Stevie Rae Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 To świetnie, spróbujemy i napiszę "jak było" :) Quote
Nano Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Serniczki :) skład: 5 dag sera ementaler, 7 dag margaryny, 10 dag mąki pełnoziarnistej, przetarty ząbek czosnku, jajko, ziarnka sezamu. Przygotowanie: żółtko dobrze wymieszać z reszta składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować placek o grubości około centymetra i wykroić ciasteczka. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, posmarować białkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut. sory ze tak pisane ale komp (net) odmawia posłuszeństwa... ;/ Quote
Nano Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Zielone ciasteczka :D skład: łyżka margaryny, łyżka mąki, 2 jaja, płatki owsiane, 2 łyżki posiekanej pietruszki. Przygotowanie: wymieszać margarynę, mąkę, jajka i pietruszkę. Dodać taką ilość płatków jaka jest konieczna do powstania masy o luźnej konsystencji (przypominającej kaszkę). Blache wyłożyć papierem do pieczenia i formować niewielkie ciasteczka. Piec w tem. 180 st. przez ok 15 min. Następnie ciasteczka obrócić i przez kilka minut piec na drugiej stronie, aż będą suche. Quote
Nano Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Ciastka serowo-orzechowe :) skład: 15 dag świeżo startego sera typu appenzeller, 10 dag zmielonych orzechow laskowych, 4 jajka, 50 dag mąki, 2 ząbki czosnku, łyżka miodu. Przygotowanie: orzechy laskowe przyrumienić na patelni (bez tłuszczu) i ostudzić. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wykroić ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku w tem. ok 180 st. przez 20 min. Quote
Nano Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Ciasteczka serowe (biały ser) :) skład: 15 dag bialego sera, 6 łyżek mleka, 6 łyżek oleju słonecznikowego, 1 żółtko, 20 dag zmielonych płatków dla psa (?). Przygotowanie: skladniki dobrze wymieszać, z ciasta uformować kuleczki. Piec ok 30 min w tem. 200 st. PODANE PRZEPISY POCHODZĄ Z "MOJEGO PSA" KWIECIEŃ 2007 Quote
as_ko Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Gdyby ktoś nie miał czasu wypiekać samemu ciasteczek to zapraszam na szybki bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/209700-CIASTECZKA-W%C4%84TR%C3%93BKOWE!-Bazarek-ekspresowy-do-19.06.-Na-Nowodw%C3%B3r!-KUP-TERAZ!?p=17089370#post17089370 Quote
Kashdog Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Moje dzisiejsze wypieki : Ciasteczka marchewkowe pasztetowe i wątróbkowe wszystkie razem Pies oczywiście oszalał na ich punkcie :loveu: Quote
Asiaczek Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Wyglądają ciekawie:0 A które najbardziej samkowało Fifce? pzdr. Quote
Kashdog Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Asiaczek napisał(a):Wyglądają ciekawie:0 A które najbardziej samkowało Fifce? pzdr. Ciężko powiedzieć, bo szalała za wszystkimi :diabloti: Quote
MakeBelieve Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 ja na obóz zrobię chyba... nie wiem! ;D serowe, marchewkowe i jabłkowo-cynamonowe :)) ile u Was takie ciacha stoją? Quote
evel Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Zachęcona Waszymi wpisami i zdjęciami, właśnie się zabieram za ciacha... Jeśli nie spalę kuchni to może wieczorkiem pokażę efekty :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 evel napisał(a):Zachęcona Waszymi wpisami i zdjęciami, właśnie się zabieram za ciacha... Jeśli nie spalę kuchni to może wieczorkiem pokażę efekty :evil_lol: 3mamy kciuki, aby pieczenie zakończyło się w bezpieczny sposób;) Pzdr. Quote
vege* Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Kashdog ale apetycznie te ciasteczka wyglądają *.* <mniam> Też muszę dla Nuki jakieś zrobić, jakiś czas temu zrobiłam serowe i nie wiem jakie zrobić teraz, wątróbki to ona nie lubi, więc nie ma sensu, może te jabłkowo-cynamonowe? :lol: Quote
Kashdog Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 vege* napisał(a):Kashdog ale apetycznie te ciasteczka wyglądają *.* <mniam> Też muszę dla Nuki jakieś zrobić, jakiś czas temu zrobiłam serowe i nie wiem jakie zrobić teraz, wątróbki to ona nie lubi, więc nie ma sensu, może te jabłkowo-cynamonowe? :lol: Ja pasztetowe jeszcze polecam :) Quote
evel Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Po trudach i znojach - wreszcie są! :) Kształt mają hm... dość kontrowersyjny :evil_lol: ale to dlatego, że mi się przykleiły do folii podczas pieczenia :oops: Składniki: serduszka drobiowe, mąka tortowa, jajka, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, suszona pietruszka. Tester smaku jest zadowolony :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Oj, kształt nie jest ważny. Przeciez dla psiaka to i takobojętne, prawda? Najwazniejsze, że mu smakowało:) Pzdr. Quote
Nano Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 a ja jestem totalnym beztalenciem piekarskim xD chciałam zrobić jabłkowo-cynamonowe... ale nie wyszły... mogłabym nimi zabić kogoś ;p zrobiłam też gerberkowe i jako tako... bynajmniej psy były zadowolone, ale nie wiem czy tak one miały wygladać jak wyglądały ;p Quote
Asiaczek Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 A smakowały? Wszystkie ciasteczka zostały zjedzone przez psy? Nie było żadnych sensacji? Jeśli odpowiedziałaś 3xtak, to możesz takie ciasteczka piec;) pzdr. Quote
Nano Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 wszystkie poszły w przeciągu 30 minut ;p psy się śliniły na ich widok xD sensacji też nie zauważyłam :) Quote
Asiaczek Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 O, rany! Cała porcja w 30 minut? Noooo, że brzuszki wytrzymały... Pzdr. Quote
MakeBelieve Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 'smaczniejsze' marchewkowe, gerberkowe czy pasztetowe? bo na obóz robię cynamonowo-jabłkowe i serowe i nie wiem jakie jeszcze.. Quote
Kashdog Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Pasztetowe :) Tak trochę możesz psu odmienić żeby trochę mięsa też miał :diabloti: Quote
Recommended Posts