Asiaczek Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Ja nie robiłam nigdy takich ciastek, ale jak jest pół kilo watroby + 2 szkl. mąki, to pewnie jakies 50-70 dag ciastek. Tak mi się wydaje, co wcale nie musi byc prawda;) pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Lili8522 - no i jakie efekty? pzdr. Quote
nika28 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Ja dzisiaj upiekłam ciasteczka wątróbkowe, chyba trochę nie wyszły, bo chciałam uformować w kulki i dodałam za dużo mąki :oops: chociaż lepienie ich i tak było bardzo trudne ;) Ale Dinie bardzo smakują :) Quote
Lili8522 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='Asiaczek']Lili8522 - no i jakie efekty? pzdr. Pierwsze ciasteczka się udały ale były za grube i za miękkie... co nie przeszkadzało pieskom w jedzieniu :evil_lol: a dzisiaj piekę ciasteczka już 2 godzinę nie wiem co ale ciągle jakieś:roll: dziwne były... i piekę jeszcze cynamonowo - jabłkowe ale nie wiem co z tego będzie bo nadal są w piekarniku... hmmm Quote
Saththa Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 nika28 - cudne sa http://desmond.imageshack.us/Himg255/scaled.php?server=255&filename=dsc00062ad.jpg&res=landing Normalnie dzieła sztuki;) Quote
Lidan Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Faktycznie piękne. Jak pączusie ;-) Chyba sama wezmę się dzisiaj za psie wypieki :-) Quote
nika28 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='Saththa']nika28 - cudne sa http://desmond.imageshack.us/Himg255/scaled.php?server=255&filename=dsc00062ad.jpg&res=landing Normalnie dzieła sztuki;) A dziękuję ;) Lidan, rzeczywiście wyglądały trochę jak pączusie :) I zdały test - zabrałam je do przytuliska, i psiaki oszalały, nawet te wybredne się zajadały, a kot na kociarni wydrapał mi dziurę w torbie jak poczuł ich zapach :evil_lol: Są zdecydowanie lepsze niż kupne - te jak zabierałam do przytuliska nie każdy psiak chciał jeść. Quote
Asiaczek Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Jakie zgrabniusie:) i smakowicie wyglądają:) http://desmond.imageshack.us/Himg255/scaled.php?server=255&filename=dsc00062ad.jpg&res=landing Pzdr. Quote
Pandicao Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Ja polecam takie ciastka : 500g mielonego indyka 5 jajek 2 starte jabłka 2 starte marchewki ząbek czosnku mąka Ostatnio dodałam do tego jeszcze pasztet dla psów i też jest super :) Quote
Sukóru Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 A mi się dzisiaj nudziło i postanowiłam po raz pierwszy zrobić ciastka dla psa:-) I wymyśliłam taki przepis. Ciastka owocowo-jogurtowe - Starte jabłko, marchew, gruszka (odcisnąć z soku) - 2 łyżeczki miodu - kilka łyżek jogurtu naturalnego - szczypta soli - mąka (no oko) Mojemu piesowi smakuje i nie tylko jemu;) A oto moje debiutanckie ciacha:-) Quote
Lili8522 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='Sukóru']A mi się dzisiaj nudziło i postanowiłam po raz pierwszy zrobić ciastka dla psa:-) I wymyśliłam taki przepis. Ciastka owocowo-jogurtowe - Starte jabłko, marchew, gruszka (odcisnąć z soku) - 2 łyżeczki miodu - kilka łyżek jogurtu naturalnego - szczypta soli - mąka (no oko) Mojemu piesowi smakuje i nie tylko jemu;) A oto moje debiutanckie ciacha:-) A ile mają być w piekarniku? Na ile stopni? Quote
Sukóru Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Hmm... tak dokładnie ile stopni to nie wiem:oops: bo my zamiast kupić sobie jak normalni ludzie kuchenkę na prąd albo gaz to wybudowaliśmy piec opalany drewnem i węglem i wszystko robi się na oko:lol: A tak na serio to myślę, że jakieś 180-200 stopni przez około 15min. Quote
