Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo bardzo dziękuję Wam za pomoc dla Rysi... Gdyby nie ta sterylizacja to nie wiem co by to było....
Rysia była już dwa razy na dworze, załatwiła się normalnie. Ale z kupką miała problem...
Chce skakać i zeskakiwać z łózka... Więcej roboty niż przy rocznym dziecku... :roll: :lol:

Posted

[quote name='sleepingbyday']po operacji mojej zoski ściągnęłam materac z łóżka i spałam na ziemi przez tydzień ;-).[/QUOTE]

Ja z Migotką miałam tak samo. A jak wychodziłam, to zamykałam ją w łazience :)

Posted

a ja wzięłam wolne na 3 dni a potem załatwiłam petsitterów. siedziała moja mama i mój kumpel. Ale zośka bardzo źle zniosła pooperacyjne dni - łaziła po ścianach, próbowala uciekać, chyba szwy ją ciągneły za bardzo.

Posted

Moja Parówa :lol: dobrze znosi szwy, chociaż interesuje się tym, ale nic specjalnie nie robi. Bardziej denerwuje ją kaftanik, nadstawia się by go zdjąć. Poluźniłam jej trochę bo było zawiązane tak, że sznurki jej się wrzynały.
Jeszcze trochę...

Posted

Nie mam kiedy zdjęć wrzucić... :shake:

Przed chwilą Rysi dałam podgotowany ogon świni....

Ale była radość, tańczenie, piski... :lol:

Myślałam że na dłużej jej to wystarczy... A tu 5 minut i koniec :evil_lol:

Posted

jak zobaczę podpisana umowę to ucieszę się najbardziej.. a tak zawsze zachowuję powściągliwość :cool3:. Umowę juz Ci wysłałam. ;) na fb jakbyś miała problem z pobraniem to daj znaki dymne.:lol:

Posted

Rysia podczas zabawy lubi podgryzać. Jak się już rozbawi to tak mocno gryzie że zostawia ślady na rękach. Po każdym razie ją upominam. Kilka razy sprowadziłam do pozycji leżącej uległej...
Czasami sobie coś weźmie do gryzienia - ostatnio poniszczyła zabawkę Zuzi ;)
Ale tu akurat wystarczy ucho świńskie czy jakiś inny gryzak :)
Nie wchodzenia do kuchni już się nauczyła.

Posted

hej! wróciłam z wakacji,a tu takie super wieści. Bardzo się cieszę, że ryśka ma dom... choć przyznaję, że nie lubie, jka dt adoptują swoich tymczasowiczów, bo to zawsze o jedno dt mniej. ale miłość nie wybiera :-).

co do rozwydrzenia ryśki, to z tego, co pisałaś, nie ma co czekać i naprawdę ona potrzebuje szkolenia, nauki. rozwydrzenie nigdy nie ustępuje samo z siebie, a potrafi narastać. no, ale dacie radę, w końcu to nie moskiewski stróżujący ;-)

• 2 weeks later...
Posted

Pora coś napisać o Ryśce... ;)
Ryśka zaczyna być tresowana :cool3: na razie opanowała siad, daj łapę (ale musimy wyeliminować gryzienie przy tym, bo nie wiem czemu to jest zsynchronizowane :roll: ) i wczoraj załapała turlaj się :lol:
Ostatnio ćwiczymy też spuszczanie ze smyczy pod blokiem, ale tylko wtedy gdy nie ma psów w pobliżu, czyli mniej więcej 23 ;)
Pies wraca do mnie bezbłędnie, a jak się ociąga to zaczynam biec do rzuca się z prędkością światła :evil_lol:

Ostatnio wymyśliliśmy ze Sławkiem, że Ryśka musi mieć coś wspólnego z amstaffem :evil_lol: Jest strasznie zadziorna, jak się rozbawi to łapie za wszystko co się da- nogi, ręce, brzuch. Panujemy nad tym na razie, ale muszę pilnować zabaw z Zuzią.
Ma bardzo wysokie wyskoki jak na takiego taksa :crazyeye:
Zaczęła bawić się piłką ! To nic, że piłka jest większa, taka, że ledwo mieści się w paszczy ;) Biega za nią jak nic... Skarpetka niestety dokonała żywota i trzeba było ją wyrzucić bo Rysi bardzo posmakowały nitki z niej :mad:

Musze też baczniej przyjrzeć się relacji Zuzia-Rysia. Ostatnio zauważyłam że jak Rysia spała na łóżku a Zuzia obok niej usiadła to Ryśka zawarczała... :angryy:

Rysia woli TVN od Polsatu :lol:

No i Rysia jest bardzo zazdrosna o koty :p Jak kot wskoczy na kanapę się pomiziać to Rysia wstaje i zasłania ciałem mnie i odpycha nosem :razz: Pokazuję jej że mogę głaskać i ją i kota jednocześnie ale niestety jej mały łepek tego nie pojmuje :roll::shake::lol: