Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo dziękuję za podpowiedź, już wysłałam i czekam co dalej.
A Tchiba a właściwie Cziba, bo tak ma zapisane w książeczce, poweselała.
Chyba ból uszu sprawił, że była bardziej dzika, ale nadal najlepszym miejscem jest "pod łóżkiem"

Posted

Uszy wyczyszczone, zakropione, ręce NIEPOGRYZIONE ! :lol:
ale zębiska się szczerzyły. Teraz spokojnie leży przy moich nogach, chociaż droga pod łóżko niezabarykadowana.
I to zapiszmy po stronie sukcesików malusieńkich :cool1:

Posted

Uszy potrafią potwornie boleć.Dlatego mogła być nerwowa.Teraz będzie lepiej.
A gdzie to na wiosnę robiliście zdjęcie na płatkach śniegu ?;)
Pewnie wiśnie albo jabłoń kwiatkami posypała.Śliczne.

Posted

czereśnie, już niebawem będą...... z robalami niestety.
Co roku obiecuję sobie,że rozprawię się z robalami, obczytałam w internecie co i jak i kiedy ale zawsze coś nie zadziała i robale mają się dobrze i jeszcze lepiej ucztujące ptaki :cool1:

Posted

Czarniutka, wiesz, ja uwielbiam czyszczenie, zakraplanie uszu - nawet jak troszkę bolą.
Zasypiam gdy G. gmyra w nich :)
Fajna z ciebie koleżanka
Ovo chcąca z Tobą poszaleć ;)

Posted

Niemalże całą niedzielę spędziłam z Czibą i Tolą. Chyba lepiej dogaduję się z psami niż z ludźmi .
Cziba nie odstępuje mnie na krok, przejęła sposoby zachowania Tolki, np. chodzi na dwóch łapach (a są niezwykle długie) a przednimi wisi na mnie, Tolka ciut niżej.
Mam od tego trochę siniaków :(

Posted

Dziś udaliśmy sie na przegląd uszu Cziby, i czyszczenie Toli pupy. Niestety była taka kolejka, że sam pobyt w poczekalni wykończyłby nie tylko psiaki, ale Tolka swym ADHD wykończyłaby wszystkich oczkujących.
Jutro drugie podejście z Czibą, a Tolce zrobili dobrze :diabloti: w innym nieoblężonym gabinecie.

Posted

Nikaragua napisał(a):
Podczytuję cały czas :)

Ja też.
Już sobie przypomniałam o Bajce, bo nie mogłam pokapować o którego psa mi chodziło :roll::oops:

Posted

Poker napisał(a):
Ja też.
Już sobie przypomniałam o Bajce, bo nie mogłam pokapować o którego psa mi chodziło :roll::oops:

Ja już też się mylę, zanim przywołam tego o którego mi chodzi to bywa do 8 razy sztuka: Leon_Rabuś, Milka, Tola, Agli albo Pepek albo Glutek, Negra, Cziba, Zuzia, Bajka - i to już nie jest zabawne :angryy:

Posted

babi2 napisał(a):
Ja już też się mylę, zanim przywołam tego o którego mi chodzi to bywa do 8 razy sztuka: Leon_Rabuś, Milka, Tola, Agli albo Pepek albo Glutek, Negra, Cziba, Zuzia, Bajka - i to już nie jest zabawne :angryy:

Ja też poczytuję , a teraz pozdrawiam i myśiam wszystkie łapy :)

Posted

Dzisiaj odbyłyśmy bardzo długi (z konieczności, bo do weterynarza) spacer z Czibą.
Co prawda prawa ręka jak u Pudziana ( w przyszłym tygodniu poprowadzę w lewej, może się wyrówna) ale dotarłyśmy i wróciłyśmy szczęśliwie z powrotem. Uszy nadal do czyszczenia , pod ogonem zaś - czysto :p a 3 godziny w plecy.

Posted

[quote name='babi2']Dzisiaj odbyłyśmy bardzo długi (z konieczności, bo do weterynarza) spacer z Czibą.
Co prawda prawa ręka jak u Pudziana ( w przyszłym tygodniu poprowadzę w lewej, może się wyrówna) ale dotarłyśmy i wróciłyśmy szczęśliwie z powrotem. Uszy nadal do czyszczenia , pod ogonem zaś - czysto :p a 3 godziny w plecy.

Gusiak się złości, że ciągnę .... i po co ?
Kiedy 5letnia Milenka mnie prowadziła szłam na luźnej smyczy, oglądałam się co chwilę,
czy wszystko jest ok ....
wniosek? .... : Gusiak za stara na "luz" :evil_lol:
w jej wieku trzeba mobilizować do aktywności ;)
Ovka mobilizująca