Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='edyseja']Jest mała (7.5 kg), młoda (zęby bez kamienia, różowe poduszki łapek) i typie rasy (russell terier?) także miałaby duże szanse trafić w ręce rozmnażacza (psy są wydawane bez kastracji/sterylizacji - spisywana tylko umowa adopcyjna, pytanie czy każdy tej umowy dotrzyma).

A tutaj sunia grzeje już w domu chudziutką dupinę:

piekna malutka i już jest jej ciepło:)

Posted

[quote name='Poker']Śliczna mała. Znajdzie domek migiem.[/QUOTE]

Już znalazła. ;) Okazała się być kolejną fanką ciasteczek wątróbkowych - jakby mogła to by je łykała w całości. :cool3:

Posted

[quote name='Gusiaczek']Edysejo, daj znać - spotkajmy się na jakmiś spacerku, co?:)[/QUOTE]

Bardzo chętnie, czy mam przyjść z samą sunią czy z całym stadem? :razz:

Posted

[quote name='edyseja']Już znalazła. ;) Okazała się być kolejną fanką ciasteczek wątróbkowych - jakby mogła to by je łykała w całości. :cool3:

Edysejo, jeszcze troszkę ,niebawem dotrą do Ciebie ;)

Posted

A kto zaopiekuje się moim Luzikiem - też śliczny, też uwielbia ciasteczka wątróbkowe...
Ja już tracę "powera" a czasami cierpliwość.
Latem przebywał na ogródku, zrzucał w trawkę, puszczał w eter...
To próbuję z pieluszką.
Dziś siedzi sam (czasami 7 godz) i co wylezie spod pieluszki to ja rozmazuje drzwiami wchodząc do mieszkania .
W założonej pieluszce cierpi, jest apatyczny nic go nie bawi - żadna, nawet kula smakula, zabawka nie jest dobra.
Ja mam wyrzuty sumienia, że dość, że jest poszkodowany przez los, to jeszcze ja mu dokładam z tą pieluchą, więc mu ją zdejmuję.
To on szczęśliwy i ...luzik
to próbuję z pieluszką itd, itd

Posted

A u Leonka cichutko :cool3:...wszyscy poszli do Rubika, maluszka również sparaliżowanego :-(.

Wiecie co, ciągle nie daje mi to spokoju :shake:....dlaczego on sam rusza łapkami?....nie znam się ,ale może trzeba było jeszcze tę rehabilitację trochę pociągnąć, może Leonek więcej czasu po prostu potrzebował ...u Lolusia też lekarze mówili,że chodzić normalnie nie będzie , a on śmiga.

[quote name='babi2']Witam
.......
Luzik ma bardzo ruchliwe tylne łapki, (aż dziwne, że nie może ich wykorzystać do chodzenia) steruje nimi wózeczek,a bez niego na śliskich powierzchniach porusza się jak raczkujące dziecko. Podczas podnoszenia przebiera nimi w powietrzu, jakby biegł - i może ta ruchliwość jest przyczyną,że jelita pracują prawidłowo?....

"Nowe wieści od p.Darii;

Wczoraj w basenie Leon chodził!! Normalnie chodził i przebierał łapkami!! Trwało to może z 5 minut, potem się zmęczył i znowu je ciągnął za sobą... Pani Basiu, jak będzie Pani miała chwilkę, to proszę mi napisać jak to wyglądało u Lolusia, jak zaczął się zbierać, to jak to wyglądało? Jestem ciekawa, czy te "postępy" u Leona to rzeczywiście postępy, czy są jakieś szanse, bo szczerze mówiąc, to ja nie widzę tego, żeby on wstał po 35 zabiegu jak Loluś... Do tego jeszcze daleka droga, wszystko idzie bardzo powoli..."

Tu wątek Rubika , lekarze szans również nie dają,ale ciocie próbują, ma różne rehabilitacje... może maluszkowi akurat uda się stanąć na łapki,to jeszcze szczeniak :-(.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/232395-SPARALIŻOWANY-SZCZENIAK-ma-DT!-Potrzebny-DS!!!

Babi , zobacz, tu mały ma pieluchę...Luzik musi się przyzwyczaić, bo Ty po prostu nie wyrobisz ze sprzątaniem:-(...trudno, pochodzi kilka dni obrażony i w końcu uzna,że tak musi być....na pewno szkoda patrzeć na te oczęta błagalne, ale nie ma rady :shake:

Na pieluchach nie oszczędzaj, pisz jakie potrzebne (nazwa,rozmiar ) i zaraz kupimy.

...

Posted

WiosnaA ma rację z pieluchą. Leoś trochę pocierpi i będzie musiał się przyzwyczaić. A tak masz przez Luzika pełno roboty.
Jak wyglądają teraz jego tylne łapki? Chude pewnie.

Posted

[quote name='WiosnaA']A u Leonka cichutko :cool3:...wszyscy poszli do Rubika, maluszka również sparaliżowanego :-(.

