Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

mała Rysia na drodze do Wyszkowa gdzie samochody prują po 140 siedziała na pasie zieleni.Pomiędzy sześcioma pasami szybkiego ruchu :( Nie jest to miejsce, w którym powinien się kiedykolwiek znaleźć pies.

zdjęcia:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.467055276645355.127458.100000226613288&type=1
filmy
http://www.youtube.com/watch?v=nNu531TnMY0&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=5oX0ZKSRk9w&feature=channel&list=UL

Rysia ma tez wydarzenie na Face Booku
https://www.facebook.com/events/338649419541808/

Sunia jest mała waży 8,30. I wygląda ,że jest to chyba jej stała waga. Jest młoda na około 1,5 do 2 lat.
Miała kleszcze i jest w trakcie cieczki. Obecnie przebywa w domu tymczasowym u osoby z wielkim sercem w Ząbkach ale jest to dom tymczasowy dlatego szukamy dla niej domu na stałe i to jak najszybciej.
w sprawie adopcji. mikarol@wp.pl
tel 785 903 200

Rysia pilnie potrzebuje domu choćby tymczasowego. Ona wymaga uwagi i pracy. Rysia to jedno wielkie przerażenie:( panicznie boi się wszystkiego dookoła.:((( W domu, w którym przebywa teraz musi sama siedzieć po 12 godzin sama, rezultat jest taki ,że wylękniona przyczołguje się do domowników i cały czas przezywa stres w samotności. Suczkę trzeba nauczyć chodzić na smyczy, trzeba częściej wyprowadzać ponieważ ma cieczkę i częściej chce jej się siusiu...Dodatkowo jej tymczasowa opiekunka wyjeżdża w czwartek na kilka dni..Rysia ma czas do czwartku!

Edited by DOSIA_GRECIA
  • Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Rysią szczęśliwie zainteresowała się dzisiaj Pani, która ją weźmie na przetrzymanie, będzie to BDT. Pani jednak przyznała,że ma teraz ciężką sytuację finansową, dlatego będę chciała nazbierać troche pieniędzy na utrzymanie Rysi. Na razie na jedzenie,. ale potem chyba będzie potrzebna szybka sterylizacja, Rysia ma cieczkę i nie wiadomo co jej się przydarzyło zanim ją zabrałam z tej przeklętej czteropasmówki.:(
Dlatego zaraz zaczynam robić bazarek, na którym będzie można sobie kupić coś do ogladania. :)

Edited by DOSIA_GRECIA
Posted

Rysia trafi do mnie. Mam nadzieję, że uda się nam - mi i mojej córce - przemówić jej do rozsądku, że nie każdy człowiek jest zły.
Niestety mamy fatalną sytuację finansową i nie jesteśmy w stanie jej wykarmić, brakuje nawet dla naszych kotów... :shake:
Więc bardzo proszę o pomoc...
Nie oczekujemy nic, tylko worka karmy dla małej...

Posted

Hej :)
Dosia_Grecia, ta cieczka to początek, czy raczej koniec?
Jeśli nie uda mi się załatwić sterylki za free, to na pewno dam radę po kosztach (ok.100zł).
Fajnie, że zgarnęłaś ją z tego miejsca. Jeżdżę tamtędy dość często i wiem, że gdyby nie Ty - najprawdopodobniej zginęłaby pod kołami samochodów.

Ps. Ze też dała Ci się złapać bez problemu na tak ruchliwej drodze?!

Posted

Milaa napisał(a):
Rysia trafi do mnie. Mam nadzieję, że uda się nam - mi i mojej córce - przemówić jej do rozsądku, że nie każdy człowiek jest zły.
Niestety mamy fatalną sytuację finansową i nie jesteśmy w stanie jej wykarmić, brakuje nawet dla naszych kotów... :shake:
Więc bardzo proszę o pomoc...
Nie oczekujemy nic, tylko worka karmy dla małej...

Nazbieram i tyle... będzie karma i reszta co potrzeba.. mam nadzieję ,ze Marlena już powiedziała ,że na mnie można polegać.?

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Jeśli nie uda mi się załatwić sterylki za free, to na pewno dam radę po kosztach (ok.100zł).
Fajnie, że zgarnęłaś ją z tego miejsca. Jeżdżę tamtędy dość często i wiem, że gdyby nie Ty - najprawdopodobniej zginęłaby pod kołami samochodów.

