ChElSeA2010 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 (edited) Witam jeżeli źle umieściłam swój post proszę o przeniesienie:p w Sosnowcu na ulicy Sadowej jest czarna sunia która ma cieczkę raczej jej końcówkę. Sunia podobno mieszka od 7lat na ulicy śpi pod autami lub w bramie kamienicy gdzie mieszka jej właściciel z tego co udało mi się dowiedzieć właściciel alkoholik:shake: wyrzucił sunię jak w domu pojawił się nowy nabytek suka amstaff:shake: i sunia od tamtej pory jest bezdomna. W niedzielę ją nakarmiłam i przy okazji psa który jej pilnował:shake:.Żal patrzeć na nią jak śpi pod tym autami niezależnie od pogody:shake:. Łzy mi się pojawiły jak sunia zobaczyła właściciela przyleciała do niego tak się cieszyła a on??!!:angryy: nawet na nią nie spojrzał:angryy:nie pogłaskał:angryy:.Czasami jak leży pijany pod ławką to ona go pilnuje:shake: Jak mozna jej pomóc?? żeby kolejną zimę nie spała na dworze Edited June 5, 2012 by ChElSeA2010 Quote
ChElSeA2010 Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 (edited) naprawdę nikt nie pomoże:placz:przecież ona może być w kolejnej ciąży:shake: Edited June 21, 2012 by ChElSeA2010 Quote
patka2805 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 (edited) to ja może chociaż podniosę. pewnie najlepsza pomoc do DT,szukanie DS. podkarmianie, tylko jeżeli jest w ciąży to kolejne ileś bezdomnych psów może być wkrótce :/ Edited June 21, 2012 by patka2805 Quote
Basia Z. Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Zależy jaki ten schron jest w Sosnowcu. Bo jakby ją tam wysterylizowali to lepsze to niż ma się oszczenić i w dodatku na ulicy. A przecież pieska w schronisku też można odwiedzać, wyprowadzać na spacer, narobić zdjęć i założyć wątek adopcyjny. Jeżeli jest mała to chyba tym większa szansa, że stały domek się szybko znajdzie. Quote
ChElSeA2010 Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 ja mogę pomóc ją przetransportować najlepiej jakby się umówić z wolontariuszem z Sosnowieckiego schronu naprawdę żal psa ja nie mieszkam w Sosnowcu tylko moja mama sunia coś musi jeść jakieś resztki ze śmietnika bo by już dawno z głodu padła a wodę pije chlorowaną z fontanny która się tam znajduje teraz jest lato ok jest ciepło śpi gdzie popadnie ale za niedługo będzie jesień i zima i to już chyba 8 w jej bezdomności:shake: Właściciel jak mogę go tak nazwać to menel dziennie wysiaduje na ławce wiecznie pijany nawet na nią nie patrzy dzieci no cóż margines jest amstaf w domu to jest lans:placz: Quote
Basia Z. Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 a za porzucenie psa to nie ma czasami jakiejś kary ? Skoro wiadomo kto ją porzucił to może zaskarżyć dziada ? Tyko psa bym mu juz nie chciała oddać, gdyby czasami "skruszony"wyraził chęć wzięcia jej znowu , bo tym razem to może by zabił Quote
PaulinKa030894 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
Recommended Posts