Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='beka']MOże ten dom gdzie piesek by był stróżem tez można wykorzystac dla psa ktory nie ma perspektyw..

O tym samym pomyslałam, pisząc o sprawdzeniu. Tylko ludzie chcą onka, bo stracili swojego.

Byłysmy u Carmen; trochę pospacerowałyśmy. Sierśc ma w fatalnym stanie, więc przy następnej wizycie będzie szczotkowanie. Rana po stsrelce tez nie wyglada ładnie; zadra dzwoniła do weta, prztyjechał do schronu i zajmie się problemem.
[quote name='Havanka']Zobaczymy czy coś dobrego wyniknie z tych telefonów. Czy ten dom w Sosnowcu ktoś będzie już sprawdzał?

Tolu, zobacz przy okazji wizyty w schronie, jak miewa sie Arabella.

Na razie nie sprawdzamy zadnego, bo myslę, ze jedna i druga rodzina interesuje się nie tylko Carmen; proszono o nowe zdjecia więc pojechałysmy. Kraków ma dzwonic dzisiaj wieczorem, Sosnowiec jutro...

Carmen dzisiaj

Edited by Tola
Posted

Zadra ja miałem na myśli Aramisa z linku,który wkleiłem;) Carmen ma wydarzenie na fb,które zrobiłem i wiem od Was,że sunia jest raczej rodzinna i przytulaśna choć każdy pies może być taki.To tylko kwestia tego,by ludzie nie "zryli" psu psychiki.A Aramis z linku jest raczej psiakiem z charakterem i może by się nadawał do stróżowania ,choć tu też jest potrzeba opinia osoby,która go zna a nie moja,bo ja znam go tylko wirtualnie.

Posted (edited)

Pan z Krakowa nie odezwał się, czekam na tel z Sosnowwca - pani przysłalam mail, ze carmen bardzo im sie popdoba i ze dzisiaj odezwie się.
Miałam tez tel z miejscowości Jaworzno - Ciężkowice; rodzina starciłą onkę 6 mies. temu, opłakiwali ją dosyc długo - teraz szukają juz dorosłej - podobnej. Mają do zaoferownai warunki takie, w jakich zyła ich poprzednai suczka - buda w kojcu na noc, w dzien swobodny dostęp na spory teren wokół domu.
Panu bardzo zalezy na Carmen - prosił o szybką wizytę.
Szukamy więc kogoś z tej miejscowosci lub z Katowic (30 km)!!!

Edited by Tola
Posted

Poproscie Martika@Aischa, jest z Sosnowca, to nawet blizej do Jaworzna niz z Katowic. Choc nie wiem gdzie sa Ciężkowice.
Ja mogłabym pojechac dopiero w przyszłym tygodniu.

Posted (edited)

[quote name='bela51']Poproscie Martika@Aischa, jest z Sosnowca, to nawet blizej do Jaworzna niz z Katowic. Choc nie wiem gdzie sa Ciężkowice.
Ja mogłabym pojechac dopiero w przyszłym tygodniu.
Dzięki:)m Juz piszę do niej i do osób z katowic. Jak nie wyjdzie - będe prosiła Ciebie w przyszłym tyg
:cool3:[quote name='beka']A jak do dzieci? byłyscie z testerem ;)?

Byłysmy z zadry córką;)
Ale Carmen na wstepie chciała się przywitac no i mała trochę przestraszyła się tak duzego psa; wyszło tylko takie zdjęcie;)
Potem sunia cały czas machała ogonem w jej kierunku;)

Edited by Tola
Posted

[quote name='bela51']Nie zal Wam wydac Carmen do budy ?:roll:[/QUOTE]
Wolałabym taki dom, jaki dostała Tosca...
Ale myslę, ze dom warto sprawdzic - byc moze przyda się dla bardzo potrzebującego psa...
A ja czekam na kontakt do rodziny z Sosnowca (pani dzwoniła, wysle adres po 19) - z nim wiążę najwięcej nadziei.

Posted (edited)

Napisalam pv do Martika@Aischa z zapytaniem, czy bedzie mogła sprawdzic dom w Sosnowcu i ewentualnie ten w Jaworznie.
Chcialabym wiedziec, co to za ludzie, bo to jest najważniejsze.

Mam dane rodziny z Sosnowca. Martika@Aischa moze sprawdzic dom, ale dopiero za tydzien, bo wyjezdza.
Moze bela51 podjedzie wczesniej, zaraz zapytam.

Edited by Tola
Posted

[quote name='Tola']Mam problem, bo nie mam nikogo do wizyty w Sosnowcu, nie mówiąc juz o Jaworznie:roll:
Zaraz jeszcze napiszę do iwonamaj...[/QUOTE]
Tolu, pytałaś Bjutę?

Posted

[quote name='Tola']Mam problem, bo nie mam nikogo do wizyty w Sosnowcu, nie mówiąc juz o Jaworznie:roll:
Zaraz jeszcze napiszę do iwonamaj...[/QUOTE]

Z Jaworzna jest jeszcze: bora1 i Justyna Lipicka.
Spróbujcie się skontaktować....może pomogą.

Posted

[quote name='AtaO']Z Jaworzna jest jeszcze: bora1 i Justyna Lipicka.
Spróbujcie się skontaktować....może pomogą.[/QUOTE]

Dzięki! Juz piszę.

Posted

[quote name='bela51']Ja moge zrobic wizyte w Sosnowcu. Pisalam juz do Toli z prosba o namiary.
Nie było mnie wczoraj na dogo i nie moglysmy sie porozumiec w tej sprawie.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję:)
Już wysyłam namiary

Posted

Skoro mieszkasz w Jaworznie, to zrób wizyte, mysle, ze dziewczynom nie zalezy, abym ja tam jechała.
Podałam swoja kandydature tylko awaryjnie, gdyby nikt inny nie znalazł sie.
W Sosnowcu na razie telefon milczy, ale bede dzwonic do skutku.

Posted

To mnie wszystko pomyliło się;)
Juz odpisałam w sprawie wizyty w Jaworznie;)
Ja również dzwoniłam do p. do Sosnowca i nie odpowiada.
Zalezy mi, aby podczas wizyty byli wszyscy dorosli z rodziny.