NikaEla Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 babi2 napisz do moderatora wątków o przeniesienie do działu 'domy tymczasowe' albo 'psy w potrzebie', :[h=5]Moderatorzy forum[/h] Maupa4, jefta Quote
babi2 Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 bardzo dziękuję za podpowiedź, już wysłałam i czekam co dalej. A Tchiba a właściwie Cziba, bo tak ma zapisane w książeczce, poweselała. Chyba ból uszu sprawił, że była bardziej dzika, ale nadal najlepszym miejscem jest "pod łóżkiem" Quote
mamameli Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Witam wszystkich :) To ja może dodam nowe zdjęcie Cziby :) Może ktoś się zakocha?? Quote
b-b Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 [quote name='mamameli']Witam wszystkich :) To ja może dodam nowe zdjęcie Cziby :) Może ktoś się zakocha?? http://daria.serwislap.pl/bajka/ma%b3e/Image00001.jpg Tego i Wam i jej życzę :) Quote
babi2 Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Uszy wyczyszczone, zakropione, ręce NIEPOGRYZIONE ! :lol: ale zębiska się szczerzyły. Teraz spokojnie leży przy moich nogach, chociaż droga pod łóżko niezabarykadowana. I to zapiszmy po stronie sukcesików malusieńkich :cool1: Quote
ona03 Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Zdjęcia cudne, czarna Cziba :loveu: w białych płatkach :evil_lol:, jak nic kogoś zauroczy. http://daria.serwislap.pl/bajka/ma%b3e/Image00001.jpg Quote
Poker Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Uszy potrafią potwornie boleć.Dlatego mogła być nerwowa.Teraz będzie lepiej. A gdzie to na wiosnę robiliście zdjęcie na płatkach śniegu ?;) Pewnie wiśnie albo jabłoń kwiatkami posypała.Śliczne. Quote
babi2 Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 czereśnie, już niebawem będą...... z robalami niestety. Co roku obiecuję sobie,że rozprawię się z robalami, obczytałam w internecie co i jak i kiedy ale zawsze coś nie zadziała i robale mają się dobrze i jeszcze lepiej ucztujące ptaki :cool1: Quote
togaa Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Śliczna ta czarnulka. A moje czereśnie niedawno wyginęły. Myślałam że są wieczne, jak jabłonie. Quote
Gusiaczek Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Czarniutka, wiesz, ja uwielbiam czyszczenie, zakraplanie uszu - nawet jak troszkę bolą. Zasypiam gdy G. gmyra w nich :) Fajna z ciebie koleżanka Ovo chcąca z Tobą poszaleć ;) Quote
babi2 Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 no to zabieramy się do gmyrania w uszach..... może to polubimy? Quote
babi2 Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Niemalże całą niedzielę spędziłam z Czibą i Tolą. Chyba lepiej dogaduję się z psami niż z ludźmi . Cziba nie odstępuje mnie na krok, przejęła sposoby zachowania Tolki, np. chodzi na dwóch łapach (a są niezwykle długie) a przednimi wisi na mnie, Tolka ciut niżej. Mam od tego trochę siniaków :( Quote
babi2 Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Dziś udaliśmy sie na przegląd uszu Cziby, i czyszczenie Toli pupy. Niestety była taka kolejka, że sam pobyt w poczekalni wykończyłby nie tylko psiaki, ale Tolka swym ADHD wykończyłaby wszystkich oczkujących. Jutro drugie podejście z Czibą, a Tolce zrobili dobrze :diabloti: w innym nieoblężonym gabinecie. Quote
babi2 Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Nikaragua napisał(a):Podczytuję cały czas :) Miło mi :) Quote
Poker Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Nikaragua napisał(a):Podczytuję cały czas :) Ja też. Już sobie przypomniałam o Bajce, bo nie mogłam pokapować o którego psa mi chodziło :roll::oops: Quote
babi2 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Poker napisał(a):Ja też. Już sobie przypomniałam o Bajce, bo nie mogłam pokapować o którego psa mi chodziło :roll::oops: Ja już też się mylę, zanim przywołam tego o którego mi chodzi to bywa do 8 razy sztuka: Leon_Rabuś, Milka, Tola, Agli albo Pepek albo Glutek, Negra, Cziba, Zuzia, Bajka - i to już nie jest zabawne :angryy: Quote
ALMA2 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 babi2 napisał(a):Ja już też się mylę, zanim przywołam tego o którego mi chodzi to bywa do 8 razy sztuka: Leon_Rabuś, Milka, Tola, Agli albo Pepek albo Glutek, Negra, Cziba, Zuzia, Bajka - i to już nie jest zabawne :angryy: Ja też poczytuję , a teraz pozdrawiam i myśiam wszystkie łapy :) Quote
babi2 Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 "Ja też poczytuję , a teraz pozdrawiam i myśiam wszystkie łapy :smile:" Miło mi, pozdrawiam, dziękuję :) Quote
babi2 Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 b-b napisał(a):Jak tam uszka?:) Stało sie tak, że polubiłyśmy tę czynność :) Quote
babi2 Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 Dzisiaj odbyłyśmy bardzo długi (z konieczności, bo do weterynarza) spacer z Czibą. Co prawda prawa ręka jak u Pudziana ( w przyszłym tygodniu poprowadzę w lewej, może się wyrówna) ale dotarłyśmy i wróciłyśmy szczęśliwie z powrotem. Uszy nadal do czyszczenia , pod ogonem zaś - czysto :p a 3 godziny w plecy. Quote
Gusiaczek Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 babi2 napisał(a):Stało sie tak, że polubiłyśmy tę czynność :) A widzisss ;) Quote
Gusiaczek Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 [quote name='babi2']Dzisiaj odbyłyśmy bardzo długi (z konieczności, bo do weterynarza) spacer z Czibą. Co prawda prawa ręka jak u Pudziana ( w przyszłym tygodniu poprowadzę w lewej, może się wyrówna) ale dotarłyśmy i wróciłyśmy szczęśliwie z powrotem. Uszy nadal do czyszczenia , pod ogonem zaś - czysto :p a 3 godziny w plecy. Gusiak się złości, że ciągnę .... i po co ? Kiedy 5letnia Milenka mnie prowadziła szłam na luźnej smyczy, oglądałam się co chwilę, czy wszystko jest ok .... wniosek? .... : Gusiak za stara na "luz" :evil_lol: w jej wieku trzeba mobilizować do aktywności ;) Ovka mobilizująca Quote
Recommended Posts