Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kilkuletnia bassetka Biga szuka nowego domku.

Biga bardzo potrzebuje towarzystwa ludzi i psów, dotychczas zostawiana była sama sobie. Nie załatwia się w domu, jest przyjazna każdemu, uwielbia spacery.

Suczka w 2009 roku została wyadoptowana do domu, który dla niej nie okazał się dobry. Teraz wróciła do nas w tej samej obroży, smutna, bez kontaktu. Po paru chwilach w domku tymczasowym Biga się otworzyła, lgnie do ludzi, bawi się z psami. Jest czarująca.

Szukamy dla Bigi domu, najlepiej z ogrodem, z ludźmi, którzy znajdą dla niej czas. Mogą tam mieszkać również inne psy ( na koty do tej pory nie sprawdzona).

Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt :
503355048 – Agata
667009141 - Gocha
505112519 – Magda

Edited by Agataw
  • 3 weeks later...
Posted

Czy są jakieś specjalne wymagania jeśli chodzi o dom dla Bigi? Pytam bo znam ludzi, którzy kiedyś mi mówili o bassecie - o chęci posiadania. Dom sprawdzony, ludzie psioluby, tylko jest tam już bernardyn- przygarnięty z pola.

Posted

Pies moze byc przeszkoda , bo BIga roznie uklada swoje relacje z innymi psami.. z bassetem zyla swietnie, bez klotni w poprzednim domu , ale jak basset odszedl za TM i pojawil sie mlody owczarek , to Biga reagowala na niego straszna agresja, -gryzla go , przeganiala , nie tolerowala jego obecnosci , psy musialy zostac rozdzielone. Z kolei teraz, w DT jest idealny spokoj z psami. sa tam 2 bassety i jeden kundelek.

• 2 weeks later...
Posted

Biedna Biga zasiedziala sie w domku tymczasowym...nie ma na razie zadnych widokow na domek..ostatnio miala propozycje do kojca na stale!
Nie moge tez napisac .,ze przejada bazarki , bo nic nie zarobil bazarek wystawiony na nia!:shake:
Nie wiem cioteczki ,co bedzie z nasza piekna Bigunia!
Znowu zrobie jakis bazarek , moze ktos zajrzy....

Posted

Zawsze miałam sentyment do tej rasy. Raz nawet był z nami basset, który był naszym członkiem rodziny przez siedemnaście lat. Oj, co to był za pies. Co prawda tylko mamę miał rasową (papierową), a tatusia "od sąsiada: - owczarka niemieckiego, ale charakter odziedziczył po mamusi. Do dziś wspominam ile nerw mnie kosztowało przełamywanie jego uporu, ale wspominam go jak najukochańszego psa. Nie zwykle mądrego i oddanego rodzinie. Mój syn traktował go jak brata, a on czuł się za niego odpowiedzialny i bardzo pilnował by synowi nic się nie stało. Bronił go przed chłopakami i przed niebezpiecznymi sytuacjami. Gdy syn wychodził sam - zawsze miał przy sobie Pajdę, a ja byłam pewna, że jest pod dobrą opieką.