Szczerze .. ciężko powiedzieć jak na moje oko to środek. cieczki

Posted

Muszę wypytać Marlenę dziś, czy bardzo z niej leci... bo jeśli tak to będzie trzeba założyć jej jakieś majtki... żeby mojego tż-a nie wkurzać... :roll: wolę go nie drażnić przez najbliższe dni :evil_lol:;)
już się doczekać nie mogę...

Posted

Milaa napisał(a):
Muszę wypytać Marlenę dziś, czy bardzo z niej leci... bo jeśli tak to będzie trzeba założyć jej jakieś majtki... żeby mojego tż-a nie wkurzać... :roll: wolę go nie drażnić przez najbliższe dni :evil_lol:;)
już się doczekać nie mogę...

Możesz jej założyć zwykłe bawełniane majtaski.. ja rozcinam po bokach i wiążę na supełek stosownie do wielkości psiaka. to najtańsza opcja. Ona będzie się bała na początku to może nie zdejmie.

Posted

[quote name='Milaa']Wystawiłam bazarek http://www.dogomania.pl/forum/threads/228005-Romanse-historyczne-na-utrzymanie-Rysi Pewnie będzie miał słabe wzięcie ze względu na książki o takiej tematyce...
Ale tylko tyle mogę... :roll:

Mam nadzieję ,że się dzisiaj ożywi na bazarkach... ale jak nie to można na Allegro,. no i muszę ustalić z Fundacją czy możemy już zacząć oficjalnie zbierać na Rysię .

Posted

Z tymi romansami to nie liczę na dużo...
to raczej książki dla mam forumowiczów ;)
doskonale nadają się na prezenty :D
prędzej jak wystawię na allegro to szybciej pójdzie...

Majtochy pewnie jakieś założę małej, ale nie chcę jej straszyć i pętać już pierwszego dnia...

Posted

Abrakadabra napisał(a):

To by była ogromna pomoc :)

Posted

Rysia od 40 minut u mnie. Koty fuczą znaczy jedna, drugi się schował...
pies chodzi jak cień za nami. Cały czas liże i wywala na brzuch.
Natychmiast zaczęła merdać ogonkiem jak dałam jej parówkę ;) aż się trzęsła :evil_lol:

jutro napiszę więcej...

Posted

Rysia vel Lu ;) zdążyła dzisiaj dostać dwa razy od kota ;) drugi kot się gdzieś zawekował :p
Jest cudowna, mam nadzieję że przestanie łapczywie jeść jak zrozumie że jedzenie będzie miała już zawsze. Bo ona nie je tylko połyka... :roll:
Bardzo polubiła moją córkę. Do wszystkich się łasi, i wymaga tulenia i głaskania.
Mały lizak, cały czas liże.
Noc była spokojna bo spałam z nią w pokoju dziecka, bo inaczej byłyby gonitwy z kotami i szczekanie na nie :shake:
Miała dzisiaj na spacerze spięcie z psem. Ewidentnie boi się psów a szczególnie dużych. Muszę na to uważać...

Posted

Milaa napisał(a):
Nikt nam nie pomoże w uzbieraniu pieniędzy na worek karmy?

My (czyli Baloniarki) możemy przyznać na karmę 100 zł ze zwrotem 25% czyli de facto 75, bo tak najprościej chyba.
Bardzo proszę, żeby któraś z Was dziewczyny napisała na naszym wątku (wejście przez mój banerek) "proszę o pomoc dla Rysi - dofinansowanie zakupu karmy w wysokości 100 zł" - w poniedziałek Nutusia się pojawi i zatwierdzi. Ja zatwierdzę wniosek jak go tylko zobaczę :)
Dobra i niedroga jest Brit Premium, mogę wyszukać link do sklepu.

Posted

No i jest wątek Rysi:-)
Znam ten czołgająco liżący typ, niestety znam.
To będzie cudowna, wspaniała, domowa, przekochana, przemądra dziewczynka.
Niech tylko wyjdzie na człowieka:-)
A łapczywe jedzenie pewnie jej zostanie, może troszkę się zmniejszy.
Brita polecam, ostatnio moje dziewczyny jedzą, dla małych jedzą. Ale Brita.
Ona skądś musiała tam się wziąć, na tym pasie zieleni.....
Dobrze, że anioł Dosia jechał.....

Rysieńko wszystkiego dobrego maleńka, teraz już nastały dla Ciebie dobre czasy!!