Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas też zima,2 dni temu zdążyłam zabrać 2 ogromne róże chińskie do domu.W nagrodę kwitną jak szalone.Liście nie zdążyliśmy uprzątnąć ,a le mam nadzieję ,ze jeszcze będzie ciepło.
Jak to dobrze,że L.L. czyli ELel grzeje doopkę w domciu u babi2.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

"Sunia została odebrana z patologicznej rodziny, najprawdopodobniej została uderzona w kręgosłup, ma uszkodzone kręgi szyjne....nie wiadomo czy będzie kiedykolwiek chodziła."

Mam nadzieję, że nasz L-L mi wybaczy za zaśmiecanie jego wątku ale cioteczki zobaczcie. Może i tu pomożecie. Nie chodzi o to żeby Leonek dzielił się swoimi pieniążkami ale może macie rzeczy na bazarek? Wspólnymi siłami by można zebrać trochę pieniążków na konsultację dla tego maleństwa :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/234046-Franka-szczeniak-z-przetrąconym-kręgosłupem-HELP-potrzebna-każda-pomoc!!!!!

Posted

Niech się dzieli, żyje w luksusie, ja z pieluchami dam sobie radę.
Wiosenko, otwórz skarpetę.
Na bazarek mam rzeczy, komu podrzucić?
Żałuję, że przed snem tu zajrzałam,
"Sunia została odebrana z patologicznej rodziny, najprawdopodobniej została uderzona w kręgosłup, ma uszkodzone kręgi szyjne....nie wiadomo czy będzie kiedykolwiek chodziła."
bo nie będę mogła zasnąć.

Posted

[quote name='babi2']Niech się dzieli, żyje w luksusie, ja z pieluchami dam sobie radę.
Wiosenko, otwórz skarpetę.
Na bazarek mam rzeczy, komu podrzucić?
Żałuję, że przed snem tu zajrzałam,
bo nie będę mogła zasnąć.
Nie, nie, nieee!!! Nie zabieramy Luzikowi ani grosza :D Czasy są ciężkie i ....trzeba dbać o to co się ma!;)
Ja zrobię dla małej bazarek - tylko nie wiem kiedy się wyrobię i skąd na obiecane bazarki fantów wezmę ale....obiecałam to muszę znowu ruszyć po rodzinie i kolejny przesiew u siebie zrobić.
Chciałam żeby ewentualnie cioteczki i tam wpadły i jak mogą to pomogły małej jakimś bazarkiem albo cuś ;)
Niestety to nie pierwszy i nie ostatni psiak potrzebujący naszej pomocy...

[quote name='babi2']....a kwiaty u Ciebie b-b prawie jak w raju.
Czy między Lesznem a Rawiczem jakiś mikroklimat na rajskie kwiaty i dobrych ludzi?
Raczej ani na jedno ani na drugie :/
Passiflora zwana też męczennicą lub kwiatem męki pańskiej jest bardzo trudnym do wyhodowania kwiatem. Ja z kupionych dwóch paczek nasion uzyskałam tylko 2 sadzonki. Ciężko wschodzi i kapryśny to kwiat....ale jaki piękny :D U nas muszę ją "trzymać" na nasłonecznionej ścianie, osłoniętej od wiatru i wtedy dość wcześnie zakwita. Nie lubi przeciągów i niestety nasz klimat nie pozwala jej na w pełni rozwinięcie swoich wdzięków bo kiedy trzeba ją chować do pomieszczenia to ona ma kupe pąków, które niestety nie zdążą już zakwitnąć. Rozmnożenie jej z odnóżek graniczy z cudem :/ Raz mi się tylko udało ukorzenić zarazę. Zrobiłam w tym roku odnóżki aby móc je później sprzedać na Dogo dla jakiegoś bidulka i co? Ano zgniły zarazy a nie puściły korzeni. Będę z nią "walczyć" na przyszły rok!;)
Co do ludzi...to są tu tacy jak wszędzie.

Posted

babi2 napisał(a):
A propos konia...
.... nadal się upieram, dać pieniądze zwierzaczkowi w potrzebie.
Leon jest zaopatrzony i zabezpieczony ;)

nie, nie nie Babi. Nie o to chodzi, żeby Luzikowi zabierać ;) wiem ,że L-l jest kochany i z chęcią się dzieli. Tak tylko wystarczy, że cioteczki wlecą i pomogą :)
Nikaragua napisał(a):
albo słonik ;)

Jeśli sałonik to tylko na szczęście ;)

Posted

Na szczęście nowy domownik to szczęście i kłopoty Darii. Stajnia jest w bezpiecznym oddaleniu i mnie tam nie po drodze. Ja tylko zbieram suchy chleb dla konia....;)

Posted

[quote name='WiosnaA']Nie zaglądałam do Luziczka dawno .... Ajriska nasza mocno zachorowała :-( i na kroplówkach ciągle siedzimy.
Konik piękny :-)[/QUOTE]

Oj, to smutne...

A konik zjawiskowy! Co za szlachetność !
Poszło zamówienie na 13 kg. Akany Light dla [B]Luzika, t[/B]ej 'palce lizać". W czwartek powinna dojść do [B]Sosnowc[/B]a.

Posted

No tak to jest z tymi naszymi braćmi mniejszymi, cierpią a my z nimi,
Życzę więc siły i mimo wszystko pogody ducha i wiary, że idzie ku lepszemu.
Pozdrawiam

Posted

Dziękuję, powolutku lepiej z Ajriską,wyniki ma lepsze :-)

Togaa,fajnie,że jedzonko dla Luzika zamówiłaś :smile:
Dziewczyny,może nowe ogłoszenia trzeba by było zrobić dla L-L.....ja teraz nie w temacie bazarkowym, ale jak wiecie o jakimś bazarku ogłoszeniowym ,to podeślijcie link,albo niech ktoś zamówi ,a ja zapłacę ze skarpety.
Babi,pisz nam co Leonek-Luzikowy porabia w te jesienne długie wieczory :cool3:

Posted

No cóż mogą robić darmozjady w długi jesienny wieczór ?
LENIUCHUJĄ i świecą oczami :evil_lol:

[IMG]http://img844.imageshack.us/img844/240/luzik1.jpg[/IMG]