Jump to content
Dogomania

Juz sama nie wiem co lepsze...RC,Nutra,Bosh czy BRIT

Recommended Posts

Posted

Prawie 5 miesięczna suczka owczarka niemieckiego karmiona jedzeniem gotowanym.Cos mi się jednak wydaje, że mam problem z prawidłowym bilansowaniem pokarmu.
Weterynarz poleca RC.Tu naczytałam się, że niekoniecznie RC jest takie dobre.Ja zastanawiałam się nad Boshem, ale też nie ma dobrych opinii.
Muszę szybko pdjąć decyzję bo nie podoba mi sie jak sunia rośnie.
Widziałam ON-ka o miesiąc od niej starszego, ale dwa razy większego (Na szerokość)i jakoś mi sie dziwnie zrobiło.Jego właściciel powiedzial, że karmi go Britem.
Nie wiem co wybrać.

Posted

Może po prostu należałoby wypróbować kilka karm i obserwować pieska, która mu służy, każdy pies inaczej reaguje na różne karmy, wypróbuj te najbardziej przyswajalne i zbilansowane karmy i zobaczysz.Spróbuj Orijena, Bewidoga, Biomilla, chociaż nie wiem czy one takie rewelacyjne, ja tam nie ufam gotowcom.

Posted

To wcale nie jest dobrze jak pies szybko rośnie. Zreszta sama wiesz jak różnej wielkości są ONki a suki są mniejsze niż psy.Nie patrz na innych, raczej pytaj weta czy Twoja rozwija się prawidłowo. Boscha też chwalą ale ja moim gotuję bo chcę wiedzieć co jedzą:mad:

Posted

moje ONki jedzą od małego gotowane, bo na dobrą suchą karmę dla nich to nas nie stać!
Starsza suka rosła nam szybko - za szybko, i musieliśmy ją wspomagać preparatami wet, na stawy, ograniczać spacery ect. Mieliśmy nauczkę, wiec młodsza nie była pasiona :oops: rosła wolniej, ale teraz to okaz zdrowia! Wymiarowo dorosła do starszej, nie miała żadnych problemów ze stawami, kontuzjami i nigdy nie chorowała. No i nie jest tak wybredna, wylizuje michę zawsze z apetytem, a tamta jest rozpieszczona i nieraz kręci nosem ;)
pozdr

Posted

mi-la; napisał(a):
Prawie 5 miesięczna suczka owczarka niemieckiego karmiona jedzeniem gotowanym.Cos mi się jednak wydaje, że mam problem z prawidłowym bilansowaniem pokarmu.

to napisz czym dokładnie karmisz!

Posted

Jedzonko to:ryż+kurczak+marchewka+burak+wołowina+ryba+żółtko surowe+jajko gotowane+półtusty biały ser+płatki owsiane+płatki kukurydziane+makaron+serca drobiowe+obierane kurze łapki+kasza manna.

Właśnie mam wrażenie, że za szybko rośnie i , że stawy jakoś sobie na dają z tym rady.Przez tydzień się tak wyciągnęła, ze wygląda jak patyczak.