Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

te moje ciastka to troszkę mają takie niezgrabne kształty :evil_lol: ale ważne że smakują, nawet sąsiadka się pokusiła i spróbowała, mówi że dobre, dodałaby więcej soli i gościom by podawała :eviltong:

Moli nie mogła przeżyć tylko 15 min w piekarniku, takie zapachy, miała ochotę a ja nie dobra zamknęłam ciasteczka za jakąś szybą :diabloti::evil_lol: cały czas kiedy ciacha były w piecu, ona stała pod i niuchała :evil_lol:

Wsadziłam je do lodówki ;)

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

smallpati napisał(a):
te moje ciastka to troszkę mają takie niezgrabne kształty :evil_lol: ale ważne że smakują, nawet sąsiadka się pokusiła i spróbowała, mówi że dobre, dodałaby więcej soli i gościom by podawała :eviltong:

psu ksztalt nie przeszkadza:lol:

Moli nie mogła przeżyć tylko 15 min w piekarniku, takie zapachy, miała ochotę a ja nie dobra zamknęłam ciasteczka za jakąś szybą :diabloti::evil_lol: cały czas kiedy ciacha były w piecu, ona stała pod i niuchała :evil_lol:

a ja myslalam, ze mam glodomora w domu:lol:

smallpati napisał(a):
Wsadziłam je do lodówki ;)

no...ja popelnilam ten blad:oops: i ich nie dalam do lodowki...i musialam troche wyrzucic echhh

Posted

no...ja popelnilam ten blad:oops: i ich nie dalam do lodowki...i musialam troche wyrzucic echhh

w tych ciastkach jest ser więc długo nie wytrzyma bez lodówki ;) logiczne

A ile ich dziennie podajecie? Bo na gotowych smakołykach jest podane dawkowanie, a nie wiem ile mogę dać Moli tych ciastek, ona waży 5,5 kg

Posted

smallpati napisał(a):

A ile ich dziennie podajecie? Bo na gotowych smakołykach jest podane dawkowanie, a nie wiem ile mogę dać Moli tych ciastek, ona waży 5,5 kg

np rzestań :diabloti: przecież nic jej się nie stanie ;) najwyżej daj jej mniej jeść... grami czasem dostaje jednego dnia opakowanie takich sklepowych ciasteczek i żyje :evil_lol: poza tym te nasze bez konserwantów ;)

te jabłkowo-cynamonowe są pyszne :loveu: sama jem :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
w tych ciastkach jest ser więc długo nie wytrzyma bez lodówki ;) logiczne

logiczne, ale moje nie byly serowe - miesne tez trzymalam w lodowce teraz mialam marchewkowe...ale widac tez trzeba..
ja podaje na oko co kilka dni - np 3 sztuki...ale moja na diecie;)

Posted

A ja upiekłam ciasteczka wątrobowe (te bez jajek - chociaż 1 jajko dodałam :p), marchewkowe i jabłkowo cynamonowe.
Moim psiakom strasznie smakują, teraz to tylko chodzą obok pojemnika z ciasteczkami :evil_lol:

Posted

TyJa napisał(a):
A ja upiekłam ciasteczka wątrobowe (te bez jajek - chociaż 1 jajko dodałam :p), marchewkowe i jabłkowo cynamonowe.
Moim psiakom strasznie smakują, teraz to tylko chodzą obok pojemnika z ciasteczkami :evil_lol:

A które najbardziej?:lol:

Pzdr.

