Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=comic sans ms]Nastrojowo... ;)

[/FONT][FONT=comic sans ms]

Parys ma nową, cieplutką obrożę na zimę, a stara kolczatka w której przyszedł do Schroniska leży głęboko pod ziemią!

[/FONT][FONT=comic sans ms]

A w Zakładzie Produkcyjnym pana Guzika robi się dla niego piękna, nowa buda z tabliczą z jego imieniem :)
[/FONT]

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=comic sans ms]Parys został dzisiaj wykastrowany także teraz moze czekać cierpliwie na adopcję :)
Oprócz tego nasza pani doktor pobrała mu krew do badania. Musimy sprawdzić, czy nie ma anemii tak jak przypuszczamy.
[/FONT]

Posted

A ja piszę bardzo w tym momencie nie fajną wiadomość.
Dzisiaj kierowca ze schroniska pojechał po kolejnego bernardyna....

Więcej informacji w czwartek jak go zobaczę.

Posted

[quote name='Crys']A ja piszę bardzo w tym momencie nie fajną wiadomość.
Dzisiaj kierowca ze schroniska pojechał po kolejnego bernardyna....

Więcej informacji w czwartek jak go zobaczę.[/QUOTE]

prosze cie ..................skąd co i jak jestem załamana

oby był młody

Posted

[quote name='ANETTTA']prosze cie ..................skąd co i jak jestem załamana

oby był młody[/QUOTE]

Spokojnie, na razie jest to informacja nie sprawdzona.
Schronisko tylko mówiło że jedzie, ale już raz mieliśmy informację że przyszła suka nowofundland, a okazało się że to suczka tylko większych gabarytów nic z fundka nie miała.
Gosia nic wczoraj nie słyszała o nowym benku, więc może go nie być.

Posted

No i nie ma na szczęście nowego benka w Schronisku :) jest za to bardzo sympatyczny kaukaz ;)
Kurde... Parys po kastracji ma obrzęk. Lizał lizał i wylizał łobuz jeden :/ Mam nadzieję, że opuchlizna sama mu zejdzie i że nie trzeba będzie usówać moszny.

Posted

[quote name='ANETTTA']rozwiesiłam po wsiach tu u mnie ogłoszenia //// w koszulkach aby nie zmokły czekamy na fonyyyyyyyyyyyyy[/QUOTE]

Oby się ktoś zakochał w naszych psiakach :)

Posted

[quote name='ANETTTA']jakby nie parys oferuj tego 3 benia ...jakby co[/QUOTE]

Jeśli chodzi Ci o Nestora, to on się kompletnie nie nadaje na chwilę obecną do adopcji.
Jest po konsultacji z behawiorystką i czeka nas dużo czasu i pracy wyprowadzenie go na ludzi.

Posted

Na spacer dzisiaj wyszła Sara ze mną :)
Pobawiła się, pobrykała, oczywiście zaciesz na ziemi też musiała zaliczyć :P
Zachowuje się jak młoda sunia, a kondycje ma jak młody psiak w ogóle nie widać u niej tych 7lat.
Będzie miała tez nowe zdjęcia.

Na spacer też wyszedł Parys ze swoją opiekunką Darią :)

Posted

[quote name='Crys']Na spacer dzisiaj wyszła Sara ze mną :)
Pobawiła się, pobrykała, oczywiście zaciesz na ziemi też musiała zaliczyć :P
Zachowuje się jak młoda sunia, a kondycje ma jak młody psiak w ogóle nie widać u niej tych 7lat.
Będzie miała tez nowe zdjęcia.

Na spacer też wyszedł Parys ze swoją opiekunką Darią :)[/QUOTE]

moze ona nie ma 7 lat ??może ma 4-5

Posted

Anetko po zębach ma 7-8lat, jakby jej wyczyścić to można dać jej mniej, więc tak na prawdę nie wiadomo ile może mieć bo nie znamy daty urodzenia, ale ponad 3 lata ma bo 3 lata była na działkach, szczeniaka raczej by tam nie zostawili bo szczenie piękne jest. Powyżej 4 na pewno ma.

Posted

nie znmay jej życia nie wiemy co jadła jak je zniszczyła ale moze i ma te 7 no moj ma 9 lat i czasem tez zachowuje sie jak szczeniak jednak po za tym :czasem : to śpi cały czas

Posted

No właśnie i to jest najgorsze że nie znamy tego życia.

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-sjdf5tzSd0c/UJ-ySxbdiiI/AAAAAAABdHA/sramc6Tq8og/s512/_MG_7331.JPG[/img]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-PEJJSJ8iGdE/UJ-yS6kpZeI/AAAAAAABdHE/mLj_5iVnNiI/s512/_MG_7334.JPG[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-2TPhquc16vA/UJ-ySwEk8-I/AAAAAAABdG8/bOVq2Aw1MzA/s720/_MG_7338.JPG[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-Tw3EMKT0naQ/UJ-yVm0HPuI/AAAAAAABdHY/u7xrcDG7OWA/s512/_MG_7341.JPG[/img]

Posted

Dzwoniła do mnie pani ze Szczyrku w sprawie adopcji [B]Parysa[/B].
Mają duży dom z ogrodem, synka w wieku 4 lat. Chcieli adoptować szczeniaka Bernardyna, ale znaleźli ogłoszenie, które zamieściłam Parys ich urzekł - czemu mnie to nie dziwi? ;) . Powiedziałam wszystko co i jak, o procedurze, o jutrzejszym zabiegu również.
Pani podała maila, wysłałam jej ankietę przed adopcyjną. Jak mi ją odeśle zapoznam się z nią, Kinga tobie również pokażę i razem zdecydujemy, czy zapraszamy ich w weekend na wspólny spacer ze mną i Parysem.
Pani bardzo miła w rozmowie. Po głosie wnioskuję, że ma ok. 28-30 lat.

Posted

W sumie Elza też wygląda po zębach na starego psa, a ma ok. 2 lat, ale tak ją życie wyniszczyło, gdyby nie to, że od szczeniaka już 3 raz wylądowała w schronisku to byśmy o tym nie wiedzieli...
Także nigdy nie wiadomo. Kinga to może spróbuj ją odmłodzić chociaż na 6 lat, może ktoś się skusi ;)

Posted

No Elza została oceniona przez weta na 5lat, a ludzie z DT jej dają góra 3lata, a u nas ma 2lata.

Można ją odmłodzić tylko żeby potem nikt nie zarzucił kłamstw itp. Pogadam z wetkami i pomyślimy nad czyszczeniem zębów :P

Posted

Zbiorczy wątek molosów sosnowieckich.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235458-Sosnowieckie-Molosy-czekaj%C4%85-na-dom?p=19951347#post19951347[/url]