Asiaczek Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 SukOru - Wyglądaja bardzo smakowicie:) http://imageshack.us/a/img824/6844/1004692r.jpg Pzdr. Quote
Yourii Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Sukóru śliczne ciasteczka :) chyba sama spróbuję je wykonać, prosty przepis a jakie ładne :) może i mojej psinie zasmakują ! Quote
egradska Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 jaki piękny wątek:) Pozdrawiam wszystkich piekarzy psich ciasteczek:) Quote
Stevie Rae Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Ja chyba jutro skuszę się na ciasteczka SukÓru, prosty przepis, akurat wszystkie składniki mam w domu ;) Jutro mam nadzieję wstawię zdjęcie efektów mojej pracy :) Quote
Lili8522 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Stevie Rae napisał(a):Ja chyba jutro skuszę się na ciasteczka SukÓru, prosty przepis, akurat wszystkie składniki mam w domu ;) Jutro mam nadzieję wstawię zdjęcie efektów mojej pracy :) A mi te ciasteczka nie wychodzą :-( Quote
Sukóru Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Lili8522 napisał(a):A mi te ciasteczka nie wychodzą :-( Mi pierwszy raz wyszły a jak w niedziele robiłam to mi też nie wyszły, chyba za dużo mąki dałam i za krótko w piekarniku trzymałam i wyszły jakieś takie gumowate ale dosuszyłam później w piekarniku i są chrypiące:-) lepiej zrobić takie bardziej mokre ciasto. Mojemu Akiemu smakują i tylko pilnuje słoika z ciastkami a kotu to prawie łepek utkną w słoiku:-) Quote
Asiaczek Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Stevie Rae napisał(a):Ja chyba jutro skuszę się na ciasteczka SukÓru, prosty przepis, akurat wszystkie składniki mam w domu ;) Jutro mam nadzieję wstawię zdjęcie efektów mojej pracy :) I co, będziesz robiła...? pzdr. Quote
Lili8522 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Sukóru napisał(a):Mi pierwszy raz wyszły a jak w niedziele robiłam to mi też nie wyszły, chyba za dużo mąki dałam i za krótko w piekarniku trzymałam i wyszły jakieś takie gumowate ale dosuszyłam później w piekarniku i są chrypiące:-) lepiej zrobić takie bardziej mokre ciasto. Mojemu Akiemu smakują i tylko pilnuje słoika z ciastkami a kotu to prawie łepek utkną w słoiku:-) No właśnie mi wychodzą takie gumowate :-( tak samo wątróbkowe nie mogę mi wyjść chrupiące tylko są takie miękkie macie jakiś sposób na chrupki ciasteczka? :cool3: Quote
Lidan Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Wątróbkowe w moim wykonaniu to najpierw duże niskie ciasto w prostokątnej brytfance. Później kroję je na paseczki i w kostkę, stawiam bokiem i w niskiej temperaturze jeszcze podsuszam w piekarniku. Chyba nie są gumowate ale miejscami skórka odchodzi. Ale i tak moim psom smakują najbardziej ze wszystkich ciasteczek. Najmniejszym powodzeniem cieszą się te cynamonowo jabłkowe. Quote
Asiaczek Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Lidan']Wątróbkowe w moim wykonaniu to najpierw duże niskie ciasto w prostokątnej brytfance. Później kroję je na paseczki i w kostkę, stawiam bokiem i w niskiej temperaturze jeszcze podsuszam w piekarniku. Chyba nie są gumowate ale miejscami skórka odchodzi. Ale i tak moim psom smakują najbardziej ze wszystkich ciasteczek. Najmniejszym powodzeniem cieszą się te cynamonowo jabłkowe.[/QUOTE] I to jest chyba najlepszy sposób na suche ciasteczka:) pzdr. Quote
Recommended Posts