Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam taką instrukcję, może skorzystasz:)
Instrukcja wstawiania zdjęć na DGM

1. Zdjęcia, które chcemy wstawić na DGM, musza być najpierw umieszczone na Pulpicie w jakimś folderze.
  2. Wybieramy zdjęcia, zapisujemy ich numery, nazwy folderów/plików z Pulpitu.
  3. Zdjęcia szybciej wstawimy na DGM, gdy będą one wcześniej zmniejszone. Służy do tego program np. ACDSee. Ja mam wersję 5.0. Można ją ściągnąć z Internetu.
  4. Zdjęcia można tez zmniejszać automatycznie w programie Imageshack, ale trwa to dłużej. Przy dużej ilości fotek – nie opłaca się zmniejszać przez Imageshack.
  5. Gdy zdjęcia SA już wybrane, zmniejszone – wchodzimy na stronę: www.imageshack.us.
  6. Klikamy na pole o nazwie „Browse”. Pojawiają się wszystkie nasze pliki/foldery znajdujące się na Pulpicie. Wyszukujemy ten wybrany, znajdujemy nr zdjęcia. Klikamy w „Otwórz”.
  7. Jeżeli nasze zdjęcie NIE JEST zmniejszone w programie ACDSee – klikamy w katalog (Image resize) przy rozmiarach zdjęcia. Na DGM wymagane jest 640x480. W Imageshacku można sobie ustawić tę funkcję.
  8. Klikamy w pole: „Upload now”.
  9. Po chwili klikamy w „Forum Code”. Zaznaczamy i Ctrl+C.
  10. Z dolnego paska przechodzimy na formu DGM i klikamy: Ctrl+V. Pojawia się link do zdjęcia.
  11. Klikamy 2xenter. To istotne, bo gdy tego nie zrobimy, to wstawiane zdjęcia będą „przyklejone” do siebie.
  12. Z dolnego paska wchodzimy ponownie do ImageSchack. Klikamy na „Media Upload” i powtarzamy wszystkie czynności od pkt. 6.

Pzdr.

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja dawno mojemu piesowi nic nie piekłam, więc pora włożyć fartuch i do kuchni..:diabloti::lol:

Pamiętam, że pierwsze ciastka (z wątróbką) bardzo mu smakowały, więc biorę się do dzieła;).

• 2 weeks later...
Posted

Ja znalazłam taki przepis:

Ok.1200gram puszki dla psa,200 gram płatków zbożowych i bułka tarta.

Przygotowanie:

Płatki namoczyć w wodzie wymieszać je z karmą ,formę posypać bułką tartą ,masę przełożyć do formy .Zapiekać godzinę 150 stopniach.

Nie wiem czy to dobre by było ,ale planuję zrobić moim pieskom . x dd

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Talucha']Dzisiaj upiekłam psu te pasztetowe ciasteczka i mu smakują ;)

Jakie ładne i apetyczne. wycinałas je kieliszkiem czy jak...? Takie równiutkie...

pzdr.

• 3 weeks later...
Posted

Upieczenie psich pyszności bardzo za mną chodziło, bo naczytałam się fajnych przepisów, poza tym nie bardzo mam dla kogo poza Pusią, piec. Wnuczka sama już piecze, reszta rodziny ustawicznie dba o linię. Przepis zmodyfikowałam po swojemu:

30 dag wątróbki wieprzowej
3 jajka
1 łyżka drożdży
3 łyżki oleju lnianego
3 łyżki otrębów pszennych
3 łyżki otrębów owsianych
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
3-4 łyżki wody
mąka
Wątróbkę z jajkami i czosnkiem potraktowałam blenderem, potem wszystkie składniki wrzuciłam do maszyny do wyrabiania chleba, mieszała, aż się połączyły. Ciasto wyszło takie kopytkowe, więc turlałam wałeczki i kroiłam jak spore kopytka. Przy pieczeniu zapach był wspaniały! Pierwsze zjadłam ja- jeszcze ciepłe, drugie- wystudzone- Pusia. No, re-we-la-cja!:eviltong: Obydwie jesteśmy zachwycone!I bez konserwantów!:cool3:

Posted

Witajcie :-) W przypływie nagłego zapału do pieczenia skorzystałam z 3 przepisów z pierwszej strony i moje sunie (i nie tylko one) miały okazje popróbować już ciasteczek serowych, pasztetowych i wątrobowych. W zasadzie tylko serowe od początku piekły się jak ciastka bo dwa pozostałe były zbyt ciągnące i gumiaste, żeby dało się je uformować i piekłam je jako całe ciasto, a dopiero po upieczeniu kroiłam na mniejsze kawałki. Wybrałam te prostsze przepisy i nie zawierające drogich ani nietypowych składników. Psom smakowało :happy1: i o to chodziło. Ludzie też próbowali tych z pasztetową bo ładnie pachniało i silą rzeczy smakowało trochę jak pasztet ;-) Jak przerzucę zdjęcia z komórki do komputera to wstawię ale nie mam takich pięknych jak powyższe, więc nie wiem czy jest się czym chwalić :p

Posted

Weszłam na wątek i wena na pieczenie mnie naszła :lol:. W domu znalazłam tylko pestki z dyni, siemię lniane, płatki owsiane, jajka i mąkę, dodałam odrobinę oliwy czosnkowej, łyżkę jogurtu naturalnego, łyżkę miodu i ciacha wyszły pyszne :multi:. Proporcje wszystkiego na oko dawałam, mąki sporo bo się kleiło straszliwie. Psy jeszcze nie próbowały bo gorące, ale mi smakują więc w razie czego sama zjem :evil_lol:.

Posted

Chciałam dzisiaj coś upiec ale nie mam pojęcia co. Pasztetowe już mieliśmy, więc zaraz poprzeglądam przepisy i zdecyduję się na coś:lol: