Cezus80 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Tort Psi Ilość składników dowolna czyli dostosowana do gabarytów jubilata: - pieczywo tostowe (miękkie lub inne bez skórki) - pasztet podlaski - żółty ser - mortadela lub parówkowa - szprotki na wagę - gotowane warzywka( marcheweczki, pietruchy,brokułki,ect. w/g gustu) - suszona bazylia - masełko ewentualnie margarynka Wykonanie: Na tacy układamy odpowiednią ilość pieczywa (gabaryty!), następnie smarujemy pasztetem, posypujemy utartym serem, układamy pokrojona mortadelę lub parówkową - przykrywamy pieczywem smarujemy pasztetem, sypiemy serek, układamy warzywka- przykrywamy. Czynność powtarzamy aż do skutku czyli wyczerpania produktów. Na wierzchu powinny znaleźć się kromki pieczywa posmarowane pasztetem. Szproty z bazylią i masłem ucieramy na gładką masę i smarujemy tort po bokach. Ewentualnie można pokruszyć psie suchary i obsypać nimi boki tortu. Wierzch dekorujemy w/g uznania materiałami przyswajalnymi przez psi przewód pokarmowy. zycze psiako wszystkim smacznego :wink: Czy ktoś z was próbował wykonac ten magiczny torcik???? I czy psiakom to smakowało ??? Mój psiaczek jutro kończy roczek i chciałam zrobic cos specjalnego dla niego i jego przyjaciół ;) Doradźcie, chyba że macie jakiś inny przepis na psi torcik;) Quote
Poświata Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Spróbuję odkopać temat, może przez rok coś nowego powpadało Wam do głowy. Ja jestem na etapie czekania na paczkę z różnymi mąkami i mam szczere chęci coś poeksperymentować :lol:. Quote
Poświata Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Odkopuję wątek, może zacznie się tu trochę ruchu :hmmmm: Quote
Poświata Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Odkopuję wątek, może zacznie się tu trochę ruchu :hmmmm: Quote
Asiaczek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ja raczej żadnego Psiego przepisu nie wymyślę. Czekam na ewent. inne przepisy... Pzdr. Quote
M&S Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 kiedyś przepisy na ciasteczka były w psich gazetach, ale dawno temu. Pamiętam, że chyba z mielonych kurzych podrobów, ale przepisu nie pamiętam:shake: Quote
cropka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Fajne te przepisy :multi:. Ja zamierzam pokombinować z jakimiś ciasteczkami z ugotowanymi obranymi kurzymi łapkami. Coś dla dużych ras. Jak wymyśle i wypróbuję, to się podzielę :razz: Quote
Od-Nowa Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 świetne przepisy! we wtorek ruszam z produkcją ;) myślę,że jak to w kuchni - nowe przepisy drogą eksperymentowania ;) jak coś mi wyjdzie to się pochwalę... bo umiejętności kulinarnych mniej niż zero....:cool1: Quote
Unbelievable Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 zrobiłam ciasteczka te: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=5169652&postcount=63 ale dodałam kawałek serka topionego, zamiast mięty bazylię i duużo więcej mąki bo łatwiej mi było kroić na małe kawalątki(wielkości paznokcia w małym palcu) psu smakują, ale bez jakiegoś szału. Śmierdzą rybą : P ale następnym razem dam jej więcej(dałam puszkę 185g) jeżeli takowy będzie:razz: Quote
asiol Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Wczoraj zrobiłam te serowe ciasteczka z pierwszej strony. Dodałam troszkę więcej wody i oleju, bo ciasto było za suche :cool3: No i smażyło mi sie z pół godziny :cool3: Ale wyszły super, pies się nimi obżera jak prosiaczek Quote
Asiaczek Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 No, pieknie! Weekendowe obżarstwo...;) A gdzie fotki ciasteczek? Pzdr. Quote
Od-Nowa Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 a ja mam takie pytanie: wiem od znajomych którzy piekli,że jedni nacinają ciasto przed wypiekiem i potem rozłamują a inni kroją dopiero wypieczony placek. Co się lepiej sprawdza w praktyce?? Quote
Asiaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 "Kozie bobki", ale pewnie dla naszych psiaków super przysmak, prawda?:lol: A które były smaczniejszy: serowe czy pasztecikowe? Pzdr. Quote
joanika Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Sądząc po przepisach sporzadzenie ciasteczek nie jest aż tak wielkim kuchennym wyczynem więc i ja spróbuje. Quote
Agnes Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Wczesniej robilam ciasteczka watrobowe raz pasztetowe, a wczoraj - marchewkowe. Pachna bardzo fajnie, ladnie wygladaja i chyba sucz zadowolona;) Tylko zamiast platkow owsianych dalam jeczmienne (brak w domu owsianych) i nie dalam maki ryzowej a wiecej zwyklej - rowniez brak w domu pierwszej. Zastanawialam sie zeby dodac do ciastek tego typu proszek do pieczenia - probowal ktos?;) Nastepne - jablkowo-cynamonowe:cool3: Quote
Agnes Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Asiaczek napisał(a):Ale z Ciebie psia kuchareczka! Pzdr. no ba:cool3: dla siebie piec nie umiem ale dla psa jak najbardziej:lol: Quote
Asiaczek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Hahaha, ja odwrotnie! Ale za to dla psiaków kupuję rybne smakołyki Fish4dogs. Baaardzo im smakuja! Pzdr. Quote
Agnes Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Asiaczek napisał(a):Hahaha, ja odwrotnie! Ale za to dla psiaków kupuję rybne smakołyki Fish4dogs. Baaardzo im smakuja! Pzdr. za drogie:evil_lol: a raz na jakis czas ciacha wlasnej roboty to to nie to samo:diabloti: Quote
Asiaczek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Pewnie, że to nie to samo! Samodzielnie zrobione ciasteczka na pewno lepiej smakuja... No i jaka satysfkacja, prawda? Pzdr. Quote
NightQueen Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 super pomysł żeby psiakom piec ciasteczka :loveu: zainspirowało mnie to i chyba jutro coś upichcę :evil_lol: Quote
Agnes Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Asiaczek napisał(a):Pewnie, że to nie to samo! Samodzielnie zrobione ciasteczka na pewno lepiej smakuja... No i jaka satysfkacja, prawda? Pzdr. ogromna:loveu: Quote
NightQueen Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Ciastka dla Moli już upieczone, upiekłam serowe i jabłkowo-cynamonowe, ale bardziej smakują jej te serowe ;) Jak ciastka były w piekarniku to Moli nie mogła się doczekać, żeby je zjeść :evil_lol: Quote
Agnes Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 obled:loveu: http://images40.fotosik.pl/30/e2534067f336cc44.jpg gdzie trzymacie ciastka? w lodowce w szafce? moje sie zepsuly, chyba musze wiecej suce dawac:evil_lol: Quote
Recommended Posts