Igam Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Gosiu, załóż może suni nowy wątek. Może ją ktoś wypatrzy... Quote
Igam Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 (edited) [quote name='Gosiapk'] To ugryzione uszko śmi mi się po nocach :( Gosiu, porobiłabym ogłoszenia, ale muszę wiedzieć ciut więcej o suni. I do kogo podawać kontakt w sprawie ew. adopcji? Szukałam suni na stronach Palucha, ale nie mogę jej odnaleźć... Edited July 20, 2012 by Igam Quote
Gosiapk Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 Dzięki Gosiaczku :Rose: W tej chwili rozstrzyga się sprawa DT/DS dla tej sunieczki. Jak będę więcej wiedziała to dam Ci znać. Quote
Gosiapk Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 dogociocie ALARM!!! Wszystko się pokomplikowało. Sunia z odgryzionym uchem MUSI znaleźć DT/DS od poniedziałku tj. deklaracja musi być od poniedziału, transport zorganizować można w następnych dniach. BARDZO PILNE!!! Może chodzić o życie suni. Quote
Igam Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Czyli z DT nici? Dlaczego? Czy ktoś wie jaki charakter ma sunia? Czy daje ze sobą zrobić wszystko? Gosiu, załóż jej wątek, bo jak na razie to my we dwie sobie tu piszemy... To może ktoś jeszcze do niej ściągnie. W każdym razie na pewno trzeba ją przenieść z "Tęczowego mostu" ;) Quote
Gosiapk Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Igam napisał(a):Czyli z DT nici? Dlaczego? Czy ktoś wie jaki charakter ma sunia? Czy daje ze sobą zrobić wszystko? Gosiu, załóż jej wątek, bo jak na razie to my we dwie sobie tu piszemy... To może ktoś jeszcze do niej ściągnie. W każdym razie na pewno trzeba ją przenieść z "Tęczowego mostu" ;) Gosiu, sunia jest spokojna i poczciwa, wszytko da sobie zrobić, dlatego ją inne psiaki gryzą, jest trochę wycofana. Ona ma wątek, ale tam zrobiła się niepotrzebna pyskówka, czy wydać ją do DS z agresywnym psem czy nie. Jak zwykle emocje wzięły górę nad logicznym myśleniem. Ta sunia nie nadaje się do agresywnego psa. Nie chcę mieć kaca moralnego, gdy ten psiak ją pogryzie lub zagryzie, dlatego w panice szukam DT. Quote
Vesper Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 (edited) Cześć dziewczyny, czy sunia jst zgłoszona do Mikropsów? (z Facebooka)? Ja niestety nie umiem zrobić wydarzenia, ale mogłabym porozsyłać... Nie umiem pomóc inaczej...:( Gosiapk czy mogłabym prosić o wątek suni kiedy już zostanie założony? Edited July 22, 2012 by Vesper Quote
Gosiapk Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Vesper napisał(a):Cześć dziewczyny, czy sunia jst zgłoszona do Mikropsów? (z Facebooka)? Ja niestety nie umiem zrobić wydarzenia, ale mogłabym porozsyłać... Nie umiem pomóc inaczej...:( Gosiapk czy mogłabym prosić o wątek suni kiedy już zostanie założony? Witaj Vesper, dziękuję za to, że nie jesteś obojętna. Sunia już ma wydarzenie na fb, tam pojawiła się oferta DT, który się niestety wycofał, gdy złożono ofertę DS. Niestety oferowany DS ma pieska, który bywa agresywny. Sunia swoją wycofaną postawą wywołuje agresję u innych psów,które ją dotkliwie gryzą. Była już w dwóch różnych boksach i w obydwu została pogryziona. Dzisiaj czuje się lepiej, była na spacerze z Asią. Była dzisiaj na spacerze z Asią: Na tym zdjęciu widać jaka jest malutka. Siega poniżej połowy łydki. Quote
Vesper Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Tak, znalazłam już wątek suni... Szkoda tylko, że więcej tam kłótni niż faktów i wzajemnej pomocy :roll:... A dziewczynka jest prześliczna- i ma takie piękne spojrzenie, zakochać się można! :loveu: Quote
