Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Feigned napisał(a):
zaciekawiłyście mnie i chyba też wezmę się za pieczenie jakichś ciastek dla Axela. :diabloti:
serowe albo pasztetowe, ale chyba będą serowe, bo ser uwielbia.
tylko muszę poczekać aż nikogo w domu nie będzie, zaraz by zaczęli jakieś miny robić. :evil_lol:

... i koniecznie daj znac, jak poszło.:lol:

Pzdr.

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciacha się pieką :multi:. Hexolina chyba ze znajomymi się podzieli, bo wyszło tego bardzo dużo, na dwa razy muszę piec bo mam tylko jedną odpowiednią blachę (wg moich wymagań). Mam nadzieję, że będą twarde i podzielić się je będzie dało a nie tak jak poprzednie.. No i że będą zjadliwe :evil_lol:. A smak w końcu rybno-serowo-marchewkowy :cool3:.

Posted

wiki4 napisał(a):
Mogę prosić o przepis na psi torcik?:p Będę sobie piekła jak wrócę ze szkoły :evil_lol: Jak zwykle mama zawału dostanie jak zobaczy kuchnię cała w mące:diabloti:

jest na pierwszej stronie. :eviltong:

Posted

*Monia* napisał(a):
Ciacha się pieką :multi:. Hexolina chyba ze znajomymi się podzieli, bo wyszło tego bardzo dużo, na dwa razy muszę piec bo mam tylko jedną odpowiednią blachę (wg moich wymagań). Mam nadzieję, że będą twarde i podzielić się je będzie dało a nie tak jak poprzednie.. No i że będą zjadliwe :evil_lol:. A smak w końcu rybno-serowo-marchewkowy :cool3:.

No to jeszcze do kompletu zrób fotkę!:lol:

Pzdr.

Posted

Też o fotce pomyślałam, ale moje zdolności kulinarne nie nadają się do oglądania, bo wszyscy apetyt tracą :evil_lol:. Tak wogóle dobre ciacha wyszły, tylko z mąką przesadziłam. Psisko zaślinione chodzi, podłoga w kuchni mokra przez to i się poślizgałam trochę, do tego surowe ciasto ledwo przed zeżarciem uratowałam. Ale było warto się wysilić, bo degustatorka potwierdziła moją opinię o ciasteczkach :multi:. Kilka prostych składników a tyle radości na psiej mordzie :lol: (sam ser jest ble, ale w ciastkach smakuje).

Posted

Hexolina zadowolona :lol:. Dostała dzisiaj szansę na spacerze i bez linki biegała (uciekła mi za kotem raz i na lince biega ostatnio). Zamiast pobiec za zapachem przyleciała po ciacho, czuję się doceniona :multi:.
Skład ciastek (wszystko tak na oko dodawałam):
ser żółty, ryba mrożona jakaś, marchewka gotowana, jajko, olej i mąka
Wszystko wymieszane, rozwałkowane, popdzielone na małe kawałki i upieczone. Chwila roboty, łatwe i smaczne :razz:.
Następne będą z wątróbki ;).

Posted

ja zaraz będę wkładać do piekarnika, zrobiłam połowe serowych i połowe serowo-pasztetowych :diabloti:
tylko nie wiem czy nie dodałam za dużo oleju, ale to już trudno. :eviltong:
mam tylko nadzieję, że Axel je będzie jadł, bo jak nie to nie wiem co z nimi zrobie :evil_lol:
planuję jeszcze spróbować z wątróbkowymi :cool3:

Posted

Najwięcej pozytywnych opinii słyszałam właśnie o wątróbkowych ciasteczkach. I tak się przymierzam,....... przymierzam.......
Moje baski sa zdecydowanymi łasuchami, więc nie muszę się specjalnie starać, aby je zadowolić. Ale jak upiekę takie ciasteczka, to się na pewno pochwalę.:lol:

Pzdr.

Posted

ja też spróbuję z wątróbkowymi.
Serowe Axel bierze do buzi i wypluwa, chyba naprawdę kiepska kucharka ze mnie :evil_lol: jakieś bez smaku zupełnie wyszły. :shake:
te z pasztetem to tak średnio mu podchodza, jedno zjadł, może później więcej zje :cool3:

Posted

Feigned napisał(a):
Axelowi zupełnie nie podeszły moje ostatnie wypieki, ale się nie poddam :diabloti: dzisiaj/jutro wymyślę coś nowego. :evil_lol:

Serowe - nie podeszły,
pasztetowe tez nie
a wątróbkowe...?

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Serowe - nie podeszły,
pasztetowe tez nie
a wątróbkowe...?

pzdr.

jeszcze nie próbowałam :eviltong:
ale zrobiłam wczoraj takie serowo-pasztetowe, właściwie to wszystkiego dawałam tak na oko. I jadł :multi: i to jak chętnie :loveu: na początku biegał za mną i skakał żeby tylko ciacho dostać :loveu::evil_lol:
dzisiaj już tak chętnie nie jadł, chyba temu że wczoraj jeszcze ciepłe były i zapach miały intensywniejszy :eviltong:

Posted

bo serowe ciastka sa takie bez smaku:lol: sama probowalam:evil_lol: kruche troche i tyle:eviltong:a dalam duzo sera...
bardzo przyjemne sa jablkowo-cynamonowe, ale trzeba wybrac ten dobry przepis - kraza dwa, z jednego wychodzi...no nie wychodzi:evil_lol:

Posted

wiki4 napisał(a):
Hah! Wczoraj zjadł jednego:roll: A dzisiaj pięć:multi: Jestem z siebie dumna:p Może dam zdjęcie jak się zajadał:cool3:

Dawaj, dawaj!
To będzie dla uwierygodnienia Twojego talentu...

Pzdr.