NightQueen Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Unbelievable napisał(a):ooo to to, i serowe są pycha :loveu: :evil_lol: lepsze w smaku są miodowo jabłkowe ale suka ich nie lubi :-(:evil_lol: Quote
Czarna_Owieczka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Rybne ciasteczka fajnie pachną, jak je tworzyłam to kocicy bardzo się to podobało :lol: AgataP napisał(a):z tuńczykiem? a jak to się robi??? Wzięłam tuńczyka w sosie własnym, dodałam olej, trochę mąki i wymieszałam. Wyglądało to dosyć nieapetycznie, bo mało mąki dodałam i wyszedł taki glut, nałożyłam łyżeczką na formę z papierem i piekłam 20 min. w 200 stopniach. W całym domu zapach pieczonego tuńczyka, ciastka wyszły jak zarumienione gluty o rybnym zapachu, psu się podobają ;) Co do serowych to macie rację, są chyba najlepsze, owiec je uwielbia...chyba niebawem je upichcę :razz: Quote
iskra_wroc Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Może Ktoś z Was skusi się na kupno organicznych ciasteczek dla psów z wyłącznie certyfikowanych upraw na bazarku ? :) http://www.dogomania.pl/threads/215062-Organiczne-ciastka-dla-psów!-Karma-dla-Twojego-psiaka!-Dla-psów-u-ULV-(do-30.09)?p=17682623#post17682623 Quote
Czarna_Owieczka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Kilka fajnych przepisów ;) Codzienne: [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 łyżeczki suszonych drożdży[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 szklanki letniej wody[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 łyżki suchych pietruszki[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 łyżki mielonego czosnku 1 1 / 2 szklanki bulionu z kurczaka[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]3 łyżki miodu[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 jajko[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]5-6 szklanek mąki pszennej[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Rozgrzej piekarnik do 350 ° F (180 ° C) [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Wymieszać z natką pietruszki, czosnek, bulion, miód i jajko.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Stopniowo dodawać mąkę, do uformowania ciasta..[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Uformować ciasteczka. Wyłożyć na[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] blachę do pieczenia, w niewielkich odstępach.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piec przez 30 minut.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Wyjmij z piekarnika i przewróć.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piec przez kolejne 15 minut, aż będą lekko rumiane z obu stron.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Pozostawić herbatniki do ostygnięcia.[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Przysmak:[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 1 szklanka płatków owsianych[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 3 szklanki lub masła[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 szklanka wrzącej wody[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]3 / 4 szklanki mąki kukurydzianej[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 łyżka cukru[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 łyżeczki bulionu z kurczaka lub wołowiny[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 szklanki mleka[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 szklanka tartego sera cheddar[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 jajko[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 szklanki mąki[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Wymieszaj [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]płatki owsiane, margarynę i wodę, odstaw na 10 minut.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Wymieszaj mąkę kukurydziana, cukier, boullion, mleko, ser i jajko.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Dodać mąkę i formować twarde ciasto.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piec 35 do 45 minut na złoty kolor.[/FONT] Pozostawić do ostygnięcia. Mięsne: [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 1 / 2 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 jajko[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 1 / 2 szklanki mąki ryżowej[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 łyżeczki[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]czosnku w proszku[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 łyżeczka[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]miodu[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 szklanki wody[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]5 łyżeczki[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]bulion z kurczaka lub wołowiny[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 słoiczek dla dzieci z daniem mięsnym (typu gerber)[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Połącz wszystkie składniki. uformuj ciasteczka. [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piec w około 200 stopniach, 25-30 minut.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Powinny być twarde i chrupiące.