Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tort Psi
Ilość składników dowolna czyli dostosowana do gabarytów jubilata:
- pieczywo tostowe (miękkie lub inne bez skórki)
- pasztet podlaski
- żółty ser
- mortadela lub parówkowa
- szprotki na wagę
- gotowane warzywka( marcheweczki, pietruchy,brokułki,ect. w/g gustu)
- suszona bazylia
- masełko ewentualnie margarynka

Wykonanie:
Na tacy układamy odpowiednią ilość pieczywa (gabaryty!), następnie smarujemy pasztetem, posypujemy utartym serem, układamy pokrojona mortadelę lub parówkową - przykrywamy pieczywem
smarujemy pasztetem, sypiemy serek, układamy warzywka- przykrywamy. Czynność powtarzamy aż do skutku czyli wyczerpania produktów. Na wierzchu powinny znaleźć się kromki pieczywa posmarowane pasztetem. Szproty z bazylią i masłem ucieramy na gładką masę i smarujemy tort po bokach. Ewentualnie można pokruszyć psie suchary i obsypać nimi boki tortu. Wierzch dekorujemy w/g uznania materiałami przyswajalnymi przez psi przewód pokarmowy.
zycze psiako wszystkim smacznego :wink:

Czy ktoś z was próbował wykonac ten magiczny torcik???? I czy psiakom to smakowało ??? Mój psiaczek jutro kończy roczek i chciałam zrobic cos specjalnego dla niego i jego przyjaciół ;) Doradźcie, chyba że macie jakiś inny przepis na psi torcik;)

• 1 year later...
  • Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spróbuję odkopać temat, może przez rok coś nowego powpadało Wam do głowy.
Ja jestem na etapie czekania na paczkę z różnymi mąkami i mam szczere chęci coś poeksperymentować :lol:.

Posted

kiedyś przepisy na ciasteczka były w psich gazetach, ale dawno temu. Pamiętam, że chyba z mielonych kurzych podrobów, ale przepisu nie pamiętam:shake:

Posted

Fajne te przepisy :multi:. Ja zamierzam pokombinować z jakimiś ciasteczkami z ugotowanymi obranymi kurzymi łapkami. Coś dla dużych ras. Jak wymyśle i wypróbuję, to się podzielę :razz:

• 2 weeks later...
Posted

świetne przepisy! we wtorek ruszam z produkcją ;)
myślę,że jak to w kuchni - nowe przepisy drogą eksperymentowania ;)
jak coś mi wyjdzie to się pochwalę... bo umiejętności kulinarnych mniej niż zero....:cool1:

Posted

zrobiłam ciasteczka te:
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=5169652&postcount=63
ale dodałam kawałek serka topionego, zamiast mięty bazylię i duużo więcej mąki bo łatwiej mi było kroić na małe kawalątki(wielkości paznokcia w małym palcu)
psu smakują, ale bez jakiegoś szału. Śmierdzą rybą : P ale następnym razem dam jej więcej(dałam puszkę 185g) jeżeli takowy będzie:razz:

Posted

Wczoraj zrobiłam te serowe ciasteczka z pierwszej strony. Dodałam troszkę więcej wody i oleju, bo ciasto było za suche :cool3: No i smażyło mi sie z pół godziny :cool3:
Ale wyszły super, pies się nimi obżera jak prosiaczek

Posted

a ja mam takie pytanie:
wiem od znajomych którzy piekli,że jedni nacinają ciasto przed wypiekiem i potem rozłamują a inni kroją dopiero wypieczony placek.
Co się lepiej sprawdza w praktyce??

• 2 weeks later...
Posted

Wczesniej robilam ciasteczka watrobowe raz pasztetowe, a wczoraj - marchewkowe. Pachna bardzo fajnie, ladnie wygladaja i chyba sucz zadowolona;)

Tylko zamiast platkow owsianych dalam jeczmienne (brak w domu owsianych) i nie dalam maki ryzowej a wiecej zwyklej - rowniez brak w domu pierwszej.
Zastanawialam sie zeby dodac do ciastek tego typu proszek do pieczenia - probowal ktos?;)
Nastepne - jablkowo-cynamonowe:cool3:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, ja odwrotnie! Ale za to dla psiaków kupuję rybne smakołyki Fish4dogs. Baaardzo im smakuja!

Pzdr.

za drogie:evil_lol: a raz na jakis czas ciacha wlasnej roboty to to nie to samo:diabloti:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pewnie, że to nie to samo!
Samodzielnie zrobione ciasteczka na pewno lepiej smakuja... No i jaka satysfkacja, prawda?

Pzdr.

ogromna:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Ciastka dla Moli już upieczone, upiekłam serowe i jabłkowo-cynamonowe, ale bardziej smakują jej te serowe ;)

Jak ciastka były w piekarniku to Moli nie mogła się doczekać, żeby je zjeść :evil_lol: