Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikaragua']Właściwie, to każdy dom tymczasowy jest po części domem wariatów ;)
Serdeczności ślę[/QUOTE]

Na to wygląda - i bardzo dobrze ! ;)
Miłego dnia :)

Posted

...a jakie wzięcie ma moje łóżko i pod-łóżko !

nawet zwaśnione koty dochodzą do porozumienia.
Również Bajeczka zaczęła odwiedziny od wskoczenia do łóżka, a Pepek schował sie pod łóżkiem, tak, że Daria zorientowawszy się, że nie ma psa, rozpoczęła poszukiwania i znalazł się pod moim łóżkiem z Czibą :razz:
Dr Dorota Sumińska w radiu powiedziała, że kto śpi z psem ma czystą pościel.... bo musi ją często zmieniać.
I coś w tym jest :angryy:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Gusiaczek']"kto śpi z psem ma czystą pościel.... bo musi ją często zmieniać."

:p[/QUOTE]

Swietne powiedzenie.
A co słychać u Amelki w DT?

Posted

Oj, chyba nas to trochę przerosło.
Tymczsowicze miewają sie świetnie, chyba nie mają zamiaru zmieniać miejsca pobytu. Tolka zazdrosna, Milka regularnie leje w psie posłania, przestaliśmy wychodzić na spacery, bo kogo uszczęśliwić a kogo zostawić ?
Jak wyjdzie się z jednym - pozostałe wyją aż ciary przechodzą po plecach.
A sąsiedzi - na razie cierpliwi.
Na podwórku ze sztucznej trawki całkiem naturalny zapach psich sików!
Kiedyś wróciłam z wycieczki z przysmakami dla wszystkich i nawet nie zauważyłam, że nie ma jednego - pojechał z Amelką na wystawę kundelków.
Amelka rozczarowana, bo nawet nagrody pocieszenia Agliś nie dostał, a przecież był najpiękniejszy. Za to Amelka wyróżnienie w konkursie plastycznym i III (?)miejsce w bieganiu z psim zaprzęgiem.
No i znowu pościel do zmiany a tu deszcz i nic nie schnie.
Pisać dalej czy od razu :flaming:
Z tym jeszcze poczekam, może jutro będzie słońce a tymczasem zaparzę sobię melisę - moją z ogródka, zabezpieczoną przed złocistym piorunem Aglisia -:kaffee_2: i pomodlę sie żeby Bajka jeszcze nie dostała cieczki, bo wtedy .....:Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run:

Posted

Bardzo barwnie piszesz o Waszych przygodach.
Ale nie ma chyba takiej opcji,żeby sunie zostały.Jak wygląda sprawa ich ogłoszeń?Ile ich miały i kiedy były robione?
Fryga i Kredka tez były u nas po 7 miesięcy i 7 dni,a Gusia 5 miesięcy i poszły do DSów.

Posted

[quote name='Poker']Bardzo barwnie piszesz o Waszych przygodach.
Ale nie ma chyba takiej opcji,żeby sunie zostały.Jak wygląda sprawa ich ogłoszeń?Ile ich miały i kiedy były robione?
Fryga i Kredka tez były u nas po 7 miesięcy i 7 dni,a Gusia 5 miesięcy i poszły do DSów.[/Q
Szerze mówiąc - nie wiem nic o Czibie - chyba tylko na facebooku.
Nie chcę być namolna i wydzwaniać i wypytywać bo dziewczyny dwoją się i troją aby jeszcze coś wyrwać ze schronu, póki nie będzie dla nich za późno. I ja to rozumiem i popieram i siedzę cicho. Jak wziąć za punkt odniesienia opiekę nad Luzikiem to teraz z tymi dwoma dziewczynami to .... luzik, a i do 7 miesięcy i 7 dni jeszcze daleko :)
A dziś świeciło słońce i wszystko wygląda inaczej

Posted

[quote name='margoth137']uwielbiam czytać wpisy babi2:)[/QUOTE]

Samo życie pisze, a ja tylko udostępniam dwa palce i klawiaturę ;)

Posted

Jak zaświeci słońce to i życie staje się radośniejsze, łatwiejsze :)
życzę.
Będzie lepiej...a z dnia na dzień coraz lepiej :)

Posted

WiosnaA napisał(a):
Odwiedzam i pozdrawiam "Leonkowy Domek" i Pupilki Amelki :)

Jak miło Cię znowu "Zobaczyć"
Pozdrawiamy również.
Widać wszyscy zapracowani - takie czasy :-)

• 2 weeks later...
Posted

Na okoliczność cieczki Bajeczki - Pepek pozbawiony męskości :-(
A Bajeczka pojechała do DS !:multi::shake::roll: (mieszane uczucia)
Pozdrowienia prawie wakacyjne !

Posted

Ajajjaaaaaaj ale się u Was porobiło:p
Pepe pewnie zadowolony nie jest, że mu męskość ciachnięto:cool3:
Bajeczka już w swoim domku???:crazyeye:
A uczucia dlaczego mieszane?

Posted

Mieszane, mieszane bo z jednej strony 6-1=5 i już trochę lżej, a z drugiej trochę boli serducho, bo pokochaliśmy tego psiaka no i co Bajka teraz przeżywa ?
Czuje sie zdradzona, porzucona, oszukana.
Czy nowy dom ją pokocha ?
Czy ona pokocha nowych opiekunów ?
Bajka jest w domku z ogródkiem pod Krakowem i ma tam bardzo dobre warunki. Wyszukały ją panie w ogłoszeniach i spodobała się. Ale czy zaakceptują nowe właścicielki to, że Bajka jest strachulcem i strachulcem pozostanie ?