[/FONT] Owsiane: [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 szklanki ryżu 2 opakowania platków o[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 4 szklanki melasy[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 szklanka marchewki[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 3 szklanki szpinaku[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 1 / 4 szklanki mąki[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 łyżki brązowego wymieszać sos[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]4 łyżki musu jabłkowego[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 łyżki oleju roślinnego[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Rozgrzej piekarnik do 200. Składniki wymieszać, dodaj mąkę, stopniowo.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Układaj[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] na blasze za pomocą łyżeczki.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piec 15-20 minut na złoty kolor.[/FONT] Treningowe ciasteczka: [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Składniki:[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 1 / 3 szklanki mąki - uniwersalnej[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 4 szklanki oliwy z oliwek[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 4 szklanki soku jabłkowego[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 szklanki startego sera - jak parmezan[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 duże jajko[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 łyżeczka czosnku w proszku[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 4 szklanki mleka w proszku - odtłuszczone[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Instrukcje:[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Połącz wszystkie składniki w dużej misce, dobrze wymieszać; Wyrób ciasto do wielkości blachy; Połóż ciasto na lekko natłuszczonej blasze, układając ją do krawędzi.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Za pomocą ostrego noża lub noża do pizzy, wyciąć pożądanej wielkości ciasteczka.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]P[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]osypać trochę sera i czosnkiem w proszku w razie potrzeby.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piec w 200 stopniach około 15 minut na złoty kolor.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Przechowuj w szczelnym opakowaniu lub lodówce.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Indycze:[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 szklanki gotowanego indyka - pocięte[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]go[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 ząbki czosnku[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]4 łyżeczki startego sera[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 łyżka natki pietruszki - świeżo posiekanej[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 jaj[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]a [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 szklanki mąki pszennej[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 łyżki drożdży[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 łyżki oleju roślinnego[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Połącz z indyka, czosnek, ser, pietruszke i dobrze wymieszaj.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Dodaj jaja do miski i zalaj mieszanka z indykiem.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Dodać mąkę, drożdże i olej.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Mieszaj, aż składniki się połączą.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Układaj małe grudki na blasze.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piecz [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]w około 200 stopniach piekarnika na około 20 minut, będą brązowe[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Przechowywać w lodówce.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Słoiczkowe[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]:[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 2 dziecięce słoiki z obiadkiem (kurczak, jagnięcina, wołowina, itp. -. wybierz)[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]trochę kiełków pszenicy[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 3 szklanki wody[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 / 2 szklanki mąki[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 łyżeczka[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]czosnek w proszku[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Wymieszać dobrze.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Wytnij wzory i układaj na lekko natłuszczonej blasze.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piec w 200 stopniach na złoty kolor.[/FONT] Quote
Asiaczek Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Alez to apetycznie wygląda:) http://img221.imageshack.us/img221/3180/dsc4074iykn.jpg Czarna_Owieczka - dzięki za przepisy:) Pzdr. Quote
Molowe Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Efekt nudy z rashelekiem naszego sobotniego popołudnia :D zrobiłyśmy ciastka : owsiane , serowe i pasztetowe :) Quote
Asiaczek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Rozumiem, że w ręku robiłas takie zgrabne kuleczki, tak? pzdr. Quote
miaaa88 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Hej, dostałam do zakupów w zoologu puszkę (400 g) animondy, mogę z tego zrobić jakieś ciasteczka? Myślałam o przepisie "gerberkowym" (animonda zamiast gerberka). Jak myślicie? Wolałabym nie otruć mojej suczki ;) Quote
vege* Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 miaaa88 napisał(a):Hej, dostałam do zakupów w zoologu puszkę (400 g) animondy, mogę z tego zrobić jakieś ciasteczka? Myślałam o przepisie "gerberkowym" (animonda zamiast gerberka). Jak myślicie? Wolałabym nie otruć mojej suczki ;) Raczej możesz użyć tego do ciasteczek, ktoś z forum chyba też dokładał puszki do ciastek ale ręki nie dam uciąć ;) Quote
