babi2 Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 To prawda: Babi za stara na luz, a te 3 godziny poszły - ani w nogi ani w plecy - bo później zjadłam w łóżku 1/2 tabliczki czekolady i tu uwaga - o wymiarze XXL ! No to gdzie poszło ? No gdzie ? Ale raczej nie udzielajcie odpowiedzi, bo byłoby nieobyczajnie, a regulamin tego zabrania :oops: Quote
b-b Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 babi2 napisał(a):To prawda: Babi za stara na luz, a te 3 godziny poszły - ani w nogi ani w plecy - bo później zjadłam w łóżku 1/2 tabliczki czekolady i tu uwaga - o wymiarze XXL ! No to gdzie poszło ? No gdzie ? Ale raczej nie udzielajcie odpowiedzi, bo byłoby nieobyczajnie, a regulamin tego zabrania :oops: :D ....skąd ja to znam:oops: Quote
Gusiaczek Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Czekolada jest dobra na wszystko, a że "łazi" po nas? taka jej uroda ;) Quote
babi2 Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Oj łazi, łazi i zatrzymuje się na długo, niestety :cool3: Quote
margoth137 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 ja też wczoraj zjadłam pół tabliczki białej milki:( Quote
babi2 Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 tak oto zawiązuje się klub pożeraczy czekolady. I chyba mianuję się samozwańczym prezesem tego klubu, bo ja zjadłam wczoraj, jem dzisiaj i jutro też nie odpuszczę!:eviltong: Quote
margoth137 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 w razie czego mam całą mleczna milkę w lodówce:) Quote
NikaEla Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Też zapisuję się do klubu. Uwielbiam Michałki :) Quote
Gusiaczek Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 - mamo, chcesz czekoladę ? - nie ................... a jaka? - czekoladowa! z truskawkowym nadzieniem, no i ..... co ? - do rymu! DAWAJ ! Quote
margoth137 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 ja za nadziewanymi nie przepadam no chyba że kasztanek:loveu: Quote
babi2 Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Och Wy łakomczuszki ! Ja co podjem , to podjem ale wieczorkiem hyc ! na batut i tak sobie skaczę, skaczę :laugh2_2:aż trochę wyjdzie ze mnie to co łazi i chciałoby sie zatrzymać na dłużej. Ale dzisiaj za zimno na skakanie a na podjadanie w sam raz. No to smacznego :facelick: Quote
togaa Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 A "Mieszaneczka Krakowska" Was nie bierze, bo mnie bardzo....? ;) Quote
Gusiaczek Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='margoth137']ja za nadziewanymi nie przepadam no chyba że kasztanek:loveu:[/QUOTE] Dziś prawdziwych "kasztanków" już nie ma .... :( Quote
Gusiaczek Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='togaa']A "Mieszaneczka Krakowska" Was nie bierze, bo mnie bardzo....? ;)[/QUOTE] Dla mnie najlepsza mieszanka to "Solidarność" lubelska - wedlowska wysiada ;) Quote
babi2 Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Hej łakomczuszki ! Na łakocie trzeba sobie zasłużyć. Brać na smyczkę swych czworonożnych przyjaciół, a za rękę tych dwunożnych i na dłuuuugi spacerek. A w kieszonce mieszanka krakowska, kasztanki, michałki i lubelskie łakocie i jeść, przegryzać, smakować, częstować...... jutro będziemy się martwić tym co zostało :evil_lol: Quote
NikaEla Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Wróciłam z wesela na wsi ;) dziś już nic w siebie nie wcisnę ;) nawet ulubionego wafelka Quote
margoth137 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='Gusiaczek']Dziś prawdziwych "kasztanków" już nie ma .... :([/QUOTE] dokładnie;) moja mleczna milka XXl nie przterwała, wczoraj przyszedł sąsiad iż zjadł calusią;( Quote
babi2 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 [quote name='margoth137']dokładnie;) moja mleczna milka XXl nie przterwała, wczoraj przyszedł sąsiad iż zjadł calusią;([/QUOTE] jak dobrze mieć sąsiada, jak dobrze mieć sąsiada... Quote
b-b Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='margoth137']dokładnie;) moja mleczna milka XXl nie przterwała, wczoraj przyszedł sąsiad iż zjadł calusią;([/QUOTE] On po prostu zadbał o Twoją linię ;) Quote
margoth137 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 no nie wiem czy akurat o moją linie chciał zadbać:) ja mam złych sąsiadów:( ten jest tylko w miarę,;) Quote
babi2 Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 [quote name='margoth137']no nie wiem czy akurat o moją linie chciał zadbać:) ja mam złych sąsiadów:( ten jest tylko w miarę,;) Jak ten będzie często wpadać to i on miarę przybierze :) Quote
b-b Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='margoth137']no nie wiem czy akurat o moją linie chciał zadbać:) ja mam złych sąsiadów:( ten jest tylko w miarę,;)[/QUOTE] Ja na 4 najbliższych mam tylko jednych "w miarę" .Reszta to...a jednego to wręcz nie cierpię! Przez jego głupotę - puszczał psa luzem a ten latał po całej wsi - otruli mu go:/ Biedak podobno straszne męki przechodził zanim ukojenie przyniosło mu przejście za TM :( Babi a Bajeczka z Czibą jak się dogadują? Quote
babi2 Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 (edited) Cziba i Bajka to dziewczyny z innej bajki. One jakby nie uznawały hierarchii ważności w stadzie i nie zdawały sobie sprawy, że np. wielka Negra mogłaby stanowić zagrożenie. Najbardziej to widać podczas karmienia lub obdzielania smakołykami. Początkowo pilnowałyśmy, aby je fizycznie oddzielić a teraz idziemy na skróty i wygląda to tak, że dziewczyny porywają kąski, wynoszą na zewnątrz miski by zjeść, po czym wracają, nie koniecznie do swojej miski porywają itd. A Negra nie protestuje nawet gdy wyciągną jej z pyska, jedynie Tolka i Pepek sie szczerzą, ale dziewczyny mają to w nosie. A jak całe towarzystwo urządza zabawę w ganianego to kostka brukowa wylatuje spod łap! Najgorzej jest z kotami. Jak są w mieszkaniu - to pełna sielanka. Natomiast właśnie wczoraj jedno pogoniło za kotem i był to sygnał dla pozostałych aby gonić. Mało brakowało, że kot wpadłby prosto w paszczę psa, ale drugi kot podążył z odsieczą i oczywiście ja rozwiązałam problem - nagadałam wszystkim do słuchu - niech wiedzą, że w tym stadzie rządzę ja :x I tak to wygląda - Cziba i Bajka są rozbrykane, Negra na wszystko przymyka oko, Tolka wkurzona, Pepek zdziwiony, koty zagrożone - dom nie-tymczasowy , tylko Dom Wariatów !:stupid: Edited May 30, 2013 by babi2 Quote
Recommended Posts