Asiaczek Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Feigned napisał(a):zaciekawiłyście mnie i chyba też wezmę się za pieczenie jakichś ciastek dla Axela. :diabloti: serowe albo pasztetowe, ale chyba będą serowe, bo ser uwielbia. tylko muszę poczekać aż nikogo w domu nie będzie, zaraz by zaczęli jakieś miny robić. :evil_lol: ... i koniecznie daj znac, jak poszło.:lol: Pzdr. Quote
*Monia* Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ciacha się pieką :multi:. Hexolina chyba ze znajomymi się podzieli, bo wyszło tego bardzo dużo, na dwa razy muszę piec bo mam tylko jedną odpowiednią blachę (wg moich wymagań). Mam nadzieję, że będą twarde i podzielić się je będzie dało a nie tak jak poprzednie.. No i że będą zjadliwe :evil_lol:. A smak w końcu rybno-serowo-marchewkowy :cool3:. Quote
Feigned Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 wiki4 napisał(a):Mogę prosić o przepis na psi torcik?:p Będę sobie piekła jak wrócę ze szkoły :evil_lol: Jak zwykle mama zawału dostanie jak zobaczy kuchnię cała w mące:diabloti: jest na pierwszej stronie. :eviltong: Quote
Asiaczek Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 *Monia* napisał(a):Ciacha się pieką :multi:. Hexolina chyba ze znajomymi się podzieli, bo wyszło tego bardzo dużo, na dwa razy muszę piec bo mam tylko jedną odpowiednią blachę (wg moich wymagań). Mam nadzieję, że będą twarde i podzielić się je będzie dało a nie tak jak poprzednie.. No i że będą zjadliwe :evil_lol:. A smak w końcu rybno-serowo-marchewkowy :cool3:. No to jeszcze do kompletu zrób fotkę!:lol: Pzdr. Quote
*Monia* Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Też o fotce pomyślałam, ale moje zdolności kulinarne nie nadają się do oglądania, bo wszyscy apetyt tracą :evil_lol:. Tak wogóle dobre ciacha wyszły, tylko z mąką przesadziłam. Psisko zaślinione chodzi, podłoga w kuchni mokra przez to i się poślizgałam trochę, do tego surowe ciasto ledwo przed zeżarciem uratowałam. Ale było warto się wysilić, bo degustatorka potwierdziła moją opinię o ciasteczkach :multi:. Kilka prostych składników a tyle radości na psiej mordzie :lol: (sam ser jest ble, ale w ciastkach smakuje). Quote
Asiaczek Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 No, trudno. Ważne, że psiak zadowolony ze smakołyków.:lol: Pzdr. Quote
*Monia* Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Hexolina zadowolona :lol:. Dostała dzisiaj szansę na spacerze i bez linki biegała (uciekła mi za kotem raz i na lince biega ostatnio). Zamiast pobiec za zapachem przyleciała po ciacho, czuję się doceniona :multi:. Skład ciastek (wszystko tak na oko dodawałam): ser żółty, ryba mrożona jakaś, marchewka gotowana, jajko, olej i mąka Wszystko wymieszane, rozwałkowane, popdzielone na małe kawałki i upieczone. Chwila roboty, łatwe i smaczne :razz:. Następne będą z wątróbki ;). Quote
pepsicola Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 upiekłam wątróbkowe, świetnie się sprawdzają na przywoływanie Quote
Feigned Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 ja zaraz będę wkładać do piekarnika, zrobiłam połowe serowych i połowe serowo-pasztetowych :diabloti: tylko nie wiem czy nie dodałam za dużo oleju, ale to już trudno. :eviltong: mam tylko nadzieję, że Axel je będzie jadł, bo jak nie to nie wiem co z nimi zrobie :evil_lol: planuję jeszcze spróbować z wątróbkowymi :cool3: Quote
Asiaczek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Najwięcej pozytywnych opinii słyszałam właśnie o wątróbkowych ciasteczkach. I tak się przymierzam,....... przymierzam....... Moje baski sa zdecydowanymi łasuchami, więc nie muszę się specjalnie starać, aby je zadowolić. Ale jak upiekę takie ciasteczka, to się na pewno pochwalę.:lol: Pzdr. Quote
Feigned Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 ja też spróbuję z wątróbkowymi. Serowe Axel bierze do buzi i wypluwa, chyba naprawdę kiepska kucharka ze mnie :evil_lol: jakieś bez smaku zupełnie wyszły. :shake: te z pasztetem to tak średnio mu podchodza, jedno zjadł, może później więcej zje :cool3: Quote
wiki4 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Cyz mogę dać te ci9astecyka pasztetowe kotu?:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Spróbuj, czy WOGÓLE kot bedzie je jadł... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Chciałam napisać "powodzenia", ale spojrzałam na godzinę Twojego postu i piszę: No i jak, pasztet kupiony?:lol: Pzdr. Quote
Feigned Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Axelowi zupełnie nie podeszły moje ostatnie wypieki, ale się nie poddam :diabloti: dzisiaj/jutro wymyślę coś nowego. :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Feigned napisał(a):Axelowi zupełnie nie podeszły moje ostatnie wypieki, ale się nie poddam :diabloti: dzisiaj/jutro wymyślę coś nowego. :evil_lol: Serowe - nie podeszły, pasztetowe tez nie a wątróbkowe...? pzdr. Quote
Feigned Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Asiaczek napisał(a):Serowe - nie podeszły, pasztetowe tez nie a wątróbkowe...? pzdr. jeszcze nie próbowałam :eviltong: ale zrobiłam wczoraj takie serowo-pasztetowe, właściwie to wszystkiego dawałam tak na oko. I jadł :multi: i to jak chętnie :loveu: na początku biegał za mną i skakał żeby tylko ciacho dostać :loveu::evil_lol: dzisiaj już tak chętnie nie jadł, chyba temu że wczoraj jeszcze ciepłe były i zapach miały intensywniejszy :eviltong: Quote
Agnes Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 bo serowe ciastka sa takie bez smaku:lol: sama probowalam:evil_lol: kruche troche i tyle:eviltong:a dalam duzo sera... bardzo przyjemne sa jablkowo-cynamonowe, ale trzeba wybrac ten dobry przepis - kraza dwa, z jednego wychodzi...no nie wychodzi:evil_lol: Quote
wiki4 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Hah! Wczoraj zjadł jednego:roll: A dzisiaj pięć:multi: Jestem z siebie dumna:p Może dam zdjęcie jak się zajadał:cool3: Quote
Feigned Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Asiaczek napisał(a):... albo się przejadł...:lol: Pzdr. trzema ciastkami? :evil_lol::lol: Quote
Asiaczek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 wiki4 napisał(a):Hah! Wczoraj zjadł jednego:roll: A dzisiaj pięć:multi: Jestem z siebie dumna:p Może dam zdjęcie jak się zajadał:cool3: Dawaj, dawaj! To będzie dla uwierygodnienia Twojego talentu... Pzdr. Quote
wiki4 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Już nie je :angryy: zrobiły się twarde i dałam psu babci, który wprost je ubóstwa:cool3: Quote
Asiaczek Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Hahaha, to możesz piec ciasteczka, a jak psiak się nimi przeje - do Babci. I nir ma bólu...:lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts