paulina02 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 (edited) :-(Murzyn w schronie sam ślepy nikomu nie potrzebny , pies w średnim wieku kiedyś kochał i był kochany teraz został sam .Dwa lata temu widział teraz jest niewidomy nie wiadomo co się stało wszyscy milczą .Pies bez szans na co kolwiek w rękach oprawcy , pomału znika .Zauważyłam światełko dla tego psa mógłby iść do hoteliku , zbadał b y go weterynarz tylko kto mu pomoże , kogo on obchodzi bliscy go porzucili czy obca osoba wyciągnie do niego pomocną dłoń .Pomóż mu daj mu szanse na lepsze życie niech jeszcze zobaczy świat , lepszy świat bo taki może mieć .Koszt hoteliku to 400zł z wyżywieniem .Sama nie dam rady ale razem możemy dać temu psu lepsze życie .:-( Murzyn nie żyje . Edited September 4, 2012 by paulina02 Quote
from_wonderland Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 paulina02 napisał(a):Możesz troche porozsyłać ;( Owszem, zaraz porozsyłam. Quote
Soko Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Zapisuję, najważniejsze że mamy za sobą pierwszy krok, czyli znalezienie hoteliku! Quote
from_wonderland Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 A możemy liczyc na jakieś lepsze, większe zdjęcia? Na tym niewiele widać. Quote
paulina02 Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Może ktoś je powiększy mnie do niego nie wpuszczą jestem tam nie mile widziana ...Jak Kaśka wyjdzie z hoteliku do domku domek już jest byłam osobiście sprawdziłam jest ok tylko musi jeszcze jechać do weta z oczkiem .To jak by się Kaśke z hoteliku odbierało Murzyn mógł by iść na jej miejsce tylko by musiał mieć troche deklaracji na hotelik bo tak klapa a tu czas ucieka bo Kaśka może wyjdzie w Niedziele zobaczymy.... Quote
from_wonderland Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 w przyszłym tygodniu kończy sie mój bazarek na Kasię, jeśli jej oczko nie jest na tyle powaznie chore, jej pieniądze mogłyby pójść na Murzyna, skoro ona ma juz zapewniony domek. Quote
paulina02 Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Rozmawiałam, z szefową z hoteliku Kaśka była dziś u weta i musi mieć na oczko zabieg , z ciągli jej szwy co miała założone tu u mnie .I ja będe chciała ją wysterylizować bo nowy domek coś na weta tak nie bardzo .Tak wszystko super tylko co do weta ciężko się gada więc chciała bym jej wszystko zrobić .. Quote
paulina02 Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 A moze ktoś by Murzynowi założył wątek na fb , może ludzie by pomogli ....tak mi go żal .;( Quote
from_wonderland Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 paulina02 napisał(a):A moze ktoś by Murzynowi założył wątek na fb , może ludzie by pomogli ....tak mi go żal .;( No niestety, ja na fb nie poruszam sie aż tak swobodnie. Quote
Yv1958 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Zdjecia Murzynka zrobione przez Pauline dwa lata temu. Wowczas jeszcze widzial. Quote
Soko Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Jeśli się zgadzacie to ja mogę założyć mu wydarzenie. Quote
paulina02 Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Soko napisał(a):Jeśli się zgadzacie to ja mogę założyć mu wydarzenie. Ok ale moze nie pisz że Strzelno żeby go gdzieś nie ulotnili , może napisz że przebywa koło Inowrocławia co..... Quote
Soko Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) Ok, może jeszcze podaj kontakt do siebie a ja go tam umieszczę, żeby w razie wątpliwości ktoś mógł się z Tobą skontaktować? Możesz jakoś ocenić wiek psa? No i nie wiem czy pisać o tym, jakie schron ma podejście i że nie ma opcji, byś Ty go wyciągnęła.. wersja wstępna: https://www.facebook.com/events/422093171156843/ Edited June 7, 2012 by Soko Quote
from_wonderland Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='Yv1958']Zdjecia Murzynka zrobione przez Pauline dwa lata temu. Wowczas jeszcze widzial. Rany, okrutne... straszne, aż łzy napływają, co on tam musiał przeżyć... i ciągle przeżywa... :-( Quote
paulina02 Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Witaj mój telefon 693231087 Murzyn może mieć z 5 lat zawsze był nadpobudliwy i nie przepadł za innymi psami .Nic dziwnego jak widać jest w takim małym kojcu , gdy bym miała do niego pewne miejsce pujde do burmistrza i go wyciągne z tamtąd . Quote
Soko Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Murzynku co u Ciebie :( ja nie mam zbyt wielu psich znajomych, ktoś musi się dołączyć do tego wydarzenia bo inaczej klapa :( Quote
paulina02 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 Widzę że klapa nikogo nie ma ja nie dam rady sama bo jak , musze urególować za Kaśkę .A co u psa pewnie to samo ciasny kojec i życie w ciemności ..:-( Quote
from_wonderland Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Oj, biedak, nikt do niego nawet nie zagląda... porozsyłałam kilka zaproszeń, jednak nikt nie odpiwiedział na nie :shake: Quote
paulina02 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Szkoda bo jak my mu nie pomożemy to po psie tam :-( Quote
from_wonderland Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Nie mając dla niego choćby hoteliku to i tak nie ma jak mu pomóc, trzeba czekać aż Kasia zwolni miejsce. Quote
paulina02 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 from_wonderland napisał(a):Nie mając dla niego choćby hoteliku to i tak nie ma jak mu pomóc, trzeba czekać aż Kasia zwolni miejsce. Tak ale do tego czasu by można mieć już kogoś kto pomoże bo tak nikt tam nie będzie dwa razy jezdźił bo to kawał drogi ... Quote
Recommended Posts