grazia68 Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='Anula']Jeszcze do jednej osoby napisałam,która musiała uśpić swojego psiaka i nie wiem za bardzo czy szukają następczynię czy też nie.Może w tym domku nie ma innych zwierzaków.Podesłałam Franię,czekam na odpowiedź. W zasadzie zachowania psiaków są bardzo dziwne i bardzo zaskakujące.Miałam taką sunię,która pojechała do domku z kotkiem a goniła kotki niesamowicie,po dwóch tygodniach zaakceptowała kotka i teraz razem śpią i się bardzo zaprzyjaźniły,że to trudno powiedzieć jak będzie zachowywał się psiak w nowym domu,w nowym otoczeniu,jednak wydaje mi się,że musi zaakceptować warunki jakie zostaną mu narzucone,ponieważ nie będzie miał wyjścia.Też z mojego doświadczenia wiem,że lepiej dogadują się odmienne płcie jeżeli chodzi o psy. Jedynym wyjściem szybciutko napisać tekst i niech lecą ogłoszenia tym samym zwiększą się szanse na domek dla Fredzi. Anula i tu się z Tobą zgadzam, potrzeba czasu na poznanie zaakceptowanie...Przyjęliśmy jednak wersję w ogłoszeniu, że dom bez zwierząt...Chociaż mała dzisiaj po raz drugi widziała moje maleństwo i zachowała się już inaczej, na jego widok zamerdała przywitała go obwąchiwała go, no nie obyło się bez zgrzytu , ale było juz o niebo lepiej...Przypuszczam, że gdyby przebywała stale z jakimś psem to po paru dniach pewnie tworzyliby zgodną parę:)...Zrobiliśmy małej parę ogłoszeń, jutro jedziemy na sterylkę, oby wszystko przebiegło pomyślnie...Kilka zdjęć Fredzi tutaj https://www.facebook.com/media/set/?set=a.399667533407760.80017.202265986481250&type=3 Quote
Anula Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 (edited) To może ja wstawię fotki na wątek.Jest śliczna! A szczerze mówiąc ja bym na miejscu Frani też wystraszyła się takiego "maluszka" i na wszelki wypadek nawarczała! Edited June 13, 2012 by Anula Quote
b-b Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Śliczna z niej dziewczyna :)Dziewczyny a jak się sprawy małej mają. Jak wyglądają jej finanse? Coś też pisałyście o zainteresowaniu małą :) Quote
grazia68 Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Na koncie Fredzi 276,93 zł dziękujemy :smile: Jeśli chodzi o zainteresowanie małą to jedna z Pań się wycofała ze względu na nietolerancję przez Fredzię psów...druga Pani da odpowiedż koło soboty, mała ma robione ogłoszenia... na razie nikt nie dzwonił :( Quote
elaja Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Dziękuję za zaproszenie do ślicznej kudłatki , będę zaglądać , trzymać kciuki za fajny domek ... i niestety tylko tyle . Moje 3 psiaki + 2 na tymczasie uniemożliwiają mi inną formę pomocy , ale mam nadzieję , że taka śliczna sunia migiem znajdzie swoje miejsce na świecie . Takie kudłatki mają większe powodzenie niż przeciętne z wyglądu kundelki , chociaż i tak dużo zależy od szczęścia i wielu ogłoszeń . Quote
paula_t Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='grazia68']Na koncie Fredzi 276,93 zł dziękujemy :smile: Jeśli chodzi o zainteresowanie małą to jedna z Pań się wycofała ze względu na nietolerancję przez Fredzię psów...druga Pani da odpowiedż koło soboty, mała ma robione ogłoszenia... na razie nikt nie dzwonił :( To trzymamy kciuki, żeby się udało:kciuki: Quote
b-b Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Ja cały czas mam nadzieję, że z czasem kiedy będzie więcej przebywać z innymi pieskami przejdzie jej to wredne do nich podejście. Może to przez to, że musiała walczyć o pożywienie z innymi?:roll: Quote
paula_t Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 b-b napisał(a):Ja cały czas mam nadzieję, że z czasem kiedy będzie więcej przebywać z innymi pieskami przejdzie jej to wredne do nich podejście. Może to przez to, że musiała walczyć o pożywienie z innymi?:roll: Sądzę, że jak zobaczy, że już nie musi o nic walczyć-o jedzenie, przetrwanie, uwagę, to bardzo możliwe, że zacznie psiaki traktować jak przyjaciół, jak towarzyszy do zabawy tylko i wyłącznie. Miejmy taką nadzieję.... Quote
Anula Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 O której godzinie jest przewidziana sterylizacja suni? Trzymam kciuki aby wszystko poszło okey! Quote
beka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Sliczna sunia widziałm ją na fb. Gdybyście przez przypadem miały za duzo domków to do naszego nmaleńkiego przytuliska trafił podobny piesek, w bardzo podobnym stanie :(. ma ok roku. Kocha wszystko i wszystkich. Kudełek vel Dredzik http://www.dogomania.pl/forum/threads/175602-psiaki-i-kotki-z-lecznicy-pod-Wwą-co-tydzień-przepadają!-aktualności-na-końcu-wątku/page183 Quote
grazia68 Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 Fredzia już po sterylizacji odpoczywa śpi dzielna dziewczynka ponoć kupka i siku już zrobione...Teraz domek...Za nami ciężki dzień wizyta w gminie zakończona fiaskiem... Quote
b-b Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Kamień z serca. Teraz niech malutka dochodzi szybko do siebie:) Co załatwiałyście w gminie? Quote
grazia68 Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 Byłyśmy w gminie załatwiać problem z kolejnym psem który od kilku dni błąka się po wsi terierkowaty proludzki psiak... Jest przez nas dokarmiany ma tymczasowe schronienie, ale tylko chwilowe. Niestety nie interesuje ich los tego psa, nie ma kasy miejsca i w ogóle niczego , robią co mogą Pani powiedziała że może zrobić zdjęcie psu i zamieścić na portalu gminnym to wszystko (a my jesteśmy wrzodem na tyłku- tak to odebrałam)....Całe szczęście Fredzia jest bezpieczna , jeśli nie znajdzie do 24 domu , pójdzie na tymczas... Quote
paula_t Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 grazia68 napisał(a):Fredzia już po sterylizacji odpoczywa śpi dzielna dziewczynka ponoć kupka i siku już zrobione...Teraz domek...Za nami ciężki dzień wizyta w gminie zakończona fiaskiem... To super, że sunia czuje się dobrze :) Tak właśnie jest u nas traktowany problem bezdomnych zwierząt...jak zmienić podejście ludzi, skoro nawet nie ma na ten temat żadnej edukacji i żadnego przykładu...najlepiej udawać, że problem nie istnieje.... Quote
anica Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 cieszę się również ,że sunia czuje się dobrze :) na gminę to chyba.. w żadnym mieście nie można liczyć!!! ja nie słyszałam w każdym razie o takiej :cool3: na szczęście są media.. i jak się trafi wrażliwego redaktora... skutek gwarantowany!:wallbash: Quote
b-b Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 grazia68 napisał(a):Byłyśmy w gminie załatwiać problem z kolejnym psem który od kilku dni błąka się po wsi terierkowaty proludzki psiak... .. Niestety tak jest raczej wszędzie a traktowanie miłośników zwierząt jak zła koniecznego przez wszystkie urzędy to niestety norma :/ Dobrze,że chociaż nasza mała jest bezpieczna :) Najgorsze jest to ,że idą wakacje.... :( Quote
b-b Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 grazia68 napisał(a):Na koncie Fredzi 276,93 zł dziękujemy :smile: ... Czy stan konta po sterylizacji jest nadal taki sam? Mam trudną decyzję komu teraz poświęcić fanty na bazarek. Muszę wybrać z 3 "moich" bidulków tego najbardziej potrzebującego :/ Quote
grazia68 Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 (edited) [quote name='b-b']Czy stan konta po sterylizacji jest nadal taki sam? Mam trudną decyzję komu teraz poświęcić fanty na bazarek. Muszę wybrać z 3 "moich" bidulków tego najbardziej potrzebującego :/ Kochana musisz wybierać pomiędzy dwiema bidami , nasza mała ma na koncie na plusie 76,93 zł:) Na razie ma też wszystko zapewnione:) Kwota taka została ponieważ spotkała nas miła niespodzianka mała została wysterylizowana za 190 zł ...Wszystko ładnie się goi , a Fredzia zachowuje się tak jakby nic się nie stało:) Poświęć więc fanty na inną bidulę i daj znać kiedy bazarek:) Dziewczyny nie wiem jak dziękować za pomoc ! Skupiamy się teraz na poszukiwaniu domu :) Parę zdjęć Fredzi Edited June 15, 2012 by grazia68 Quote
paula_t Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Cieszę się, że wszystko z małą dobrze po sterylce. Ona jest prześliczna, miejmy nadzieję, że szybko ktoś ją wypatrzy:kciuki: Quote
Recommended Posts