Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 months later...
Posted

Agnezia napisał(a):
Ja jutro upiekę swoje pierwsze psie ciasteczka, chyba zacznę od tych z wątróbki lub pasztetowej. Ciekawe co mi wyjdzie.

No to czekamy. Potem wstaw jakieś fotki i powiedz jaki ci wyszły.;)

Posted

Pasztetowe ciacha bardzo smakowały mojej łaciatej mordce, ale jednak nad wszystkimi górują wątróbkowe i serowe.

Tych pierwszy nie udało mi się sfotografować, ale nasze serowe ciasteczka ostatnim razem wyglądały tak:

:cool3:

Posted

Agnezia napisał(a):
A czy można te ciacha bardziej podsuszyć (susząc przy uchylonym piekarniku)? Który z tych przepisów daje najbardziej suche i kruche ciacha??

te serowe(na zdjęciu wyżej) wychodzą bardzo kruche ;) nadmienię że swoje mam od wakacji i ciągle nadają się do użytku(przechowywane w zamykanym plastikowym pojemniku)

Posted

Agnezia napisał(a):
Ale po tych pasztetowych ciasteczkach troszkę nam się powietrze w domu zepsuło:tard:

Aa.. Jak rozumiem coś za coś.
Szczęśliwy pies, ale nie szczęśliwe mieszkanie.:)

Posted

Agnezia napisał(a):
Ale po tych pasztetowych ciasteczkach troszkę nam się powietrze w domu zepsuło:tard:

Po wątróbkowych też powietrze się trochę zmieniło, ale tylko troszkę, bo ja nie dawałam zbyt dużo ciasteczek na raz. One były tylko na specjalne okazje!

Pzdr.

• 1 month later...
Posted

Ożywię trochę temat :D
Zrobiłam przed chwilą ciasteczka serowe z pierwszego postu, tylko jeszcze trochę mięska mielonego dodałam do nich i dałam zwykłą mąkę bo tylko taką w domu miałam :-) I właśnie stygną, ale jak dałam jedno Nuce to nie chciała, ale jak jej pod nos wcześniej podłożyłam ciasto to chciała zjeść :D może później zje, albo jej nie smakują, albo to ja nie umiem piec :D

EDIT:
Nuce smakują ciasteczka, już sporo zjadła co mnie bardzo cieszy bo nie jestem uzdolniona kulinarnie :multi: :lol:

Posted

ja też dzisiaj zrobiłam cisateczka serowe, ale trochę inne ;)
120g margaryny
1,5 szklanki sera żółtego startego
ok. pół szklanki mleka- lane na oko dla odpowiedniej konsystencji
2 szklanki mąki żytniej

zagniecione wszystko razem do nieklejącego się ciasta, pokroiłam jak kopytka na kawałki po 0,5mm, pieczone 12min- psu smakują :razz: