Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzięki dziewczyny za błyskawiczne odpowiedzi, po południu będę robić, bo na wieczornym spacerze pewnie znów otoczy mnie wygłodniała sfora i będzie żądała smaczków :)

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgataP napisał(a):
bo na wieczornym spacerze pewnie znów otoczy mnie wygłodniała sfora i będzie żądała smaczków :)

haha :D znam to skądś xD wrzuć potem foteczki ciasteczek ;) o ile zdąrzysz je zrobić zanim psiaki wszystko wszamają xD

Posted

Ciastka kończą się robić, serowe są baardzo dobre, chyba będę podjadać psu :eviltong: wątróbkowe też nie wyglądają najgorzej :) zdjęcia wyrobów wrzucę wieczorem, super przepisy :cool1:

Posted

Biedroneczka napisał(a):
Mam pytanie odnośnie ciasteczek z tuńczykiem. Jak długo i w jakiej temperaturze trzeba je piec? Czy można dodać pestki z dyni?

Swoim psiakom robię ciacha z pestkami z dyni, ze słonecznika, dodaję też siemię lniane, zdarzyły się też płatki migdałów i zawsze wcinają aż im się uszy trzęsą :). Odnośnie czasu to zawsze oceniam w trakcie pieczenia ile jeszcze potrzymać żeby było dobrze.

Posted

ciastka wątróbkowe (w cieście są kawałki wątróbki, bo mi nie zmiksowało do końca)

ciastka serowe, ale nie robiły aż takiej furory jak pierwsze, za którymi psy szaleją :)

Posted

cudne te wasze ciacha :) ja jakoś nie mam talentu... niby robie wszystko według przepisu a mi nie chcą wyjść takie ładne :/ może mam jakiś rąbnięty piekarnik xD

Posted

Wątróbkowe super wyszły, a moje ostatnie to raczej wyszły paszteciki a nie ciastka, no ale tak to jest jak się myśli o czym innym i da za mało mąki :P

Posted

A macie może przepis na tort urodzinowy?
chciałam kupić ale mało apetycznie wyglądały, więc postanowiłam upiec sama, ale nie wiem czy zrobić go z przepisu na ciastka czy innego.

piekł ktoś tort?

Posted

Ciastka wątróbkowe rządzą! Polecam, są motywujące baaardzo (mój kundel to pies mało ceniący żarcie) i wygodne - dobrze się kroją, nie brudzą. Są już stałym elementem naszego życia ;) towarzyszą nam na spacerach, na posłuszeństwie, agi, na śladzie. W końcu nie martwię się, ze pies żywi się w znacznym procencie parówkami... ;)

Posted

NightQueen napisał(a):
A macie może przepis na tort urodzinowy?
chciałam kupić ale mało apetycznie wyglądały, więc postanowiłam upiec sama, ale nie wiem czy zrobić go z przepisu na ciastka czy innego.

piekł ktoś tort?

słyszałam ze niektórzy pieką naleśniki i przekładają mięsem mielonym - tak klika warstw i dla psa jest pyszny tort

Posted

motylek1007 napisał(a):
słyszałam ze niektórzy pieką naleśniki i przekładają mięsem mielonym - tak klika warstw i dla psa jest pyszny tort

myślałam o czymś bardziej suchym, żeby można było kształt wyciąć, chyba zrobię go jak ciastka, tylko w większej formie

Moje wczorajsze eksperymentalne wypieki ;)
Co znalazłam w lodówce to to wykorzystałam :p

Zielone ciastka
skład - zielona pietruszka, błonnik (nie miałam płatków), jajka, mąka

fajne, miękkie i psu smakują

Mięsno - warzywno - błonnikowe

mięso z kurczaka, mięso z puszki dla psa, warzywa gotowane (kapusta, pietruszka, marchewka), błonnik

tylko kształt nie wyszedł

Słonecznikowo - Błonnikowe
słonecznik łuskany, błonnik, jajka, mąka i pasztet drobiowy dla aromatu bo mi leżał w lodówce :cool3:

suce smakują więc chyba wyszły :evil_lol:

Posted

Super, zapisuje i piekę sama bym dla psiaków z watrobowymi problemamy dodała osteropest plamisty,wszelkie ziarna mojemu tymczaskowi nie oprze się żadna resztka nawet zwykłych kruchych z piekarni z pestkami dyni i słonecznika

Posted

Unbelievable napisał(a):
U mnie też się właśnie pieką ciasteczka :) skład mocno dobierany pod kątem sierści i błonnika, m.i. tuńczyk, olej lniany, siemię lniane

mój tata kupuje dla siebie czysty błonnik w formie takich płatków, ja je zmieliłam i dorzuciłam do ciastek

Posted

NightQueen napisał(a):
mój tata kupuje dla siebie czysty błonnik w formie takich płatków, ja je zmieliłam i dorzuciłam do ciastek

też miałam taki pomysł ale ja mam błonnik taki do rozpuszczenia w wodzie i wypicia ;) więc odpuściłam
ciasteczka strasznie śmierdzą rybą, na szczęście zabija ona zapach słonecznika i pestek dyni, fuj :diabloti: