Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie robiłam nigdy takich ciastek, ale jak jest pół kilo watroby + 2 szkl. mąki, to pewnie jakies 50-70 dag ciastek. Tak mi się wydaje, co wcale nie musi byc prawda;)

pzdr.

• 1 month later...
  • Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ja dzisiaj upiekłam ciasteczka wątróbkowe, chyba trochę nie wyszły, bo chciałam uformować w kulki i dodałam za dużo mąki :oops: chociaż lepienie ich i tak było bardzo trudne ;) Ale Dinie bardzo smakują :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Lili8522 - no i jakie efekty?

pzdr.

Pierwsze ciasteczka się udały ale były za grube i za miękkie... co nie przeszkadzało pieskom w jedzieniu :evil_lol:
a dzisiaj piekę ciasteczka już 2 godzinę nie wiem co ale ciągle jakieś:roll: dziwne były...
i piekę jeszcze cynamonowo - jabłkowe ale nie wiem co z tego będzie bo nadal są w piekarniku... hmmm

Posted

[quote name='Saththa']nika28 - cudne sa http://desmond.imageshack.us/Himg255/scaled.php?server=255&filename=dsc00062ad.jpg&res=landing

Normalnie dzieła sztuki;)

A dziękuję ;)
Lidan, rzeczywiście wyglądały trochę jak pączusie :)
I zdały test - zabrałam je do przytuliska, i psiaki oszalały, nawet te wybredne się zajadały, a kot na kociarni wydrapał mi dziurę w torbie jak poczuł ich zapach :evil_lol:
Są zdecydowanie lepsze niż kupne - te jak zabierałam do przytuliska nie każdy psiak chciał jeść.

• 2 weeks later...
Posted

Ja polecam takie ciastka :
500g mielonego indyka
5 jajek
2 starte jabłka
2 starte marchewki
ząbek czosnku
mąka

Ostatnio dodałam do tego jeszcze pasztet dla psów i też jest super :)

Posted

A mi się dzisiaj nudziło i postanowiłam po raz pierwszy zrobić ciastka dla psa:-)
I wymyśliłam taki przepis.

Ciastka owocowo-jogurtowe

- Starte jabłko, marchew, gruszka (odcisnąć z soku)
- 2 łyżeczki miodu
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- mąka (no oko)

Mojemu piesowi smakuje i nie tylko jemu;)

A oto moje debiutanckie ciacha:-)

Posted

[quote name='Sukóru']A mi się dzisiaj nudziło i postanowiłam po raz pierwszy zrobić ciastka dla psa:-)
I wymyśliłam taki przepis.

Ciastka owocowo-jogurtowe

- Starte jabłko, marchew, gruszka (odcisnąć z soku)
- 2 łyżeczki miodu
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- mąka (no oko)

Mojemu piesowi smakuje i nie tylko jemu;)

A oto moje debiutanckie ciacha:-)

A ile mają być w piekarniku? Na ile stopni?

Posted

Hmm... tak dokładnie ile stopni to nie wiem:oops: bo my zamiast kupić sobie jak normalni ludzie kuchenkę na prąd albo gaz to wybudowaliśmy piec opalany drewnem i węglem i wszystko robi się na oko:lol:
A tak na serio to myślę, że jakieś 180-200 stopni przez około 15min.

• 2 weeks later...
Posted

Stevie Rae napisał(a):
Ja chyba jutro skuszę się na ciasteczka SukÓru, prosty przepis, akurat wszystkie składniki mam w domu ;) Jutro mam nadzieję wstawię zdjęcie efektów mojej pracy :)

A mi te ciasteczka nie wychodzą :-(

Posted

Lili8522 napisał(a):
A mi te ciasteczka nie wychodzą :-(

Mi pierwszy raz wyszły a jak w niedziele robiłam to mi też nie wyszły, chyba za dużo mąki dałam i za krótko w piekarniku trzymałam i wyszły jakieś takie gumowate ale dosuszyłam później w piekarniku i są chrypiące:-) lepiej zrobić takie bardziej mokre ciasto. Mojemu Akiemu smakują i tylko pilnuje słoika z ciastkami a kotu to prawie łepek utkną w słoiku:-)

Posted

Stevie Rae napisał(a):
Ja chyba jutro skuszę się na ciasteczka SukÓru, prosty przepis, akurat wszystkie składniki mam w domu ;) Jutro mam nadzieję wstawię zdjęcie efektów mojej pracy :)

I co, będziesz robiła...?

pzdr.

Posted

Sukóru napisał(a):
Mi pierwszy raz wyszły a jak w niedziele robiłam to mi też nie wyszły, chyba za dużo mąki dałam i za krótko w piekarniku trzymałam i wyszły jakieś takie gumowate ale dosuszyłam później w piekarniku i są chrypiące:-) lepiej zrobić takie bardziej mokre ciasto. Mojemu Akiemu smakują i tylko pilnuje słoika z ciastkami a kotu to prawie łepek utkną w słoiku:-)

No właśnie mi wychodzą takie gumowate :-(
tak samo wątróbkowe nie mogę mi wyjść chrupiące tylko są takie miękkie macie
jakiś sposób na chrupki ciasteczka? :cool3:

Posted

Wątróbkowe w moim wykonaniu to najpierw duże niskie ciasto w prostokątnej brytfance. Później kroję je na paseczki i w kostkę, stawiam bokiem i w niskiej temperaturze jeszcze podsuszam w piekarniku. Chyba nie są gumowate ale miejscami skórka odchodzi. Ale i tak moim psom smakują najbardziej ze wszystkich ciasteczek. Najmniejszym powodzeniem cieszą się te cynamonowo jabłkowe.

Posted

[quote name='Lidan']Wątróbkowe w moim wykonaniu to najpierw duże niskie ciasto w prostokątnej brytfance. Później kroję je na paseczki i w kostkę, stawiam bokiem i w niskiej temperaturze jeszcze podsuszam w piekarniku. Chyba nie są gumowate ale miejscami skórka odchodzi. Ale i tak moim psom smakują najbardziej ze wszystkich ciasteczek. Najmniejszym powodzeniem cieszą się te cynamonowo jabłkowe.[/QUOTE]
I to jest chyba najlepszy sposób na suche ciasteczka:)

pzdr.