SkarpetKa Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 (edited) BRUNO - psiak można powiedzieć, że podobny do karelczyka. Biegał przestraszony i głodny razem z suczką Maszą po podpoznańskiej miejscowości, zanim trafił do przytuliska dla psów i pod nasza opiekę. Mimo strachu dał się wyprowadzić na spacer, niekoniecznie potrafił wtedy jeszcze chodzić za dobrze na smyczy, bardziej podążał za innymi psami, które razem z nim wyszły poza schronisko. Bruno jest uległy w stosunku do suczek, spokojny, łagodny. Bardzo chce być głaskany. Aż posikuje z radości i emocji, że ktoś z nim wyjdzie – może czeka, że ten spacer doprowadzi go do własnego domu już na zawsze. Że brama schroniska zamknie się i już nigdy przed nim nie otworzy. Porządny pies, stara się utrzymywać w kojcu czystość. Bruno już coraz lepiej chodzi na smyczy i chętnie korzysta ze spacerków. Jego drugie imię to Czaruś. Jego ujmująca słodka mordka i dwie skarpety czynią z niego naprawdę uroczego młodzieńca, który ma również super charakter. Jest grzeczny i kochany. Lgnie do człowieka i delikatnie prosi o czułości. Czy jest szansa na dom dla Bruna – po czesaniu i kąpieli to będzie przepiękny pies! ok. 25.04.2012 Bruno trafił do przytuliska. 3.06.2012 Bruno przeprowadził się z przytuliska do hotelu dla zwierząt Psanatorium. Prosimy o pomoc w szukaniu domu oraz o wsparcie na hotelowanie! Edited September 14, 2012 by SkarpetKa Quote
SkarpetKa Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Miałam telefon w sprawie Bruna - Pan pytał o jego stosunek do kotów. Brzmiał bardzo sympatycznie, ma dzwonić po weekendzie. Państwo mają dwa koty. Czy istnieje możliwość sprawdzenia Bruna w hotelu na sierściuchy?! :kociak: Quote
Penny Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='SkarpetKa']Miałam telefon w sprawie Bruna - Pan pytał o jego stosunek do kotów. Brzmiał bardzo sympatycznie, ma dzwonić po weekendzie. Państwo mają dwa koty. Czy istnieje możliwość sprawdzenia Bruna w hotelu na sierściuchy?! :kociak: Do dzisiaj jeden kotek jeszcze był w hotelu, ale został zabrany - znalazł dom :) Jak na razie nie ma możliwości sprawdzenia jak Bruno reaguje na koty. Dziś Bruno został porządnie wyczesany :) . Strasznie dużo roboty z tym było, tym bardziej, że Bruno nie chciał spokojnie siedzieć. Były momenty, że był spokojny, ale krótkie ;) On jest taki śliczny, to jego przepiękne umaszczenie, ten pyszczek i piękne oczka. Mam kilka zdjęć (niestety zrobione przed jego wyczesaniem): Quote
Boogie Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Natalia jak możesz zrób mu zdjęcia przy człowieku, bo na obecnych albo trudno określić jego gabaryty albo wygląda na sporego psa. Quote
Maciek777 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Bruno ostatnio był czesany nie raz i nie dwa i ciągle kłęby futra z niego wychodzą:-) Jednak z każdym kolejnym takim zabiegiem robi się coraz piękniejszy. Nie żeby mu wcześniej czegoś brakowało:-) Faktycznie na fotkach, gabarytowo wygląda, nawet nie jak karelczyk, ale jak sam niedźwiedź:-) Dzisiejsze fotki powinny to zmienić. Penny je ma i pewnie niedługo wklei... Quote
Penny Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='snuszkak']to czekamy niecierpliwie na nowe fotki ;) Dzisiejsze zdjęcia Bruna: Quote
Maciek777 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='Penny']Dzisiejsze zdjęcia Bruna: I kolejne "dzisiejsze":-) Quote
SkarpetKa Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 Ale poprawiły mi humor te fotki :loveu: JAKA RADOŚĆ!Super! Quote
Boogie Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Bruno mega szczęsliwy, z tymi uśmiechnietymi fotkami powinien szybciej dom znaleźć :) Quote
SkarpetKa Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Boogie napisał(a):Bruno mega szczęsliwy, z tymi uśmiechnietymi fotkami powinien szybciej dom znaleźć :) Musimy je wstawić na fb, tylko czy wuja Boogie, nasz superspec od korekty tekstów :loveu: pozmieniałby co nieco i uaktualnił opis Bruna? :help1: Quote
Maciek777 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Nie wiem czy na Was też, ale na nas Bruno strasznie skakał po wejściu do kojca. Często to nawet bolało (przez pazury) bo nie miał wyczucia. W tej chwili już tak nie robi i po wejściu jest bardzo kulturalny - siada obok i czeka na głaskanie:-) Quote
SkarpetKa Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Brawo Bruno!!! :loveu:Super! Ze skakaniem nie było takiego problemu, na początku nawet odwrotnie, ponieważ on do przytuliska trafił dość mocno wystraszony i uciekał do budy, jak wchodziliśmy do boksu. W przytulisku to on najczęściej posikiwał, jak wchodziłam, nawet jak go zabierałyśmy, to się zsiusiał mi na nogawkę. Czy to posikiwanie nadal u niego występuje? Quote
Penny Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 SkarpetKa napisał(a):Brawo Bruno!!! :loveu:Super! Ze skakaniem nie było takiego problemu, na początku nawet odwrotnie, ponieważ on do przytuliska trafił dość mocno wystraszony i uciekał do budy, jak wchodziliśmy do boksu. W przytulisku to on najczęściej posikiwał, jak wchodziłam, nawet jak go zabierałyśmy, to się zsiusiał mi na nogawkę. Czy to posikiwanie nadal u niego występuje? Widocznie młody nie czuje już nieśmiałości i strachu i stąd to jego skakanie. Jeśli chodzi o posikiwanie to ostatni raz przy mnie zrobił to z półtorej tygodnia temu, nie wiem jak przy Maćku. Nikt nie dzwoni w sprawie Bruna? Quote
Maciek777 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Penny napisał(a):Jeśli chodzi o posikiwanie to ostatni raz przy mnie zrobił to z półtorej tygodnia temu, nie wiem jak przy Maćku. Często mu się zdarza. Nie wiem czy nie przesadzę jeśli napiszę, że codziennie. To niby oznaka uległości, ale on wcale aż tak uległy nie jest. Więc może ogólne podekscytowanie... Quote
PaulinKa030894 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
Maciek777 Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Bruno ma współlokatorkę! Bawią się, biegają itd:-) To husko - malamutka o imieniu Sara:-) Żadne wspólne fotki mi nie wyszły, ale jutro spróbuję znowu... Quote
Recommended Posts