AgataP Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 dzięki dziewczyny za błyskawiczne odpowiedzi, po południu będę robić, bo na wieczornym spacerze pewnie znów otoczy mnie wygłodniała sfora i będzie żądała smaczków :) Quote
Nano Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 AgataP napisał(a):bo na wieczornym spacerze pewnie znów otoczy mnie wygłodniała sfora i będzie żądała smaczków :) haha :D znam to skądś xD wrzuć potem foteczki ciasteczek ;) o ile zdąrzysz je zrobić zanim psiaki wszystko wszamają xD Quote
Biedroneczka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mam pytanie odnośnie ciasteczek z tuńczykiem. Jak długo i w jakiej temperaturze trzeba je piec? Czy można dodać pestki z dyni? Quote
AgataP Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Ciastka kończą się robić, serowe są baardzo dobre, chyba będę podjadać psu :eviltong: wątróbkowe też nie wyglądają najgorzej :) zdjęcia wyrobów wrzucę wieczorem, super przepisy :cool1: Quote
*Monia* Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Biedroneczka napisał(a):Mam pytanie odnośnie ciasteczek z tuńczykiem. Jak długo i w jakiej temperaturze trzeba je piec? Czy można dodać pestki z dyni? Swoim psiakom robię ciacha z pestkami z dyni, ze słonecznika, dodaję też siemię lniane, zdarzyły się też płatki migdałów i zawsze wcinają aż im się uszy trzęsą :). Odnośnie czasu to zawsze oceniam w trakcie pieczenia ile jeszcze potrzymać żeby było dobrze. Quote
Biedroneczka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ciastka tuńczykowe ze słonecznikiem, mielonymi pestkami dyni, siemieniem lnianym i płatkami owsianymi + oczywiście jajka. Pieczone na oko :evil_lol: Poziom zaślinienia mieszkania wzrósł o 100% :diabloti: Quote
AgataP Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 ciastka wątróbkowe (w cieście są kawałki wątróbki, bo mi nie zmiksowało do końca) ciastka serowe, ale nie robiły aż takiej furory jak pierwsze, za którymi psy szaleją :) Quote
motylek1007 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 wyglądają znacznie lepiej niż moje :P a te serowe to sama bym chciala zjeść Quote
Nano Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 cudne te wasze ciacha :) ja jakoś nie mam talentu... niby robie wszystko według przepisu a mi nie chcą wyjść takie ładne :/ może mam jakiś rąbnięty piekarnik xD Quote
Talucha Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Oj tam wygląd, ważne żeby smakowały :D :D Quote
evel Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Wątróbkowe super wyszły, a moje ostatnie to raczej wyszły paszteciki a nie ciastka, no ale tak to jest jak się myśli o czym innym i da za mało mąki :P Quote
NightQueen Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 A macie może przepis na tort urodzinowy? chciałam kupić ale mało apetycznie wyglądały, więc postanowiłam upiec sama, ale nie wiem czy zrobić go z przepisu na ciastka czy innego. piekł ktoś tort? Quote
yamayka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Ciastka wątróbkowe rządzą! Polecam, są motywujące baaardzo (mój kundel to pies mało ceniący żarcie) i wygodne - dobrze się kroją, nie brudzą. Są już stałym elementem naszego życia ;) towarzyszą nam na spacerach, na posłuszeństwie, agi, na śladzie. W końcu nie martwię się, ze pies żywi się w znacznym procencie parówkami... ;) Quote
motylek1007 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 NightQueen napisał(a):A macie może przepis na tort urodzinowy? chciałam kupić ale mało apetycznie wyglądały, więc postanowiłam upiec sama, ale nie wiem czy zrobić go z przepisu na ciastka czy innego. piekł ktoś tort? słyszałam ze niektórzy pieką naleśniki i przekładają mięsem mielonym - tak klika warstw i dla psa jest pyszny tort Quote
Czarna_Owieczka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 http://images8.fotosik.pl/2749/93dac48a51cf8c24.jpg moje wychodzą identycznie, u nas robią furorę ;) pies jak pańcia lubi serek :lol: Ja ostatnio zrobiłam z tuńczykiem :razz: pies zadowolony, ale to maniak psich ciasteczek ;) Quote
NightQueen Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 motylek1007 napisał(a):słyszałam ze niektórzy pieką naleśniki i przekładają mięsem mielonym - tak klika warstw i dla psa jest pyszny tort myślałam o czymś bardziej suchym, żeby można było kształt wyciąć, chyba zrobię go jak ciastka, tylko w większej formie Moje wczorajsze eksperymentalne wypieki ;) Co znalazłam w lodówce to to wykorzystałam :p Zielone ciastka skład - zielona pietruszka, błonnik (nie miałam płatków), jajka, mąka fajne, miękkie i psu smakują Mięsno - warzywno - błonnikowe mięso z kurczaka, mięso z puszki dla psa, warzywa gotowane (kapusta, pietruszka, marchewka), błonnik tylko kształt nie wyszedł Słonecznikowo - Błonnikowe słonecznik łuskany, błonnik, jajka, mąka i pasztet drobiowy dla aromatu bo mi leżał w lodówce :cool3: suce smakują więc chyba wyszły :evil_lol: Quote
TERESA BORCZ Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Super, zapisuje i piekę sama bym dla psiaków z watrobowymi problemamy dodała osteropest plamisty,wszelkie ziarna mojemu tymczaskowi nie oprze się żadna resztka nawet zwykłych kruchych z piekarni z pestkami dyni i słonecznika Quote
Unbelievable Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 U mnie też się właśnie pieką ciasteczka :) skład mocno dobierany pod kątem sierści i błonnika, m.i. tuńczyk, olej lniany, siemię lniane Quote
NightQueen Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Unbelievable napisał(a):U mnie też się właśnie pieką ciasteczka :) skład mocno dobierany pod kątem sierści i błonnika, m.i. tuńczyk, olej lniany, siemię lniane mój tata kupuje dla siebie czysty błonnik w formie takich płatków, ja je zmieliłam i dorzuciłam do ciastek Quote
Unbelievable Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 NightQueen napisał(a):mój tata kupuje dla siebie czysty błonnik w formie takich płatków, ja je zmieliłam i dorzuciłam do ciastek też miałam taki pomysł ale ja mam błonnik taki do rozpuszczenia w wodzie i wypicia ;) więc odpuściłam ciasteczka strasznie śmierdzą rybą, na szczęście zabija ona zapach słonecznika i pestek dyni, fuj :diabloti: Quote
NightQueen Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 moje śmierdzą błonnikiem :evil_lol: też żadna przyjemność ich wąchać. Quote
Unbelievable Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 NightQueen napisał(a):moje śmierdzą błonnikiem :evil_lol: też żadna przyjemność ich wąchać. to ja już wolę rybę :evil_lol: Quote
NightQueen Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 ja nie :diabloti: zapach rybi bardziej się rozchodzi po kuchni, a najlepiej pachną serowe ;) Quote
Unbelievable Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 NightQueen napisał(a):ja nie :diabloti: zapach rybi bardziej się rozchodzi po kuchni, a najlepiej pachną serowe ;) ooo to to, i serowe są pycha :loveu: :evil_lol: Quote
Recommended Posts