Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='togaa']Rozmawiałam wczoraj z babi2 o Leosiu. Jako że już po wakacjach, mały dłużej zostaje sam i pewnie się nudzi...
Może umilić Leosiowi czas kongiem czy inną zabaweczką tego typu ? Może ktoś ma taką zabaweczkę do odstąpienia ?

Oj , szkoda, że smaki jeszcze nie doszły:shake:.......na pewno mu się nudzi ,bo to młodziak jeszcze ,... mój ma dwa lata i non stop tylko zabawa w głowie :roll: ,wszystkich zaczepia, i koty i sunię, ale starsi już nie chcą i uciekają od malucha więc mnie męczy ;)....dlatego wspominałam o zabawkach dla Leonka:cool3:.
Miałam wysyłać od siebie paczkę dla Leonka z ciastkami ,ale troszkę później bo z czasem krucho...jednak postaram się po niedzieli ,bo mam dwa konga i jedno prawie nowe więc się podzielę .....lepsza od konga i super też czas zajmuje kula-smakula! :) , ale tę mam tylko jedną i dla swego malucha czasem muszę zostawiać :razz:.....może któraś ciocia ma na zbyciu? :cool3:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WiosnaA']Oj , szkoda, że smaki jeszcze nie doszły:shake:.......na pewno mu się nudzi ,bo to młodziak jeszcze ,... mój ma dwa lata i non stop tylko zabawa w głowie :roll: ,wszystkich zaczepia, i koty i sunię, ale starsi już nie chcą i uciekają od malucha więc mnie męczy ;)....dlatego wspominałam o zabawkach dla Leonka:cool3:.
Miałam wysyłać od siebie paczkę dla Leonka z ciastkami ,ale troszkę później bo z czasem krucho...jednak postaram się po niedzieli ,bo mam dwa konga i jedno prawie nowe więc się podzielę .....lepsza od konga i super też czas zajmuje kula-smakula! :) , ale tę mam tylko jedną i dla swego malucha czasem muszę zostawiać :razz:.....może któraś ciocia ma na zbyciu? :cool3:

jak wygląda kula smakula?

Posted

[quote name='babi2']help me!
masakra, nie umiem wstawić zdjęć, odchudzone do 7 kb !
Wklejanie zdjęć
1. wchodzisz na http://www.imageshack.us/
2. klikasz BROWSE i otwiera ci się to co masz na komputerze swoim, zaznaczasz zdjęcie, które chcesz przesłać (możesz kilka kolejnych) tzn klikasz na nie 2 razy szybko lub 1 raz i klikasz otwórz (gdy 2 razy, to już samo się zrobi)
3.klikasz prześlij teraz (niebieski napis ze strzałka)
4. zdjęcie pojawi się wśród masy napisów po lewej stronie ekrany
5. klikasz na nie 2 razy szybko
6. zdjęcie pojawi się na środku ekranu wśród napisów
7. klikasz na nie prawym przyciskiem, rozwiną się rożne napisy: ty wybierasz :kopiuj adres URL grafiki
8. wracasz na dogo i nad ramką w której piszesz wybierasz obrazek (kwadracik) z drzewkiem, klikasz lewym przyciskiem
9. w ramkę, która sie pojawi wklejasz zapisany adres obrazka i OK
GOTOWE

Posted

KULA się kula. :razz: Czy to nie za trudne dla Leosia, bo jak za nią "pogna" ?

Ja od 10 dni mam problem z wstawianiem zdjęć. Mogę do postu dodać tylko jedno zdjęcie nie poprzedzone tekstem. Pisałam do Administratora, ale mój post nawet się nie ukazał na stronie (czeka na autoryzacje moda). Przypadkowo odkryłam że Anula ma to samo. :placz:

Posted

Może :razz:....trzeba zapytać babi2,czy z kulą da radę Leonek :razz:.

