Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczko, deklarację zbieram nadal bo jeszcze sie nie poddałysmy. Gdyby ci ludzie byli inni, można by podrzucać od czasu do czasu karme, zaszczepić, pomoc w sterylce. Ale wydaje mi sie, ze jedynie pierwsze 2 punkty bylyby do spelnienia ;)
Dzisiaj facet pytał mnie "i co?" wskazując na Lalę...wiec jej juz nie potrzebuja, bo chyba za brzydka aby rodzic Rastiego dzieci.

Posted

Koteczki cudne :iloveyou: i już takie odrośnięte :) Ile mają mniej więcej?

To ja ukradnę zdjęcie kociaków do siebie na FB i zdjęcie Rastiego też, poproszę o deklaracje stałe, a nóż ktoś jeszcze będzie miał wolne parę złotych dla Cudaka, co miesiąc.

A co do Lali, to może ją pierwszą warto by gdzieś ulokować. Z takim podejściem tego faceta, obawiam się, że mała nie jest tam bezpieczna.

Posted

Kociaczki mają ok. 2 miesięcy :)

Nad Lalą tez sie zastanawiamy, jakby jej pomóc. Widze, że ona bardzo Grażynce przypadła do serca. Lala jest tak ufnym i uległym psem. Ona tez w gruncie rzeczy żyje na ulicy, gdyby trafiła do domu z ogrodem, do ludzi szanujących psie serce...bylaby w raju.
Ilmina, a może jej zrobimy FB? :) Fotki mam.

Posted

Dzieki za Fb. Ja od rana siedze w pracy i nie mam jak sie wyrwac, ale znając Grazynke juz tam byla.
Odnosnie kociąt, to jeden jedzie jutro ze mna do Wrocławia. Adoptuje go kolega Gosi (fochu) :)
Rozmawiałam wczoraj dłuższa chwile z włascicielką. Koteczka została przygarnięta z "dzikiego" miotu, mamusia nie dawała sie nawet pogłaskać ale na szczescie wszystkie kocieta znalazły domy. A mama nadal żyje dziko. Co do "naszej" kotki to na pewno bedzie sterylizowana, tak sugerował wet, gdyz mogłaby nie przezyc kolejnego miotu :/ Zawioze jutro reszte RC.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dzieki za Fb. Ja od rana siedze w pracy i nie mam jak sie wyrwac, ale znając Grazynke juz tam byla.
Odnosnie kociąt, to jeden jedzie jutro ze mna do Wrocławia. Adoptuje go kolega Gosi (fochu) :)
Rozmawiałam wczoraj dłuższa chwile z włascicielką. Koteczka została przygarnięta z "dzikiego" miotu, mamusia nie dawała sie nawet pogłaskać ale na szczescie wszystkie kocieta znalazły domy. A mama nadal żyje dziko. Co do "naszej" kotki to na pewno bedzie sterylizowana, tak sugerował wet, gdyz mogłaby nie przezyc kolejnego miotu :/ Zawioze jutro reszte RC.

Oooo no to jeszcze dwa zostaną :)

Edyta, a którego zabierasz? I jakiej one są w ogóle płci, wiecie?

To czekamy na relację Grażyny odnośnie psiaków.

Posted

oj
siedza dalej przed posesja pana
a On pijany jak bela:(
jestem lekko w kropce ale tak mysle z basia 34 ze w przyszlym tygodniu
bedzie juz nasz.....trzeba dzialac bo i glodny i smutny
Jutro znowu karmienie
smutno mi ojezdzac jak On tam zostaje nooo i Lalka:(

Posted

Wirażkę z auta znam :) Tzn. czesto go tam widuje :)

Odnosnie psów z Nowowiejskiej, mówiłam kilku osobom z Dzierżoniowa o sytuacji i każda kwituje, że "w tamtych okolicach to norma" Dzieci samopas, psy, koty - taki styl :(

Posted

Ilmina, podoba mi sie Twój opis z Fb - biorę go do ogłoszeń dla Lali.
A może byscie rozwiesiły plakaty w swoich miastach, tylko potem transport :oops: Ale Wrocław jest blisko i moge dowieźć Lalunie.

Kotka biore czarnego, oba sa prawie identyczne :) Co do płci to nie wiem, Pani miala podejsc do weta - jutro pewnie będę wiedziec.

Posted

Matko...;( A Panu, to ja bym...:mad:
Cholerka, trzeba niebo i ziemię ruszyć i zabrać całą trójkę...tylko więcej niż pewne, że na ich miejsce pojawią się kolejne i tak w kółko.
Ja plakaty porobię, rozwieszę, ale do mnie kawał drogi. Ja bym nawet pojechała, zawiozła, odwiozła ale jak mamy kasę to nie ma problemu, tylko ostatnio u nas od pierwszego do pierwszego :shake:
Będziemy myślały, jak trzeba będzie.

Zaraz napiszę jeszcze do koleżanki, która studiuje we Wrocławiu, może coś pomoże.

Napiszcie mi, jak mam sobie dodać banerek do sygnatury, bo ja niekumata jestem:oops:

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
aaa, Pan Czekoladki nie odda :) Oj, Jej to nie ;) Ona już stara jest i dla niej jeszcze ma serce ;)

Banerek: jaką masz przegladarke Explorera czy inna?

Myślisz, że Ona tam jest bezpieczna? Bierze ją do domu czy śpi tam na dworze?

Mam Google Chrom.

Na pociechę mogę Wam napisać, że moja wczorajsza, mała kocia znajda znalazła dzisiaj domek u mojej sąsiadki:multi: Oj, nigdzie Jej lepiej nie będzie :)

Posted (edited)

Sprobuj tak:
najedz w pobliże banerka myszką i z przycisnietym lewym przyciskiem zacznij zaznaczanie. Wystarczy abyś najechała na banerek, podswietli sie na niebiesko - czyli zaznaczono.
Teraz prawy przycisk myszy i polecenie: kopiuj
Teraz idziemy do niebieskiego paska menu dogomanii (tam gdzie min. jest polecenie: Szybkie menu) i rozwijamy: Operacje
teraz: edytuj swój profil
i po lewej stronie ekranu będzie kolejne menu - wybierz: edytuj sygnature
i kliknij w okno, nast. lewy przycisk i wklej.
A na koncu bodajże - zapisz

edit: w poscie #3 umiesciłam tekst i czesc ogłoszen dla Lali.
Qrde, musimy cos wymyslec bo jak patrze na te dwa psy to mnie skręca. Lala to taka przylepa, poszłaby od razu z nami - nawet by sie nie obejrzała. Gorzej z indywidualistą, Rastym - ten ewidentnie ma charakter sharpka, czyli pies jednego Pana i pan cwaniak mu odpowiada... :)

Edited by fiorsteinbock
Posted

Ilminka mnie zaprosiła, ale ja już wczoraj sobie przewertowałam wątek, bo znalazłam na wydarzeniu Lali. Tak się zastanawiałam.. bo raczej nie uda się zebrać tyle pieniążków na płatne DT dla tych psów, chyba lepiej będzie np jakoś umieścić je w schronisku wrocławskim, niż zostawić tam, właściwie to nie są chyba bezpieczne? W schronisku wolontariusze z Fundacji zajęliby się nimi, w tym ja, z tym że bałabym się trochę Rastiego tam umieścić, jest dosyć oryginalny i chętni mogliby się szybko znaleźć, a to za pewne jest psiak charakterny i nie nadaje się dla każdego?

Posted

Witaj Olu, dzieki, ze zajrzałas.
Dzierżoniów jest 70km od Wrocławia :/ a druga sprawa, że mamy problem ze złapaniem Rudego. Jak tylko wyciągamy obroze to ucieka. A facet nam nie pomoże, bo on psa oddac nie chce, wiec jeszcze pogoni nas z podworka i nie bedziemy mialy mozliwosci nawet dokarmiania.
Giselle i Basia mysla nad innym rozwiązaniem, nie wiem jakim bo nie widziałam sie z dziewczynami.
Na dwa psy bedzie cięzko uzbierac pieniadze, masz rację.
Boje sie, za jak Lala trafi do schroniska to wtopi sie i stanie sie "niewidoczna". Tyle psów siedzi i nawet z ogloszen nie ma odezwu. Ale qrde z drugiej strony, zostałaby wysterylizowana, miała pelna miskę i wiem, że bylaby bezpieczna.
Zaczekajmy na Giselle, moze dziewczyny cos wymysliły.
Albo zabrac Lalę na DT i wpierw jej znaleźć dom?
Tylko czy w tym czasie Rasty i Czekoladka nie zostaną rodzicami :/

Posted

hmm może nie byłoby tak źle.. ona młoda chyba jest? Na prawdę dużo psiaków znajduje domki przez fundacje, wyprowadzamy nie wszystkie tylko poszczególne boksy i skupiamy się na tych kilku psiakach i tak w kółko. A tak na marginesie.. może miałabym DT dla Lali pod Częstochową, taki DT za karmę i utrzymanie np wet itd. Nie płatny. Tylko jesli już to pod koniec czerwca dopiero.. Piszę że dla lali bo na pewno musi tam jak już iść pies łagodny i uległy, Rasti mi na takiego nie wygląda ;)

Posted

Wiecie co ja myślę, że o Rastiego i Czekladkę się nie boję, bo pan ich nie skrzywdzi, bo widzi w nic interes. najbardziej się boją o Laleczkę, szczególnie, po tym co pan ostatnio Edycie zasugerował...:shake:
Może faktycznie schron na 2 tygodnie, a potem to DT od Oli, jeśli będzie się dało? szczególnie, że znalezienie bezpłatnego DT graniczy z cudem. Ja mogę dostarczać część karmy, zrzucę się z siostrą.

Tylko jak goście przekonać, żeby wykastrował i wysterylizował Rastiego i Czekoladkę?:confused: