babi2 Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 W poniedziałek mamy odebrać z Olkusza przerażoną psią panienkę. Też się boję, czy damy radę przywrócić jej radość życia :roll: Quote
ALMA2 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 dacie radę :). czekamy na informacje o nowej panience. Quote
b-b Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 babi2 napisał(a):W poniedziałek mamy odebrać z Olkusza przerażoną psią panienkę. Też się boję, czy damy radę przywrócić jej radość życia :roll: Wierzę w Was :) Quote
babi2 Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 od poniedziałku pomieszkuje u mnie przystojna czarnula Tchiba. Strachulec okrutny zaczął od torsji i strajku głodowego. Nawet przysmaki Wiosny nie były na tyle dobre aby skusiła się przekąsić, ale dzisiaj już zjadła. Nie bez zgrzytów było z zapoznaniem z Negrą i o dziwo z.... Bajką. Obie panie pokazywały ząbki, ale samica ALFA mamameli zarządziła i poustawiała. Wczoraj mijały się z wyuczoną obojętnością. Spotkanie z telewizorem - trzeba było nagrać i puszczać w portalu śmiesznych filmików. Zajęłyśmy wspólną sypialnię. Opiekunka , która zorganizowała przewóz z Kielc bardzo przeżywała rozstanie z Tchbą. Jeśli to czyta , to proszę o szybkie znalezienie DS bo i my zaczynamy wchodzić w takie relacje, że rozstanie może być ciężkim przeżyciem dla nas wszystkich :-( Quote
b-b Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 A gdzie można zobaczyć Tchibę?:) Nie zazdroszczę Wam już teraz bo im dłużej człowiek obcuje tym trudniej później oddać taką bidulę. Quote
babi2 Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 Nie mogę się odrobić, nie miałam jeszcze okazji pstryknąć , ale długi weekend, to może poodrabiam zaległości a tera biorą sie za płatności :cool3: Quote
babi2 Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 Tylko tyle udało mi się uchwycić:oops: Odkąd wpuściłam ją do sypialni i odkryła ponury zakątek pod łóżkiem, to tam siedzi. Czasami udaje mi się wywabić ją podstępnie, to wtedy asystuje mi na obchodzie ogródka (ale wówczas nie pamiętam o aparacie) ale wystarczy jakiś podejrzany dźwięk i .... tyle ją widziałam:roll: Quote
babi2 Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 (edited) Znalazłam jeszcze taki filmik z Luzikiem nakręcony na 2 dni przed śmiercią. Ciągle nie mogę przestać myśleć, co mu było? Przecież nie tak wygląda chory pies [video]http://img62.imageshack.us/img62/2505/x35kebcoxjjtkzdwjjbcyt.mp4[/video] .... a dziś tylko wierzba płacząca Edited May 3, 2013 by babi2 Quote
ona03 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Jaki super tytuł wątku :lol: i strachulec Tchiba :loveu: się oswoi, już Amelcia :loveu: o to zadba :multi:, a L-L będzie nad wszystkim czuwał..... Quote
b-b Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Śliczna jest maleńka i mam nadzieję, że szybko pokona strach iprzyłączy się do życia w życiu rodziny:) L-L -siowa wierzba niech już nie płacze tylko uspokajająco szumi na wietrze nowym domownikom. Babi świetny tytuł i awatarek :) Quote
babi2 Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Dzięki za za życzliwą ocenę moich poczynań :cool1: Wreszcie mam trochę czasu, pozmieniałam już wpisy na początku wątku. Jak strachulec odpuści i w pobliżu będzie Amelka i coś do robienia zdjęć to jeszcze umieszczę tam Tchibę z Amelką. A na razie wierzba płacze deszczem, Tchiba siedzi pod stolikiem, a jak coś trzaśnie, to stolik z laptopem wylecą w powietrze.... Jak się nie odezwę przez tydzień, to znaczy, że tak się stało ;) Quote
margoth137 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Strachulec prześliczny, co ona musiała przejść.... A Luziczek tam z góry pyskuje, żeby spod wyrka wylazła Quote
babi2 Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 [quote name='margoth137']Strachulec prześliczny, co ona musiała przejść.... A Luziczek tam z góry pyskuje, żeby spod wyrka wylazła Podobno z interwencji , odebrana od kogoś, kto trzymał wiele psów za ogrodzeniem... Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Ogonek na brzuszku .... http://img705.imageshack.us/img705/6660/sam0393r.jpg minie, oswoi się Ovolinka też olkuska ... Quote
Poker Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Przylazłam i ja.Fajna Tchiba.Imię chyba na cześć sieci Tchibo;) Jaka ona jest duża? Strachulec jak strachulec,minie jej z czasem jak Kredce.Chociaż ona po 7 miesiącach ciągle jeszcze pokazuje strachy. Będzie osobny wątek dla Tchiby?, bo ten jest w smutnym dziale. Leoś/Luzik nie odszedł na marne ,dzięki niemu kolejne bidy zaznają szczęścia. Cudownie,że obie,Ty babi2 i mamamelki oraz oczywiście Amelka tak wspaniale uzupełniacie się w działaniach,nie mówiąc o Podkoszulku,:evil_lol: Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Myślę, że przede wszystkim Podkoszulek powinien mieć swój wątek :evil_lol: Quote
babi2 Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Chciałam prowadzić w tym wątku z Luzikem, tylko nie wiem jak wyprowadzić wątek z TM Toga pokierowała, tak że mogłam dokonać wpisy na pierwszej stronie i tam są opisani tymczasowicze. Zapraszam na pierwszą stronę. A nie chcę zostawiać Luzika, bo DT to jego sprawka, niech więc będzie z nami, ale oczywiście skorzystam z waszych rad i sugestii :cool1: Quote
babi2 Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 chyba odkryłam co gryzie TChibę. Poza tym, że nadal jest zestresowana, to boli ją lewe ucho. Najpierw potrząsała głową, a teraz drapie się za uchem i intensywnie potrząsa uszami wydając pomruki. Jutro wet :) Quote
b-b Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Oby dała sobie uszko obejrzeć:roll: Mój znajda Cwaniak(14lat) już od roku za TM wręcz dostawał szału jak mu uszy czyścić miałam. Raz mi nawet otworki w ręce zębami próbował zrobić:D Jak to mówią:" mądry Polak po szkodzie" od tamtego czasu w kagańcu mu je czyściłam;) Quote
Recommended Posts