coill Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 czy wasze psy moze po pewnym okresie brania nivalinu mialy problemy ze skórą (jakieś łupieże, świąd,krostki czy gule albo pryszcze itp)?? Czytalam ze moze to wystąpic i ze u ludzi sie zdarza,ale jak z psami? Moj pies bierze nivalin, od pewnego czasu ma własnie łupież dosc mocny, po igle zostały mu jakieś krosty i na ciele znalazłam pare takich czerwoawych miejsc które się łuszczą. Nie wiem czy to moze mieć poprostu z tym związek czy to cos gorszego(kiedyś miał zapalenie pęcherza i też przez to wyszło na skóre,ale wtedy to były takie gule bardzo mocne czerwone itp...no ale boję się ze moze znow to samo,ze te krostki to poczatek.) jednakze nie chce panikowac i z byleczego do weta biegać, zwlaszcza ze coraz bardziej zawodze sie na weterynarzach i ich nietrafionych diagnozach... Quote
coill Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 no ja tez nie, ale na ulotce leku jest napisane ze moze powodować "świąd, pokrzywkę" i cośtam jeszcze takiego.... eh i tak jutro pojde do veta zrobie badanie moczu to bedzie wiadomo,czy pecherz czy skóra(ajak skóra to czy do tego). Dziwne po wkłóciu te slady mu zosają :/ Quote
coill Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 hej no juz torche. te bąble(czy jak to nazwac) na karku to dr. powiedziała ze to normalne,zeby nie przejmowac się. Ale wysypka na skórze raczej wlasnie od pecherza,bo jak sie okazało jest zapalenie.chociaz po nivalinie moze wytepowac jakis łupiez Quote
Recommended Posts