Posted

wlasnie wyjelam z piekarnika serowe ciasteczka z pierwszej strony;)
nie jestem pewna czy dobrze wyszly ..dalam oleju rzpakowego zamiast roslinnego i maki innej dalam :roll:
zaraz zobaczymy czy bedzie chcial jesc :diabloti:
sa bez smaku ,probowalam :evil_lol:
i wydaja sie takie jakby otoczone maka chociaz piekly sie 20 min ...:razz:
niewiem niemam talentu kulinarnego :roll:

Posted

gops ja też dałam zwykłą mąkę bo innej nie miałam, co do pieczenia, ja mam piec który nie ma grzałek od spodu czyli ogólnie nie nadaje się do pieczenia ciast i ciastek :evil_lol: ale dałam termoobieg i wyższą tepm. i upiekły się, choć to dłużej trwało niż 20 min ;)

Posted

jakiegos wielkiego zachwytu nie bylo no ale je te ciastka ;)
tylko niewiem czy mu je dawac sa takie suche w srodku .. :roll:
ja zawsze cos zle zrobie :roll:

Posted

suche to moje też są, ale jak twoje wyglądają z wierzchu? zobacz kilka stron wcześniej dałam zdjęcia swoich wypieków, bo może twoje są niedopieczone i dlatego psu nie za bardzo smakują, zresztą takie niewypieczone mogą być szkodliwe, pokaż mamie to ci powie czy są wypieczone, albo zrób zdjęcie ;)

Posted

a ja dzis zrobilam jablkowo-cynamonowe i serowe...
te pierwsze - przepis wg mnie jest jakis dziwny...nie wyszly zbyt dobrze, a i tak dalam wiecej maki...bede probowac jeszcze inaczej - tzn sa fajne bo chrupkie a w srodku miekkie i ladnie pachna jablkami i cynamonem, ale...sa dobre:eviltong:
a serowe super - fajnie wygladaja, ladnie pachna i tez calkiem dobre;) w srodku lekko miekkie (bo jednak ser), z zew chrupkie - i ciut urosly bo dalam proszek do pieczenia (bardzo malo)

tylko teraz bede trzymac wszystko w lodowce, ale zapas ciasteczek mam na jakis czas:evil_lol: a mialam nie piec:roll: suka na diecie....echhh

swoja droga musze kiedys policzyc w miare mozliwosci jak to cenowo wychodzi - jaka roznica jest z ciastkami z zoologa (tymi lepszymi troche):roll:

Posted

smallpati napisał(a):
mi też nie wyszły te cynamonowo jabłkowe, ciasto strasznie lepkie było, dziwne takie , a później je spaliłam w piecu :evil_lol:

bo z tym przepisem cos nie tak wg mnie...one sie wlasnie spalily...potem znalazlam drugi przepis - z otrebami - ktory ma sens..ale po ptokach

Posted

Agnes napisał(a):
bo z tym przepisem cos nie tak wg mnie...one sie wlasnie spalily...potem znalazlam drugi przepis - z otrebami - ktory ma sens..ale po ptokach

ja robiłam właśnie z otrębami : P i mi wyszły ;) zrobiłam 2x tyle, tyle ile było trzeba mąki z otrębów na jedną porcję zmieliłam, drugie tyle wrzuciłam w całości i ładnie wyglądały :diabloti:

Posted

Agnes napisał(a):

hmm no to chyba faktycznie coś nie tak z tym przepisem jest :razz:
Mi się spaliły po 15 min leżenia w piecu a miały tam być chyba 30min :roll:

Posted

smallpati napisał(a):
hmm no to chyba faktycznie coś nie tak z tym przepisem jest :razz:
Mi się spaliły po 15 min leżenia w piecu a miały tam być chyba 30min :roll:

a ja dluzej pieklam, ale w innej temp - nie chcialy sie zrobic i sie spalily...
i wlasnie uzywalam ten drugi przepis, czyli...z otrebami jest dobry a bez nie ;)

a serowe...? bo tez dwa sa...ja robilam ten z minimalna iloscia skladnikow ;) ser, maka, jajko, woda...

Posted

pies dzisiaj lata za mna i prosi o ciacho ;)
widocznie mial wczoraj gorszy dzien ;)

ale i tak pozniej zobie zdjecie i powiecie mi czy to tak ma wygladac :razz: