Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tola']To mnie wszystko pomyliło się;)
Juz odpisałam w sprawie wizyty w Jaworznie;)
Ja również dzwoniłam do p. do Sosnowca i nie odpowiada.
Zalezy mi, aby podczas wizyty byli wszyscy dorosli z rodziny.[/QUOTE]
W koncu sie dodzwonilam, ale pani powiedziała, ze dzisiaj nie moze rozmawiac ( ? ). Ma jutro do mnie oddzwonic.

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, że u Carmen się dzieje. Szkoda tylko,że wszystkie chętne domki mają do zaoferowania Carmen tylko kojec, ale może jej byłoby w nim dobrze? No nie wiem. W każdym razie trzymam kciuki i kibicuje suni. :)

Posted

[quote name='bela51']W koncu sie dodzwonilam, ale pani powiedziała, ze dzisiaj nie moze rozmawiac ( ? ). Ma jutro do mnie oddzwonic.[/QUOTE]
Trzymam kciuki!!

Posted (edited)

Dzisiaj wizyta w Sosnowcu, jutro w Jaworznie - trzymajcie kciuki.
Bela51 - dzięki!
Mam nadzieje, ze chociaż jeden z tych domów będzie tym jedynym...
Odpisała mi tez Bjuta - jest na wyjezdzie i nie mogła pomóc.

Dzisiaj miałam 2 tel w sprawie Carmen - pierwszy z Raciborza - kobieta chce psa do odganiania kotów i kur, mieszkanie w budzie w ogrodzie, od domu z daleka, bo córka ma alergię.
Drugi tel z okolic Częstochowy - starszy, miły pan szuka zgodnej, łagodnej suczki (ma 12 letnia bernardynkę), mieszkanie w budzie, pełna swoboda cały dzień, duzy ogród.
Jesli "wypali" jeden ze sprawdzanych domów - pan chetnie zaadoptuje bernardynkę.

Edited by Tola
Posted

[quote name='bela51']A rozmawiałas z Pania z Sosnowca, cos ustalone ?[/QUOTE]

Pani czeka na naszą decyzję, jest zdecydowana na sunię...
Czekamy na efekt drugiej wizyty i Twoją bela51 opinię.
Zobaczysz dwa domy, dwie rodziny.
Opinie o pierwszym juz znam; wiecej napiszemy po drugiej wizycie ok?

Posted

Wrociłam z Jaworzna i wydaje mi sie, ze to własnie TEN dom.
Po ostatnich tak licznych chybionych adopcjach ONków, ręczyc glową moge niestety tylko za siebie.
Ale Państwo z Jaworzna zrobili na mnie bardzo pozytywne wrazenie.
Sunia co prawda nie bedzie mieszkac na pokojach, ale bedzie miec do dyspozycji duza, porzadna bude w zadaszonym kojcu, ktory bedzie cały czas otwarty, oraz duzy sliczny ogród. Rodzina jest wielopokoleniowa i w domu mieszkaja rowniez starsi Panstwo, cały czas wiec w domu ktos bedzie przebywał.
W zimie sunia bedzie mogla przebywac na parterze budynku, w ogrzewanym pomieszczeniu gospodarczym.
Okolica bardzo ładna, w poblizu domu lasy, pola i duzo miejsca na spacery.
Widziałam zdjecia poprzedniej ONki Panstwa, ktora była z nimi 10 lat i odeszła nagle kilka miesiecy temu. Bardzo to przezyli.
Przez całą wizyte opowiadali mi o niej z wielka miloscia.
Mam nadzieje, ze tak samo pokochają Carmen.

Posted

[quote name='bela51']Wrociłam z Jaworzna i wydaje mi sie, ze to własnie TEN dom.
Po ostatnich tak licznych chybionych adopcjach ONków, ręczyc glową moge niestety tylko za siebie.
Ale Państwo z Jaworzna zrobili na mnie bardzo pozytywne wrazenie.
Sunia co prawda nie bedzie mieszkac na pokojach, ale bedzie miec do dyspozycji duza, porzadna bude w zadaszonym kojcu, ktory bedzie cały czas otwarty, oraz duzy sliczny ogród. Rodzina jest wielopokoleniowa i w domu mieszkaja rowniez starsi Panstwo, cały czas wiec w domu ktos bedzie przebywał.
W zimie sunia bedzie mogla przebywac na parterze budynku, w ogrzewanym pomieszczeniu gospodarczym.
Okolica bardzo ładna, w poblizu domu lasy, pola i duzo miejsca na spacery.
Widziałam zdjecia poprzedniej ONki Panstwa, ktora była z nimi 10 lat i odeszła nagle kilka miesiecy temu. Bardzo to przezyli.
Przez całą wizyte opowiadali mi o niej z wielka miloscia.
Mam nadzieje, ze tak samo pokochają Carmen.[/QUOTE]
100% pewności nigdy nie będzie, ale z opisu wynika, ze będzie miała naprawdę dobre warunki ! Dla mnie dodatkowym plusem jest to, że kochali swoją poprzednią oneczkę.

