt, czy plakat dla malego mamw koncu robic??? Tekst juz sama wymysle, tylko na kogo kontakt? Potrzeba mi imie, tel, mail....

Posted

togaa, o co chodzi z ta pania co ma meza przekonywac????? Oswiec nas prosze

Był bardzo obiecujący i niestety krótki kontakt z Panią która zachwyciła się Leonkiem . Pani dzwoniła dwukrotnie , z tym że o Jej ewentualnej decyzji co do adopcji Leosia nic nie wiedział Mąż i reszta Rodziny. Miała nad tym popracować i....cisza niestety.

Potrzeba mi imie, tel, mail....

To może już bezpośrednio na p.Bożenę?

Posted

Piekna paczka dla psiaczka :)

Ja powinnam mieć ten weekend spokojniejszy, odezwę się do Darii i może uda mi się podjechać i skoczymy razem na spacer ? :)
Potrzebujecie coś dziewczyny ? Kupić coś ? Przywieźć ?
Dajcie znać :)

Z moim psiakiem niestety bez zmian. Potrzebuje dużo uwagi, opieki, ciepła, karmimy go, pilnujemy, żeby sobie nic nie zrobił przez przypadek, na spacery chodzi, ale niechętnie, w domu czue się bezpieczniej a fizjo nie kontroluje już chyba za bardzo - trochę jak z dzieckiem :(

Posted

Paczucha dostarczona !!
Luzik nie nadąża się bawić, a jeszcze nie wszystko mu pokazałam. Zaczęłam od kuli-smakuli, bo sama byłam ciekawa jak to działa. W lot załapał o co chodzi, a dodatkową zaletą jest jeszcze to, że nie wpada pod meble bo jest duża. Piszczące podobają się wszystkim od Amelki począwszy na wielkiej Zuźce skończywszy, ale mnie trochę mniej ...:lol: Będę mu więc zostawiała i wychodziła z domu. Kizia Milka też się ucieszy, jak tylko dotrze do domu, bo i dla niej jest niespodzianka. A smakołyków to nie zliczę....i takie nie-pachnące po psiemu. Najbardziej to jednak ucieszyła się Amelka, bo nie spodziewała się, że i dla niej są ukryte smakołyki i dziwiła się skąd zna ją pani z drugiego końca Polski? Postanowiła też kolekcjonować karty z pieskami, bo starsze dziewczyny mają kolekcje Drakurelli czy czegoś tam innego.
Chodzi mi po głowie, że może salon psiej piękności otworzę - szampony wystarczą na jakiś czas działalności :painting:

Tak więc jesteśmy zaopatrzeni na długie zimowe wieczory i jeszcze dłużej.
dziękujemy i pozdrawiamy

Posted

[quote name='babi2']Najbardziej to jednak ucieszyła się Amelka, bo nie spodziewała się, że i dla niej są ukryte smakołyki i dziwiła się skąd zna ją pani z drugiego końca Polski?[/QUOTE]Amelka będzie sławna na dogo jak Kasia u mari23 :)

Posted

dzień jak co dzień i...też padam i już wiem, że w niedzielę też nie odpocznę.
Dziękuję za ciepłe słowa i pozdrawiam równie ciepło
( a Luzik się na mnie foszy za pieluchy w fartuszku pooperacyjnym. Poleguje na wersalce z mężem. No i mam drugiego kanapowca - jeden wart drugiego :flaming:. Chociaż, nie ! Wstrzymam się jeszcze. Jak zaczną razem piwo pić to wtedy sobie strzelę :evil_lol:)

Posted

[quote name='babi2']dzień jak co dzień i...też padam i już wiem, że w niedzielę też nie odpocznę.
Dziękuję za ciepłe słowa i pozdrawiam równie ciepło
( a Luzik się na mnie foszy za pieluchy w fartuszku pooperacyjnym. Poleguje na wersalce z mężem. No i mam drugiego kanapowca - jeden wart drugiego :flaming:. Chociaż, nie ! Wstrzymam się jeszcze. Jak zaczną razem piwo pić to wtedy sobie strzelę :evil_lol:)[/QUOTE]

haha, dobre:)
Ci faceci na wersalkach są dobijający....wiem co mówię babi2:) buziaki dla Leonka.

Posted

Aniu, godne pochwały jest to jak zagospodarowałaś część wpływów z bazarku i nie tylko - sama bym lepiej nie wybrała prezentów dla Leonka. :) Psi Święty Mikołaj działa przez okrągły rok. ;) Ja ostatnio mało piszę, bo zajęta jestem nowym psim nabytkiem, a miał to być tylko tymczas... :evil_lol: Muszę kupić swoim kulę smakulę bo mi się podoba ta zabawka i oczywiście zamówić specjalne do niej ciasteczka. :cool3:

Posted

Fajnie,że paczuszka już dotarła.

[quote name='babi2'].......
( a Luzik .... Poleguje na wersalce z mężem........)

:loveu::loveu::loveu:

Babi2 ,a jak wygląda sprawa pieluch ?, może trzeba zakupić do tej froterki?:cool3:

Edysejo,masz psiaka na tymczasie?:cool3:

Posted (edited)

Tymczas który na stałe zostaje. :cool3: Jakoś nie umiem tymczasować... Przeraża mnie trochę myśl o kosztach bo suczka wzięta z ulicy (z cieczką) i może być w ciąży (za jakieś 2-3 tyg. robimy usg i jeśli jest ciężarna wtedy sterylka aborcyjna), mam nadzieję, że damy radę.

Edited by edyseja
Posted

Wzięłam tą sunię. Błąkała się po ulicy, nikt jej nie szukał mimo ogłoszeń. Odbyła kwarantannę w lecznicy, za chwilę trafiłaby do schroniska. Przyjechała do nas z Opoczna wraz z wolontariuszką z TPZ.

Posted (edited)

Jest mała (7.5 kg), młoda (zęby bez kamienia, różowe poduszki łapek) i typie rasy (russell terier?) także miałaby duże szanse trafić w ręce rozmnażacza (psy są wydawane bez kastracji/sterylizacji - spisywana tylko umowa adopcyjna, pytanie czy każdy tej umowy dotrzyma).

A tutaj sunia grzeje już w domu chudziutką dupinę:

Edited by edyseja
Posted

Edysejo, daj znać - spotkajmy się na jakmiś spacerku, co?:)

[quote name='edyseja']Tymczas który na stałe zostaje. :cool3: Jakoś nie umiem tymczasować... Przeraża mnie trochę myśl o kosztach bo suczka wzięta z ulicy (z cieczką) i może być w ciąży (za jakieś 2-3 tyg. robimy usg i jeśli jest ciężarna wtedy sterylka aborcyjna), mam nadzieję, że damy radę.[/QUOTE]