Podzielę się z Wami jeszcze pewną uwagą na temat konga i kulu-smakuli, o której mi dobra duszyczka podpowiedziała.
Konga jednolitego koloru (czarne,czerwone,niebieskie,żółte) są z mocnej gumy-kauczuku,bardzo wytrzymałe i te są ok,natomiast można spotkać takie z kolorem mazanym-kilka kolorów połączonych i te są słabe,"podróby"?, psiak tę gumę może rozgryźć.
Moje kongo dla Luzika będzie niebieskie ,nieduże mam.
Trzeba też uważać na kule-smakule,takie rozkręcane,które mają w środku plastik,ja mam taką właśnie z Royal Canin, ale ogromną (dla bernardyna było w opisie :roll:) ,na zewnątrz oblana jest gumą i moja labradorka nie da rady objąć jej pyskiem,a Amik to już w ogóle i tylko łapką ją toczą po podłodze,jest b.twarda i zgnieść też nie dadzą rady.
Amiczek ją uwielbia ,wręcz kocha i jak tylko widzi,że wyciągam, to cieszy się niesamowicie ,bo wie,że zaraz będą pychotki i zabawa :) Kilka lat już nam służy.
Są jednak mniejsze kule i z tymi trzeba ostrożnie,żeby psiak nie rozwalił i później się nie skaleczył plastikiem ze środka,bez nadzoru raczej nie polecane zostawiać takiej kuli.
Córka ma dziś pojechać do zaprzyjaźnionego sklepu w Warszawie, przekazałam jej wskazówki na co zwrócić uwagę i ma kupić kulę nierozkręcaną lub inną zabawkę ,gdzie skarby można do środka włożyć;)....zapytam jednak wcześniej babi2,bo może kula odpada faktycznie w Leonka wypadku.

Posted

chętnie się dowiem więcej o tych kulach chce moim dziewczynom kupić ale jedna to królowa plastiku i wszystko potrafi rozgryźć jak to jamnik i boję się że sobie zrobi taką krzywdę będę wdzięczna za jakieś linki co polecacie ( z góry dziękuje)

i głaski dla Leonka

Posted

togaa napisał(a):
Ja od 10 dni mam problem z wstawianiem zdjęć. Mogę do postu dodać tylko jedno zdjęcie nie poprzedzone tekstem.

Mam czasem to samo ale radzę sobie tak:
otwieram odpowiedź na dowolnego posta na dowolnym wątku
wklejam tam kolejne zdjęcia ale posta nie zapisuję , tylko na wklejonym zdjęciu robię "edycja kopiuj" a potem edycja wklej do tego właściwego postu. Przez kopiowanie kolejne zdjęcia wchodzą, a przez wklejanie adresu do tego okienka nie.
w tym "roboczym poście " zdjęcia kasuję, wstawiam nowe itd aż do skutku. "roboczego" posta nie zapisuję, na końcu daję anuluj i po sprawie.

Posted (edited)

Ta, której link wstawiłam wyżej ,jest cała z gumy i plastiku w środku nie ma, więc raczej powinna być bezpieczna,ale takiej nie miałam ....mi osobiście wydaje się ,że większa lepsza,bo psiak nie będzie mógł objąć pyszczkiem i tylko będzie turlał ,a o to w kuli chodzi ,żeby obracając smaczki się wysypywały:)...w swojej mam regulację otworu i zbyt dużego nie robię więc musi się trochę napracować zanim wypadnie;).

Edited by WiosnaA
literówka
Posted

WiosnaA, przy tobie czuje się jak dziecko we mgle. Przeprowadziłaś mnie za rączkę przez zamieszczanie zdjęć - udało się!
Co byśmy z Luzikiem bez Ciebie zrobili! I bez tych wszystkich cioć, które tu do nas zaglądają, pozdrawiają, pomysły podrzucają, bazarki organizują, po prostu o nas dbają.
Co do kuli smakuli, to nie mam żadnych doświadczeń ale nie ma obaw - Leon bawi się i piłeczką, i obręczami, piszczałkami, patysiami, sznurem - jego odmienność wcale mu w tym nie przeszkadza, przeszkadzają mu tylko inne psiaki.
Mam wyrzuty sumienia, że za mało poświęcam mu czasu na zabawę - tego mu chyba najbardziej brakuje.
Zabawna lista "smakołyków" - co na to świnka ?
Proszę się nie martwić, Leon jeszcze ma ciasteczka rybne.
Wszystkie podarunki (od wózeczka przez nosidełko do neutralizatora zapachów) bardzo mi ułatwiły "czynności obsługowe", a Leonowi po prostu umożliwiły życie.

Posted

Ale Leoś ma super spanko,sama bym sie przytuliła do niego.
Na szelkach wygląda jak zdrowy pies, ana kanapie jak książę ( Loluś się nie pogniewa , bo on jest księciunio )

Posted

ta mgła u mnie rzeczywiście gęsta, nie zauważyłam że przez wstawianie zdjęć krok po kroku przeprowadziła mnie Nikaragua - dzięki. A reszta chyba się zgadza