miaaa88 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 vege* napisał(a):Raczej możesz użyć tego do ciasteczek, ktoś z forum chyba też dokładał puszki do ciastek ale ręki nie dam uciąć ;) Faktycznie, znalazłam :) dziękuję za odpowiedź! Gdyby ktoś jeszcze szukał, to ten przepis jest na str 18 (szkoda, że nie działa wyszukiwarka i musiałam te 18 str przerobić :mad: Quote
miaaa88 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 yeah, udało się :) zrobiłam dziś te ciasteczka z animondą, w parku był szał, więc chyba smakowało :) nawet inne psy do mnie przychodziły po zawołaniu przez właścicieli! :) oprócz animondy (400 g) dałam płatki owsiane, mąkę razową, ugotowaną marchewkę, trochę oleju z pestek winogron i 1 jajko; wszystko na oko, ciasto było dość rzadkie, więc wylałam je na blachę i po upieczeniu pociełam. wyszło tak dobrze, że chyba upiekę coś dla siebie ;) Quote
evel Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Mia, a ciasteczka wyszły kruche czy bardziej "mokre", miękkie? Quote
Asiaczek Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 miaaa88 napisał(a):yeah, udało się :) zrobiłam dziś te ciasteczka z animondą, w parku był szał, więc chyba smakowało :) nawet inne psy do mnie przychodziły po zawołaniu przez właścicieli! :) oprócz animondy (400 g) dałam płatki owsiane, mąkę razową, ugotowaną marchewkę, trochę oleju z pestek winogron i 1 jajko; wszystko na oko, ciasto było dość rzadkie, więc wylałam je na blachę i po upieczeniu pociełam. wyszło tak dobrze, że chyba upiekę coś dla siebie ;) Gratulacje:), Mistrzu;) Pzdr. Quote
evel Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Moje trzecie podejście do ciastek :) Jabłkowo-cynamonowe zrobiłam chyba zbyt cienkie, ale tester jest zadowolony. Te, które się zanadto przypiekły zjemy my z TŻtem :evil_lol: Za to rybne wyszły (jak dla mnie) idealne. A śmierdzą! :lol: Fota będzie jak wyjdą z piekarnika :) Edit - no i są :cool3: Quote
miaaa88 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 evel napisał(a):Mia, a ciasteczka wyszły kruche czy bardziej "mokre", miękkie? mokre :) OMG, te Twoje jabłkowe sama bym zjadła! Quote
miaaa88 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Asiaczek - dziękuję :) kurcze, cos nie działa mi edycja, wybaczcie post pod postem ;/ Quote
Asiaczek Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Jabłkowo-cynamonowe, mmmmmmm..... pięknie i smakowicie wyglądają:) http://img853.imageshack.us/img853/516/dscn6929.jpg pzdr. Quote
Alice88 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Zbieramy na pokrycie kosztów trudnej interwencji. Pomóż nam pokryć koszty sterylizacji psiaków z interwencji "Stado" Opis Interwencji TUTAJ Ciastka, ciasteczka, smakołyki dla psów!! Do 15.01.2012, godz. 21!! Quote
iskra_wroc Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Smaczki, pyszności takie ze hohooo... Zapraszam na bazarek do schrupania! http://www.dogomania.pl/threads/220998-Śmierdziuchy-karma-RC-smaczki-dla-ROZI-na-spłątę-MEGA-DŁUGU-do-20.01.12?p=18386126#post18386126 Quote
evel Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Kolejne podejście - ciastka z mielonego indyka, oliwy, jajek, mąki. Fajne wyszły :) Mocno kruche, mam nadzieję, że wytrzymają dłuższy czas :) Quote
Asiaczek Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Kolejny raz musze napisac, ze te psiowe ciasteczka tyo bardzo smakowicie wyglądają:) pzdr. Quote
Flaumel Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 A my dzisiaj robiliśmy ciastka z wątróbki. Pies ma na ich punkcie chwilowo świra :) Wyszły może trochę niekształtne (po prostu wylałam ciasto na blachę i potem pocięłam/połamałam), ale za to dużo. Wypróbujemy pewnie później resztę przepisów, coby się nie znudził jeden smak :) Quote
Asiaczek Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Bardzo ciekawy przepis na ciasteczka watróbkowe i tuńczykowe ma nasza kolezanka z DGm - WiosnaA. ciasteczka sa super!!! pzdr. Quote
MakeBelieve Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Mam pytanie co do tych przepisów: Serowe Kosteczki skladniki: 2 szklanki maki razowej 1 i 1/4 szklanki utartego zoltego sera 2 zabki drobno pokrojonego czosnku 1/2 szklanki oleju roslinnego 5 lyzek stolowych wody Make, ser, olej i czosnek wymieszac (mozna uzyc miksera), stoponiowo dodajac wode. Ciasto rozwalkowac do grubosci ok. 1 cm i uzywajac foremki wyciac ksztalt kosci (ja lepie kuleczki). Piec w temperaturze ok. 200 stopni c przez 10-15 minut, az ciasteczka sie przyrumienia. Przechowywac w szczelnym pojemniku lub w lodowce. Ciasteczka wątrobowe: 3 jaja 1/3 szklanki oleju 0,5 kg wątroby (surowej) 1 ząbek czosnku ok. 2 szklanek mąki Ubić lekko jajka, dolać olej, wrzucamy czosnek, wymieszać. Wątróbkę przekręcić przez maszynkę do mięsa. Dodać tyle mąki, żeby mieć gęstość przeciętnego ciasta (niezbyt płynne). Wyłożyć na blachę, pomagając sobie łopatką. Piec w nagrzanym piekarniku 15-30 minut, w temp 220 stopni. Kiedy powierzchnia jest sucha i zaczyna się rumienić na brzegach, sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Jeżeli patyczek wkłuty w środek wychodzi suchy, to jest upieczone. Kroić na kawałki i wyłożyć do wystygnięcia. Jeżeli chcemy żeby ciasteczka były bardziej suche i twarde, włożyć kawałki na blachę i suszymy w lekko ciepłym piekarniku około 30 minut Ile z tego wychodzi tych ciastek? Quote
Recommended Posts