Wiecie co, ciągle nie daje mi to spokoju :shake:....dlaczego on sam rusza łapkami?....nie znam się ,ale może trzeba było jeszcze tę rehabilitację trochę pociągnąć, może Leonek więcej czasu po prostu potrzebował ...u Lolusia też lekarze mówili,że chodzić normalnie nie będzie , a on śmiga.

"Nowe wieści od p.Darii;

Wczoraj w basenie Leon chodził!! Normalnie chodził i przebierał łapkami!! Trwało to może z 5 minut, potem się zmęczył i znowu je ciągnął za sobą... Pani Basiu, jak będzie Pani miała chwilkę, to proszę mi napisać jak to wyglądało u Lolusia, jak zaczął się zbierać, to jak to wyglądało? Jestem ciekawa, czy te "postępy" u Leona to rzeczywiście postępy, czy są jakieś szanse, bo szczerze mówiąc, to ja nie widzę tego, żeby on wstał po 35 zabiegu jak Loluś... Do tego jeszcze daleka droga, wszystko idzie bardzo powoli..."

Tu wątek Rubika , lekarze szans również nie dają,ale ciocie próbują, ma różne rehabilitacje... może maluszkowi akurat uda się stanąć na łapki,to jeszcze szczeniak :-(.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/232395-SPARALIŻOWANY-SZCZENIAK-ma-DT!-Potrzebny-DS!!!

Babi , zobacz, tu mały ma pieluchę...Luzik musi się przyzwyczaić, bo Ty po prostu nie wyrobisz ze sprzątaniem:-(...trudno, pochodzi kilka dni obrażony i w końcu uzna,że tak musi być....na pewno szkoda patrzeć na te oczęta błagalne, ale nie ma rady :shake:

Na pieluchach nie oszczędzaj, pisz jakie potrzebne (nazwa,rozmiar ) i zaraz kupimy.

...

ja byłam tego samego zdania tym bardziej że są pieniążki ale decyzja lekarzy była inna....

Posted

oto on - Leon: dwulicowiec - na podwórku goni kota do upadłego (jakby mógł jeszcze bardziej upaść :evil_lol:), w domu dzielą łoże.
Dziś, króciutko, będę miała więcej czasu to wyjaśnię ruchliwość Luzika tak jak to tłumaczył weterynarz Darii, a ona mnie

Posted

[quote name='babi2']A kto zaopiekuje się moim Luzikiem - też śliczny, też uwielbia ciasteczka wątróbkowe...
Ja już tracę "powera" a czasami cierpliwość.
Latem przebywał na ogródku, zrzucał w trawkę, puszczał w eter...
To próbuję z pieluszką.
Dziś siedzi sam (czasami 7 godz) i co wylezie spod pieluszki to ja rozmazuje drzwiami wchodząc do mieszkania .
W założonej pieluszce cierpi, jest apatyczny nic go nie bawi - żadna, nawet kula smakula, zabawka nie jest dobra.
Ja mam wyrzuty sumienia, że dość, że jest poszkodowany przez los, to jeszcze ja mu dokładam z tą pieluchą, więc mu ją zdejmuję.
To on szczęśliwy i ...luzik
to próbuję z pieluszką itd, itd[/QUOTE]

Ech, gdybym miała warunki to by mi nie przeszkadzało, że pies ma problemy z poruszaniem. Niestety bloki z lat 70-tych nie są przystosowane ani dla niepełnosprawnych ludzi ani dla zwierząt. Nie tak znowu dawno wynosiłam i wnosiłam po schodach naszego nieżyjącego już psa staruszka bo nogi mu odmówiły posłuszeństwa, ważył ok. 16 kg - szczerze mówiąc to była mordęga.

Posted

[quote name='babi2']

coś za małe,
to jeszcze Leon i sfora - tylko Zuzia nie chciała pozować :)

Rodzinka przepiękna, gdyby każdy dom taki był na dogo istniałby wyłącznie dział "nasze ukochane czworonogi". :)

Posted

Ale ślicznie tu Leonek wygląda:loveu:...babi ,spróbuj wstawić większe zdjęcie , pliss ...:modla:.

A kicia jaka cudowna :)...jak śnieżynka wygląda :loveu:...i boksio piękny :smile:...i wszystkie chcą być blisko swojej Pani :smile:

Posted

Właściwie to ich pancia to Daria. Tyle tylko, ze Daria bywa u mnie Kilkanaście razy dziennie, a jej zwierzaki jeszcze częściej. Biegają góra - dól. dół - góra. Luzikowi to trochę gorzej wychodziło, to pozostał na dole :)

Posted

cześć Babi2 , cześć dziewczyny.

Wchodzę na watek i poczytuję sobie o losach Leonka. Babi jesteś wielka osobą a patrząc na to zdjecie z tyloma zwierzami, to się ciepło na sercu robi.
niestety mieszkam daleko i fizycznie nie moge Tobie pomóc.

Posted

:oops: Umkęła mi Twoja odpowiedź:oops:
Pewnie, że stadko:)
zaraz napiszę pw

[quote name='edyseja']Bardzo chętnie, czy mam przyjść z samą sunią czy z całym stadem? :razz:[/QUOTE]