zuza:D Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Hhmm.. Nie wiem. Możliwe, że to by cały przepisy zmieniło..:roll: Ale zgadzam się.. Quote
zuza:D Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 I co ktoś próbował ? Jeśli tak jak wyszły?:lol: Quote
Agnezia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Ja jutro upiekę swoje pierwsze psie ciasteczka, chyba zacznę od tych z wątróbki lub pasztetowej. Ciekawe co mi wyjdzie. Quote
zuza:D Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Agnezia napisał(a):Ja jutro upiekę swoje pierwsze psie ciasteczka, chyba zacznę od tych z wątróbki lub pasztetowej. Ciekawe co mi wyjdzie. No to czekamy. Potem wstaw jakieś fotki i powiedz jaki ci wyszły.;) Quote
Agnezia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 jednak będą pasztetowe, w sklepie zabrakło wątróbki. Quote
zuza:D Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Agnezia napisał(a):jednak będą pasztetowe, w sklepie zabrakło wątróbki. :) Co te sklepy już ludziom narzucają.. Quote
Agnezia Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ciastka wyszły fajne. Psu smakują. Proces pieczenia był ciężki, modelka zaśliniła całą podłogę w kuchni. A oto efekty: I modelka czekająca na ciasteczko: Quote
zuza:D Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Agnezia, super. Wyglądają..smakowicie..:thumbs: Quote
Infortune. Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Pasztetowe ciacha bardzo smakowały mojej łaciatej mordce, ale jednak nad wszystkimi górują wątróbkowe i serowe. Tych pierwszy nie udało mi się sfotografować, ale nasze serowe ciasteczka ostatnim razem wyglądały tak: :cool3: Quote
zuza:D Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Infortune.']Pasztetowe ciacha bardzo smakowały mojej łaciatej mordce, ale jednak nad wszystkimi górują wątróbkowe i serowe. Tych pierwszy nie udało mi się sfotografować, ale nasze serowe ciasteczka ostatnim razem wyglądały tak: http://i437.photobucket.com/albums/qq100/Soya_/Autumn/DSC_9523.jpg :cool3: :-o..Pingwinki:loveu: Quote
Agnezia Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 A czy można te ciacha bardziej podsuszyć (susząc przy uchylonym piekarniku)? Który z tych przepisów daje najbardziej suche i kruche ciacha?? Quote
Unbelievable Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Agnezia napisał(a):A czy można te ciacha bardziej podsuszyć (susząc przy uchylonym piekarniku)? Który z tych przepisów daje najbardziej suche i kruche ciacha?? te serowe(na zdjęciu wyżej) wychodzą bardzo kruche ;) nadmienię że swoje mam od wakacji i ciągle nadają się do użytku(przechowywane w zamykanym plastikowym pojemniku) Quote
wiki4 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Też dzisiaj zrobię bo jutro impreza andrzejkowa to zapasy dla psów muszą być :lol: Quote
Shirai - Koki Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Na ktorej stronie sa przepisy nie mam sil przeszukiwac calego watku :lol: Quote
zuza:D Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Shirai - Koki napisał(a):Na ktorej stronie sa przepisy nie mam sil przeszukiwac calego watku :lol: Na pierwszej.;) Quote
Asiaczek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 I te pasztetowe i te serowe wyglądają na bardzo apetyczne. Podejrzewam, że i moim baskom by smakowały. Pzdr. Quote
Agnezia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ale po tych pasztetowych ciasteczkach troszkę nam się powietrze w domu zepsuło:tard: Quote
zuza:D Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Agnezia napisał(a):Ale po tych pasztetowych ciasteczkach troszkę nam się powietrze w domu zepsuło:tard: Aa.. Jak rozumiem coś za coś. Szczęśliwy pies, ale nie szczęśliwe mieszkanie.:) Quote
Asiaczek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Agnezia napisał(a):Ale po tych pasztetowych ciasteczkach troszkę nam się powietrze w domu zepsuło:tard: Po wątróbkowych też powietrze się trochę zmieniło, ale tylko troszkę, bo ja nie dawałam zbyt dużo ciasteczek na raz. One były tylko na specjalne okazje! Pzdr. Quote
vege* Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ożywię trochę temat :D Zrobiłam przed chwilą ciasteczka serowe z pierwszego postu, tylko jeszcze trochę mięska mielonego dodałam do nich i dałam zwykłą mąkę bo tylko taką w domu miałam :-) I właśnie stygną, ale jak dałam jedno Nuce to nie chciała, ale jak jej pod nos wcześniej podłożyłam ciasto to chciała zjeść :D może później zje, albo jej nie smakują, albo to ja nie umiem piec :D EDIT: Nuce smakują ciasteczka, już sporo zjadła co mnie bardzo cieszy bo nie jestem uzdolniona kulinarnie :multi: :lol: Quote
Unbelievable Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 ja też dzisiaj zrobiłam cisateczka serowe, ale trochę inne ;) 120g margaryny 1,5 szklanki sera żółtego startego ok. pół szklanki mleka- lane na oko dla odpowiedniej konsystencji 2 szklanki mąki żytniej zagniecione wszystko razem do nieklejącego się ciasta, pokroiłam jak kopytka na kawałki po 0,5mm, pieczone 12min- psu smakują :razz: Quote
gops Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 ja jakis czas temu zrobilam jablkowo cynamonowe z pierwszej strony , psy mnie wysmialy :) zjadlam je sama byly bardzo dobre ;D Quote
Weri7 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Ja dzisiaj robię serowe ciasteczka .Ciekawe czy mi się uda ? Quote
wiki4 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Na pewno się uda ;) Ja upiekę chyba dzisiaj pasztetowe :cool3: Quote
Recommended Posts