Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Serniczki :) skład: 5 dag sera ementaler, 7 dag margaryny, 10 dag mąki pełnoziarnistej, przetarty ząbek czosnku, jajko, ziarnka sezamu. Przygotowanie: żółtko dobrze wymieszać z reszta składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować placek o grubości około centymetra i wykroić ciasteczka. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, posmarować białkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut. sory ze tak pisane ale komp (net) odmawia posłuszeństwa... ;/

Posted

Zielone ciasteczka :D skład: łyżka margaryny, łyżka mąki, 2 jaja, płatki owsiane, 2 łyżki posiekanej pietruszki. Przygotowanie: wymieszać margarynę, mąkę, jajka i pietruszkę. Dodać taką ilość płatków jaka jest konieczna do powstania masy o luźnej konsystencji (przypominającej kaszkę). Blache wyłożyć papierem do pieczenia i formować niewielkie ciasteczka. Piec w tem. 180 st. przez ok 15 min. Następnie ciasteczka obrócić i przez kilka minut piec na drugiej stronie, aż będą suche.

Posted

Ciastka serowo-orzechowe :) skład: 15 dag świeżo startego sera typu appenzeller, 10 dag zmielonych orzechow laskowych, 4 jajka, 50 dag mąki, 2 ząbki czosnku, łyżka miodu. Przygotowanie: orzechy laskowe przyrumienić na patelni (bez tłuszczu) i ostudzić. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wykroić ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku w tem. ok 180 st. przez 20 min.

Posted

Ciasteczka serowe (biały ser) :) skład: 15 dag bialego sera, 6 łyżek mleka, 6 łyżek oleju słonecznikowego, 1 żółtko, 20 dag zmielonych płatków dla psa (?). Przygotowanie: skladniki dobrze wymieszać, z ciasta uformować kuleczki. Piec ok 30 min w tem. 200 st. PODANE PRZEPISY POCHODZĄ Z "MOJEGO PSA" KWIECIEŃ 2007

Posted

Zachęcona Waszymi wpisami i zdjęciami, właśnie się zabieram za ciacha... Jeśli nie spalę kuchni to może wieczorkiem pokażę efekty :evil_lol:

Posted

evel napisał(a):
Zachęcona Waszymi wpisami i zdjęciami, właśnie się zabieram za ciacha... Jeśli nie spalę kuchni to może wieczorkiem pokażę efekty :evil_lol:

3mamy kciuki, aby pieczenie zakończyło się w bezpieczny sposób;)

Pzdr.

Posted

Kashdog ale apetycznie te ciasteczka wyglądają *.* <mniam>
Też muszę dla Nuki jakieś zrobić, jakiś czas temu zrobiłam serowe i nie wiem jakie zrobić teraz, wątróbki to ona nie lubi, więc nie ma sensu, może te jabłkowo-cynamonowe? :lol:

Posted

vege* napisał(a):
Kashdog ale apetycznie te ciasteczka wyglądają *.* <mniam>
Też muszę dla Nuki jakieś zrobić, jakiś czas temu zrobiłam serowe i nie wiem jakie zrobić teraz, wątróbki to ona nie lubi, więc nie ma sensu, może te jabłkowo-cynamonowe? :lol:

Ja pasztetowe jeszcze polecam :)

Posted

Po trudach i znojach - wreszcie są! :) Kształt mają hm... dość kontrowersyjny :evil_lol: ale to dlatego, że mi się przykleiły do folii podczas pieczenia :oops:

Składniki: serduszka drobiowe, mąka tortowa, jajka, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, suszona pietruszka. Tester smaku jest zadowolony :evil_lol:

Posted

a ja jestem totalnym beztalenciem piekarskim xD chciałam zrobić jabłkowo-cynamonowe... ale nie wyszły... mogłabym nimi zabić kogoś ;p zrobiłam też gerberkowe i jako tako... bynajmniej psy były zadowolone, ale nie wiem czy tak one miały wygladać jak wyglądały ;p