BoUnTy Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Niestety po Myszę przyjedziemy jutro, ale spokojnie napewno przyjedziemy. Jak najbardziej wszystko aktualne! Quote
jofracy Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 no to dobrze... Mysiu poczekaj jeszcze chwilkę! Quote
BoUnTy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Myszka juz u nas, ale ona nie wygląda na 10 lat, na moje oko ma ok. 7, moze 8, ale napewno nie 10 i więcej, choc nie lubi zaglądania w zęby. Siwa może byc z genetyki. Jofracy lub inny wolontariuszu, mam prośbę - zostawiłam w schronie rzeczy na bazarek i allegro, czy ktos to może wystawic, dałam dedykacje dla Soboz, bo tylko ją znam z imienia, ale powiedziałam pracownikowi, że jakikolwiek chetny wolontariusz mógłby to wystawic. jofracy nadal jestes chętna? Quote
choba Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 Skoro Myszka już opuściła schronisko, to zmieniam tytuł wątku :) Quote
aeriel Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 To wspaniale, że Myszka już w DT! :) Ewes prowadzi bazarki z rzeczami, może na kolejnej edycji mogłaby wystawić rzeczy które zostawiłaś Bounty? Quote
saphira18 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Myszko powodzenia!:) Bounty, jakby były jakieś wydatki, jakoś moglibyśmy pomóc to piszcie :multi: Quote
jofracy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 BoUnTy napisał(a):Myszka juz u nas, ale ona nie wygląda na 10 lat, na moje oko ma ok. 7, moze 8, ale napewno nie 10 i więcej, choc nie lubi zaglądania w zęby. Siwa może byc z genetyki. Jofracy lub inny wolontariuszu, mam prośbę - zostawiłam w schronie rzeczy na bazarek i allegro, czy ktos to może wystawic, dałam dedykacje dla Soboz, bo tylko ją znam z imienia, ale powiedziałam pracownikowi, że jakikolwiek chetny wolontariusz mógłby to wystawic. jofracy nadal jestes chętna? Może dziewczyny jeżdżące do schroniska zaopiekuja sie tymi fantami, ja teraz w Kato bywam sporadycznie... Quote
BoUnTy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Niech ktos sie tym zaopiekuje, nie chce aby to gdzies zgineło w magazynie ;> Myszka baaardzo zywiołowa, chce ciągle się bawic, wyje niemozliwie, lakomczuch, zobaczymy co dalej... Quote
ewes Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 a jak dużo tego jest? :cool3: jak zmieści mi się w pokoju to mogę się tym zaopiekować ;) Quote
BoUnTy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 1 karton - kartki swiąteczne, idealne na podłozenie na allegro cegiełkowe, żeby nikt sie ne czepiał za łamanie regulaminu, warto na nie wystawiać allegra cegiełkowe, bo naprawde schodzą '(mimo, że starego typu), a każde 5 zł. nawet - koszty przesyłki i allegro się opłaca, raz sie wystawi i póxniej tylko odnawia ;> Sprawdziłam - działa. oraz 2 reklamówki, ja dokładnie nie pamiętam co tam jest, jakies figurki, bizuteria, gry komputerowe, ksiązki, takie pierdólki, jak nie zejda to zróbcie z tym co chcecie, może jakieś rodzinie biednej przekazać czy cos. Trzeba to bez wątpienia przejrzec i zdecydowac, choc na bazarkach schodza nie raz takie rzeczy, ze człowiek nawet by sie nie spodziewał... do tego jedna malutka torba na ramie, także na bazarek z jakims wypełnieniem - pewnie gry... Quote
ewes Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 hmmm... na razie mam przepełnienie w domu fantów bazarkowych :D choba, może Ty? ;) Quote
choba Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 cóż... nie wiem, czy mnie mama nie wyrzuci z tym z domu - jeszcze mam reklamówkę z ciuchami od aeriel, które nie zeszły i nie bardzo mam, co z tym zrobić... chyba że mogłybyśmy się jakoś podzielić? Quote
ewes Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 hmmmmm. można i tak :D (mnie też już niedługo eksmitują ) zobaczymy dziś w schronie co i jak, ok? ;) Quote
BoUnTy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Dzięki dziewczyny, no ja wlasnie sie wyprowadzam na małe miszkanko, a szkoda mi było powyrzucać, jak może jakis grosik spadnie, a tam nie byłoby szans na przetrzymanie tego... Quote
maciaszek Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Bounty, na kogo wrzucić namiary do karty Myszki na stronie schroniska? Napisałam już, że jest w dt, ale nie wiem jaki podać numer telefonu ;). Twój?! Quote
BoUnTy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Myśle, że mój. Ja będe na bierząco w jej sprawach, a Madzia w adopcjach jeszcze nie brala udziału, a to delikatna sprawa ;) Quote
BoUnTy Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Kiedyś będa, tylko powiedzmy sobie szczerze, ten maly potwór nie ma zamiaru nawet na chwile zatrzymac sie do zdjęcia ;) Mysle, ze jak się nacieszy wolnością pozaklatkowa to jej to przejdzie... Myszka noc przespała wciskajac się pod kołderke, w nocy biegunka - norma, wyniki badan krwii nie do końca sa dobre - jest dość znaczne podwyższenie wyników watrobowych, napenwo będzie trzeba je powtórzyć za jakis czas po`unormowaniu diety. Narazie dostała wskazania dietetyczne, i zobaczymy. Teoretycznie wynik bez tragedi, ale nie w porzadku, i mozna to skorygować przy odpowiedniej diecie, a wiadomo - jak już sa podwyższone o ponad 60 jednostek to znaczy, że cos sie dzieje, i zaczyna i nie mozna u starego psa tego lekcewazyć i twierdzic, ze jest ok jak na psa w jej wieku, bo będzie tylko gorzej przy braku reakcji. Na pewno trzeba to kontrolowac. Quote
saphira18 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 napisałam to co mi powiedziała pani kierownik --> a jej wet, jeżeli chodzi o jej wyniki zdrowia. pewnie wyniki badań są do wglądu w biurze Quote
BoUnTy Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Saphiro dostałyśmy ksero wyników i dlatego widze, ze n ie jest do końca ok i będzie trzeba to powtórzyc. Nie jest to tak jak mówie tragedia, ale już wskazuje na poczatek problemów watrobowych i nie mozna tego lekceważyć ;> Wartoby sie zastanowic nad wspomagaczem wątroby typu essentiale forte i do tego karma bosch special light o ile je suchą, jest to mozna powiedziec 'odpowiednik' RC hepatic ;> Quote
BoUnTy Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 A tak przy okazji czy ktos ustalił kto się zaopiekuje tymi fantami bazarkowymi? ;) Quote
ewes Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 BoUnTy napisał(a):A tak przy okazji czy ktos ustalił kto się zaopiekuje tymi fantami bazarkowymi? ;) niestety musiały jeszcze zostać w schronie... ale jutro na 100% się nimi z chobą podzielimy ;) Quote
BoUnTy Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Spoko, mam nadzieje, że jakiś grosik z tego wpadnie... ;] Quote
Recommended Posts