Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gops napisał(a):
ja jakis czas temu zrobilam jablkowo cynamonowe z pierwszej strony , psy mnie wysmialy :)
zjadlam je sama byly bardzo dobre ;D

Ale chyba się nie zrazisz do wypieków?

A jak psom by zasmakowały, podjadałabyś na spacerkach?:cool3:

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuza:D napisał(a):
Ale chyba się nie zrazisz do wypieków?

A jak psom by zasmakowały, podjadałabyś na spacerkach?:cool3:

wyszly bardzo smaczne tzn dla mnie bardzo smaczne ;D
zrobie im watrobkowe tych nie bede probowala :)

• 3 weeks later...
Posted

Ja robiłam dziś ciasteczka wątrobowe, ale wszystko nie tak jak potrzeba i wyszły bardziej na maślane. :siara: Narobiłam gdzieś tak z kilogram, brat sie na mnie wydarł...Jutro chyba spróbuje sił z jabłkowo - cynamonowymi, żeby nie było... :diabloti:

Tylko się nie śmiać, ostatni raz ciasteczka robiłam kilka lat temu i to z mamą. :eviltong:

Posted

ja kroję prawie upieczone, potem jeszcze wstawiam do piekarnika i suszę. im bardziej wysuszony tym mają dłuższy termin przydatności. aha, nie wkładać do torebek foliowych bo spleśnieją!

Posted

Apetyczne :D

Bo ja właśnie wszystko robiłam inaczej, wątrobe pokroiłam i wrzuciłam je jako dodatek tak jak np. rodzynki i w ogóle chyba tylko ilość jajek się zgadzała :lol: Grunt, że chciały jeść. :)

Posted

[quote name='Agnezia']Czy wątróbkowe kroi się po upieczeniu czy przed??[/QUOTE]
Przed nie da rady bo ciasto jest raczej płynne. ;)

A co do smrodku, ostatnio jak piekłam zapaszek nie był aż taki zły, ciekawe od czego to zależy. :hmmmm:

• 4 weeks later...
Posted

ciasteczka rybne

1/2 kg maki (moze byc zwykla, bezglutenowa, ryzowa lub kukurydziana)
3 jajka
1kg mrozonej ryby, (najlepiej dorsz lub inna mocno pachnaca) rozmrozona i zmielona
3 plaskie lyzeczki mielonych alg (sushi nori, kelp, wszelkie plachty suszonych prasowanych morskich wodorostow), moga byc tylko drobno pokruszone
2 lyzki stolowe oleju rybnego

ciasto zagniatamy, potem formujemy cienki waleczek i kroimy (im chcemy mniejsze ciasteczka otrzymac tym waleczek cienszy),
blache smarujemy zwyklym smalcem lub tluszczem gesim

pieczemy i gotowe,
potem juz tylko pozostaje wywietrzyc mieszkanie
ten smak, ten aromat, wszystkie psy w okolicy pokochaja wasza saszetke
smacznego!

• 1 month later...
Posted

Libby ostatnio zajada się ciasteczkami wątróbkowymi :) Mam przy okazji pytanie odnośnie tych przysmaków - gdzie je przechowujecie? My obecną porcję mamy w zamkniętym pojemniku, a reszta czeka w lodówce. To nasze pierwsze ciastka własnej roboty i nie wiem gdzie najlepiej je trzymać, żeby się nie zepsuły :)

Posted

jak są dobrze wysuszone w piekarniku to można przechowywać je w temp. pokojowej z dostępem do powietrza. ja trzymałam w pojemniku po lodach wyłożonym papierową serwetką.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Miałam w pudełeczku po lodach.W lodówce też.Zepsuły się.
Chciałam napisać, że jak moje pieski pojadły sobie wątróbkowych ciasteczek, to miały rozwolnienie.Dlatego uwaga ...

A ile je trzymałaś?
Ja trzymam czasami po dwa tyg i nic się nie nimi nie dzieje. Ale ostatnio dzielę porcje na pół i jedną część zamrażam a drugą trzymam w szczelnym pojemniczku. ;)