Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś posadziłam wierzbę płaczącą w miejscu gdzie Luzik odszedł za TM.
Wybieg robiony z myślą o Luziku przydał się dla Bajki.
Dziś siedziała w kąciku i drżała. Po jakimś czasie przestała drżeć i zaczęła zwiedzać.
W końcu wyszła dalej i załatwiła to co psy załatwiają na dworze a później wbiła sie w krzaczory i obserwowała :roll:

Posted

Tak strasznie szybko ten czas leci....
Jakby to wczoraj było,a już miesiąc minął jak nie ma z nami Leonka-Luzika
[*] :-(

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/850/imagepreviewaspxc.jpg/"][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/702/imagepreviewaspxc.jpg[/IMG][/URL]

Babi,czytałam twój pierwszy wpis o Bajeczce(Drutce wtedy)....musiała do Was trafić.....buziaki dla Amelki;).

Posted

A ja już się martwiłam, tak dawno Cię tu Wiosno nie było, b-b czasem zagląda. Tak jak powiedziała Togaa byłaś Leosiowym Aniołem (ja dodam stróżem i przewodnikiem całych zastępów aniołów) I zjawiłaś się, jak na wiosnę przystało z kwiatami dla Leosia...
Dziękuję, Amelce przekażę jutro pozdrowienia, tym bardziej , że od jutra razem wędrujemy do szkoły - ona do zerówki ja do pracy
pozdrawiam

Posted

[quote name='b-b']Bidulka. Ile to maleństwo musiało złego zaznać, że tak się okrutnie wszystkiego boi:([/QUOTE]
Dziś biesiadowaliśmy na podwórku - wszyscy (z wyjątkiem kota Rabusia z obawy, żeby się nie zapodział) Bajka przycupnęła w kąciku wybiegu Luzikowego i obserwowała a potem umknęła w najbardziej ponury zakątek podwórka. Na wszelkie przymilne zawołania nie reaguje. Jesteśmy dla niej przeźroczyści.
Czekam, kiedy nadejdzie chwila,że zainteresuje się naszą obecnością. To będzie sukces. O zamachaniu ogonem na razie nawet nie marzę

Posted

Oj babi, Anioł,to by ustrzegł od najgorszego :-(... mnie zauroczyły te czarne oczęta od pierwszej chwili jak zobaczyłam Leonka, jego śliczny,radosny pyszczek i szczęśliwe dni u Was jakie mu daliście.
Bardzo się cieszę,że teraz Bajeczka i kotek Leon jest z Wami.
Zaglądałam trochę poczytać w biegu,ale ta wiosna jakaś "niedobra" :shake: i nie mam czasu na dogo.

Posted

Przyjdzie czas na radość Basjki i machaniem ogonkiem :) Tylko musicie być cierpliwi ale o tym to sami dobrze wiecie. Ja tylko życzę aby mała nie zamykała się już długo w tym swoim świecie tylko Wam zaufała :)
W klatce gdzie mieszka moja babcia państwo adoptowała małego pieska. Myśleliśmy, że wzięli do ze schroniska ale pani mówiła, że z DT. Pieska mają już ponad dwa miesiące i mały ani razu wychodząc na spacer nie podniósł ogonka. Cały czas ma go opuszczonego, wciśniętego między nóżki...a o machaniu nie ma mowy.

Posted

No dziś mogę zanotować tyci, tyciuteńki postęp. Zawsze jak ją odwiedzam wpełzam do łazienki na brzuchu i wyciągam rękę ze smaczkami. Dziś wyciągnęła szyję i wzięła [B]wprost z ręki[/B] :multi: i bawi się z Aglisiem w ganianego :multi:
Ja nie wiem czy chciałabym wiedzieć jaką traumę przeszły te psiaki, może lepiej,że nie mówią tylko trzymają ogonki nisko opuszczone...

Posted

[quote name='babi2']No dziś mogę zanotować tyci, tyciuteńki postęp. Zawsze jak ją odwiedzam wpełzam do łazienki na brzuchu i wyciągam rękę ze smaczkami. Dziś wyciągnęła szyję i wzięła [B]wprost z ręki[/B] :multi: i bawi się z Aglisiem w ganianego :multi:
Ja nie wiem czy chciałabym wiedzieć jaką traumę przeszły te psiaki, może lepiej,że nie mówią tylko trzymają ogonki nisko opuszczone...[/QUOTE]
Wspaniale!!!!!!!:bigcool::bigcool::bigcool::Cool!::Cool!::Cool!:

Posted

Czyli pomalutku, pomalutku, ale postęp jest :multi:
Tak, babi, chyba lepiej, że nie znamy przeszłości Smutnych Ogonków ....
Pozdrawiamy z Ovką :)

[URL]http://imageshack.us/a/img10/6972/rabu2.jpg[/URL] :loveu:

Posted

Końcówka tygodnia wyczerpująca. Zwierzaki otrzymały adresówki (zasponsorowała mamameli), bo Rabuś rudzielec zapuszcza się już w piwnice i strych. Bajka przemyka po podwórku i chyba dostrzegła Pepka (tego w podkoszulku) i tego bez co można uznać albo za złudzenie albo za tyciusienienieczki sukces.
pozdrawiam
(przekopiuję ten post na wątek Bajki)

Posted

z wątku Bajki:
"Oj są postępy, są!
Widziałam na własne okulary: ogonek zadarty do góry jak obwarzanek, patrzy w twarz i.... MERDA OGONEM !!!
(niestety nie na mój widok tylko Pepcia w podkoszulku i mamameli) i bawi sie w ganianego z Pepkami, Negrą, Tolą i mamameli.
Ale jak tylko coś trzaśnie, świśnie, pacnie, klapnie, zaszeleści czy zachrzęści to ogon w dół i szpula na górę..."

Posted

babi2 napisał(a):
z wątku Bajki:
"Oj są postępy, są!
Widziałam na własne okulary: ogonek zadarty do góry jak obwarzanek, patrzy w twarz i.... MERDA OGONEM !!!
(niestety nie na mój widok tylko Pepcia w podkoszulku i mamameli) i bawi sie w ganianego z Pepkami, Negrą, Tolą i mamameli.
Ale jak tylko coś trzaśnie, świśnie, pacnie, klapnie, zaszeleści czy zachrzęści to ogon w dół i szpula na górę..."

Czytałam, czytałam :)
Pomysł z przetworzeniem wątku L-L na "Pupile Ameli" bardzo mi się podoba :) Tym bardziej, że wątek pozostanie wciąż żywy:)

Posted

b-b napisał(a):
Czytałam, czytałam :)
Pomysł z przetworzeniem wątku L-L na "Pupile Ameli" bardzo mi się podoba :) Tym bardziej, że wątek pozostanie wciąż żywy:)

a jak patrzę na mordkę Bajeczki to ...cały Luzik
W pracy patrzy zaś na mnie Luzik z gazetki ściennej i ... takie ukłucie w sercu....
A wierzba płacząca ma się dobrze, pilnuje miejsca, gdzie odszedł Luzik
Pozdrawiam

Posted

babi2 napisał(a):
a jak patrzę na mordkę Bajeczki to ...cały Luzik
W pracy patrzy zaś na mnie Luzik z gazetki ściennej i ... takie ukłucie w sercu....
A wierzba płacząca ma się dobrze, pilnuje miejsca, gdzie odszedł Luzik
Pozdrawiam

Też mi się tak wydawało tylko nie chciałam pisać żeby...:roll:
Powodzenia z "nowym ":)