Igam Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) podeślij mi wątek, proszę już znalazłam http://www.dogomania.pl/forum/threads/229505-Pogryziona-maleńka-babunia-w-schronie-(-Potrzebne-na-transport-i-leczenie Myślałam, że ona też na Paluchu jest, jak Buba... Edited July 23, 2012 by Igam Quote
Gosiapk Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Igam napisał(a):podeślij mi wątek, proszę już znalazłam http://www.dogomania.pl/forum/threads/229505-Pogryziona-maleńka-babunia-w-schronie-(-Potrzebne-na-transport-i-leczenie Myślałam, że ona też na Paluchu jest, jak Buba... Nie, nie na Paluchu. Geriatria na Paluchu zamknięta, bo się remontuje. A ta sunia już została zawieziona do harpoonki i jej agresywnego psa. Teraz tylko czekać wiadomości o pogryzieniu. choć może się nie dowiemy, bo harpoonka będzie się wstydziła przyznać. Albo właściciel mieszkania, które wynajmuje każe psa usunąć :hmmmm: Ja to nazywam brakiem odpowiedzialności. Quote
sybil Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Przemyślaną i odpowiedzialną decyzję podjęła toyota, po naprawdę długim zastanowieniu. Harpoonka ma na miejscu 2 osoby, które zadeklarowały pomoc. Sunia ma duże problemy zdrowotne, wymaga operacji i leczenia, w schronisku leczona nie była. Została już zdiagnozowana i podjęto leczenie. Chyba najwyższa pora przestać mieszać. Quote
Igam Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Cieszę się, że sunia nie jest już w schronie i wierzę, że dziewczyny nie pozwolą, aby stała jej się jakakolwiek krzywda :) Trzymaj się Babuniu! Quote
harpoonka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) [quote name='Gosiapk']Nie, nie na Paluchu. Geriatria na Paluchu zamknięta, bo się remontuje. A ta sunia już została zawieziona do harpoonki i jej agresywnego psa. Teraz tylko czekać wiadomości o pogryzieniu. choć może się nie dowiemy, bo harpoonka będzie się wstydziła przyznać. Albo właściciel mieszkania, które wynajmuje każe psa usunąć :hmmmm: Ja to nazywam brakiem odpowiedzialności. [GŁUPI ŻART]Gosia, miałaś rację... Batkus właśnie zagryzł Pusię. Leciałam do weta na złamanie karku, ale niestety nie udało się jej uratować ;( Właścicielka mieszkania się cieszy, nawet mogła mi zakopać psa w ogródku. A tak na poważnie, to nie ja powinnam się wstydzić, tylko ty. Najeżdżasz na mnie, starałaś się zrobić wszystko, żeby sunia do mnie nie trafiła, ale ci się nie udało i teraz jesteś rozgoryczona. Cieszę się, że decyzja nie należała do ciebie, bo sunia zostałaby w schronisku i tam ryzykowałaby kolejne pogryzienie. Być może śmiertelne. Dzięki temu, że toyota jednak zdecydowała się rozważyć wszystkie wypowiedzi, również moje odnośnie Batkusa, sunia jest u mnie i ma się świetnie. Zdrowieje i robi się z dnia na dzień coraz weselsza. A Batkus? Hmm, jeśli planuje zrobić jej krzywdę to świetnie się z tym kryje. Niezły z niego aktor, skoro ustępuje jej we wszystkim i daje sobie włazić na głowę. Może warto czasami posłuchać, co ktoś inny ma do powiedzenia, a nie trzymać się kurczowo własnego zdania. Gdyby toyota posłuchała ciebie, być może sunia w tej chwili siedziałaby w boksie a nie u mnie na tapczanie: Edited August 2, 2012 by harpoonka Quote
dziuniek Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 harpoonka napisał(a):Gosia, miałaś rację... Batkus właśnie zagryzł Pusię. Leciałam do weta na złamanie karku, ale niestety nie udało się jej uratować ;( Właścicielka mieszkania się cieszy, nawet mogła mi zakopać psa w ogródku. Boże, co za makabryczne żarty!!! Serce mi zamarło na chwilę!!! Dziewczyny, zastopujcie!!! Quote
harpoonka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Wybacz, ale mnie trafiło jak przeczytałam post gosi po tym jak go edytowała. Prędzej Pusia Batkusa zagryzie niż odwrotnie... Quote
Recommended Posts