Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W poniedziałek mamy odebrać z Olkusza przerażoną psią panienkę. Też się boję, czy damy radę przywrócić jej radość życia :roll:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

babi2 napisał(a):
W poniedziałek mamy odebrać z Olkusza przerażoną psią panienkę. Też się boję, czy damy radę przywrócić jej radość życia :roll:

Wierzę w Was :)

Posted

od poniedziałku pomieszkuje u mnie przystojna czarnula Tchiba. Strachulec okrutny zaczął od torsji i strajku głodowego. Nawet przysmaki Wiosny nie były na tyle dobre aby skusiła się przekąsić, ale dzisiaj już zjadła. Nie bez zgrzytów było z zapoznaniem z Negrą i o dziwo z.... Bajką. Obie panie pokazywały ząbki, ale samica ALFA mamameli zarządziła i poustawiała.
Wczoraj mijały się z wyuczoną obojętnością.
Spotkanie z telewizorem - trzeba było nagrać i puszczać w portalu śmiesznych filmików.
Zajęłyśmy wspólną sypialnię.
Opiekunka , która zorganizowała przewóz z Kielc bardzo przeżywała rozstanie z Tchbą. Jeśli to czyta , to proszę o szybkie znalezienie DS bo i my zaczynamy wchodzić w takie relacje, że rozstanie może być ciężkim przeżyciem dla nas wszystkich :-(

Posted

A gdzie można zobaczyć Tchibę?:)
Nie zazdroszczę Wam już teraz bo im dłużej człowiek obcuje tym trudniej później oddać taką bidulę.

Posted

Nie mogę się odrobić, nie miałam jeszcze okazji pstryknąć , ale długi weekend, to może poodrabiam zaległości a tera biorą sie za płatności :cool3:

Posted

Tylko tyle udało mi się uchwycić:oops:
Odkąd wpuściłam ją do sypialni i odkryła ponury zakątek pod łóżkiem, to tam siedzi.
Czasami udaje mi się wywabić ją podstępnie, to wtedy asystuje mi na obchodzie ogródka (ale wówczas nie pamiętam o aparacie) ale wystarczy jakiś podejrzany dźwięk i .... tyle ją widziałam:roll:

Posted (edited)

Znalazłam jeszcze taki filmik z Luzikiem nakręcony na 2 dni przed śmiercią.
Ciągle nie mogę przestać myśleć, co mu było?
Przecież nie tak wygląda chory pies
[video]http://img62.imageshack.us/img62/2505/x35kebcoxjjtkzdwjjbcyt.mp4[/video]
.... a dziś tylko wierzba płacząca

Edited by babi2
Posted

Jaki super tytuł wątku :lol: i strachulec Tchiba :loveu: się oswoi, już Amelcia :loveu: o to zadba :multi:, a L-L będzie nad wszystkim czuwał.....

Posted

Śliczna jest maleńka i mam nadzieję, że szybko pokona strach iprzyłączy się do życia w życiu rodziny:)
L-L -siowa wierzba niech już nie płacze tylko uspokajająco szumi na wietrze nowym domownikom.
Babi świetny tytuł i awatarek :)

Posted

Dzięki za za życzliwą ocenę moich poczynań :cool1:
Wreszcie mam trochę czasu, pozmieniałam już wpisy na początku wątku. Jak strachulec odpuści i w pobliżu będzie Amelka i coś do robienia zdjęć to jeszcze umieszczę tam Tchibę z Amelką.
A na razie wierzba płacze deszczem, Tchiba siedzi pod stolikiem, a jak coś trzaśnie, to stolik z laptopem wylecą w powietrze....
Jak się nie odezwę przez tydzień, to znaczy, że tak się stało ;)

Posted

[quote name='margoth137']Strachulec prześliczny, co ona musiała przejść.... A Luziczek tam z góry pyskuje, żeby spod wyrka wylazła

Podobno z interwencji , odebrana od kogoś, kto trzymał wiele psów za ogrodzeniem...

Posted

Przylazłam i ja.Fajna Tchiba.Imię chyba na cześć sieci Tchibo;)
Jaka ona jest duża? Strachulec jak strachulec,minie jej z czasem jak Kredce.Chociaż ona po 7 miesiącach ciągle jeszcze pokazuje strachy.
Będzie osobny wątek dla Tchiby?, bo ten jest w smutnym dziale.
Leoś/Luzik nie odszedł na marne ,dzięki niemu kolejne bidy zaznają szczęścia. Cudownie,że obie,Ty babi2 i mamamelki oraz oczywiście Amelka tak wspaniale uzupełniacie się w działaniach,nie mówiąc o Podkoszulku,:evil_lol:

Posted

Chciałam prowadzić w tym wątku z Luzikem, tylko nie wiem jak wyprowadzić wątek z TM
Toga pokierowała, tak że mogłam dokonać wpisy na pierwszej stronie i tam są opisani tymczasowicze. Zapraszam na pierwszą stronę.
A nie chcę zostawiać Luzika, bo DT to jego sprawka, niech więc będzie z nami, ale oczywiście skorzystam z waszych rad i sugestii :cool1:

Posted

chyba odkryłam co gryzie TChibę. Poza tym, że nadal jest zestresowana, to boli ją lewe ucho. Najpierw potrząsała głową, a teraz drapie się za uchem i intensywnie potrząsa uszami wydając pomruki.
Jutro wet :)

Posted

Oby dała sobie uszko obejrzeć:roll: Mój znajda Cwaniak(14lat) już od roku za TM wręcz dostawał szału jak mu uszy czyścić miałam. Raz mi nawet otworki w ręce zębami próbował zrobić:D Jak to mówią:" mądry Polak po szkodzie" od tamtego czasu w kagańcu mu je czyściłam;)