Posted

Rozmawiałam wczesniej z Tolą o domu z Sosnowca.
Tu Carmen mieszkałaby w mieszkaniu, ale...
Pani, ktora oferowała chec adopcji suni, posiada malenka, 3-letnia suczke yorka. Ma w tej chwili malenkie dziecko i przebywa na urlopie macierzynskim. Zamierza jednak wrócic do pracy. Psy musiałyby zostawac same w domu.
Obawiałabym sie, czy suczki zdołaja sie dogadac, a przy tak duzej róznicy gabarytowej obu suk, mogloby dojsc do nieszczęscia.

Posted

[quote name='bela51']Rozmawiałam wczesniej z Tolą o domu z Sosnowca.
Tu Carmen mieszkałaby w mieszkaniu, ale...
Pani, ktora oferowała chec adopcji suni, posiada malenka, 3-letnia suczke yorka. Ma w tej chwili malenkie dziecko i przebywa na urlopie macierzynskim. Zamierza jednak wrócic do pracy. Psy musiałyby zostawac same w domu.
Obawiałabym sie, czy suczki zdołaja sie dogadac, a przy tak duzej róznicy gabarytowej obu suk, mogloby dojsc do nieszczęscia.[/QUOTE]
Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Moim zdaniem, pani powinna poszukać suczkę wielkości yorka. Przypuszczam, że szuka dla niej towarzystwa.

Posted

[quote name='Havanka']Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Moim zdaniem, pani powinna poszukać suczkę wielkości yorka. Przypuszczam, że szuka dla niej towarzystwa.[/QUOTE]
W tym rzecz, ze nie .
Pani jest milosniczka ONkow, wychowala sie z Onką, kocha duze psy, jej rodzice mają bernadryna, ktory mieszka w mieszkaniu.
Malenstwo było prezentem na Mikołaja dla dzieci. Nie pytałam od kogo, ale zdecydowanie, nie trafionym.
Mysle, ze bedzie jednak szukac kolejnej ONki...
Nie twierdze, ze nie jest mozliwa przyjaźn miedzy tak roznymi psami. Ale ja balabym sie podjąc swiadomie takie ryzyko.

Posted (edited)

Bela51 - bardzo dziękuje za kolejną wizytę!
Pogadalysmy sobie i decyzja zapadła - Carmen jedzie do Jaworzna.
Rozmawiałam tez przed chwilka z p. z Sosnowca - szkoda mi, bo to równiez dobry dom, ale nie dla Carmen.
Pani bardzo chce dorosłą sunię ON, więc powinna szukac w hoteliku lub d DT, bo wtedy jest więcej informacji o psie; jak znosi pobyt w mieszkaniu z drugim malutkim psem.itd. Poza tym w domu jest 2 małych dzieci, w tym jedno bardzo małe.
Nie mozemy ryzykowac.

Edited by Tola
Posted

:multi:
Cieszę się, ze Carmen bedzie miala dom i swoją rodzinę:lol:
Teraz czeka nas transport - do Krakowa a włascwiie do Katowic.
Mam nadzieję, ze podołamy!
Pan dołozy się; szukamy więc transportu Lublin Katowice lub Zamość Katowice

Posted

Carmen:loveu:..........Super wieści.Na Waszym miejscu też skłaniałbym się ku tej opcji z Jaworznem.Swoją drogą onka i york hmmm:roll:Słabo to widzę.Jasne,że są takie tandemy ale ja bym nie ryzykował.

Posted

Widziałem przypadki gdzie bernardyn żył w pełnej komitywie z psem w typie pinczera miniaturowego ;) Ale jeden pies był z hodowli drugi z hoteliku, także wszystko było czarno na białym jakie będą pomiędzy nimi stosunki w domu. Tu nie ma co ryzykować jeżeli czeka w Jaworznie taki fajny dom. ")
Bardzo się cieszę, że kolejna sunia opuści schroniskowy boks i zamieszka w SWOIM domu.:lol: