asiuniap Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Bartek został znaleziony w centrum Warszawy. Leżał nieprzytomny na ulicy. Dobra dusza zabrała go do lecznicy, gdzie na całe szczęście przywrócono mu funkcje życiowe. Nie wiadomo dlaczego był nieprzytomny, dlaczego znalazł się akurat w tamtym miejscu, Bartek ma przerwę w życiorysie. Natomiast można się domyślać, dlaczego tam się znalazł. Akurat miejsce nie ma tu znaczenia. Istotny jest powód, domyślny, ale sądząc po zachowaniu Bartka, raczej trafny. Bartek jest psiakem bardzo bojaźliwym. Na początku aż kulił się ze strachu na widok człowieka. Nie chciał jeść przy człowieku, drżał na całym ciele. Wniosek oczywisty - był bity, aczkolwiek nie do krwi. Być może go kopano, dlatego z takim strachem i przerażeniem reagował na człowieka. Już jest lepiej. Bartek jest w hotelu. Socjalizuje się. Już wita z radością domowników, potrafi nawet zamachać ogonem. Natomiast trauma z przeszłości tkwi w nim. Na widok obcego człowieka reaguje strachem. Szuka miejsca, gdzie mógłby się schować, ukryć, udać że go nie ma, że nie istnieje. Wielkim plusem w tej sytuacji jest fakt, że Bartek nie jest agresywny. Ten pies chciałby się wówczas rozpłynąć w powietrzu, założyć czapkę niewidkę. Jednakże po paru chwilach ośmiela się, daje pogłaskać, nie ucieka. Bartuś jest bardzo ładny. Na pewno ma w rodzinie owczarka podhalańskiego. ma ok. 4, góra 5 lat. Nie interesują go koty, nie jest agresywny w stosunku do psów. Nie brudzi. Słowem pies idealny, dla człowieka o wielkim sercu, który na początku będzie miał dla jego lęku dużo wyrozumiałości. Quote
asiuniap Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Naprawdę nikogo nie interesuje los Bartka?:shake: Quote
albiemu Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Bartusiu niech ....... tego co sprawił Ci taki los!!!!!!!!!!!!! Quote
iwop Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Trzeba zrobic wszystko, żeby przywrócic mu psi usmiech! Gdzie on teraz jest? Kto się nim zajmuje?:placz: Quote
paros Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Zły człowiek bardzo krzywdził go :-( to trzeba mu szukać domku, gdzie będzie kochany :roll: Czy juz pisać ogłoszenia w necie? :roll: Quote
iwop Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Paros ma rację - trzeba działać! Trzeba szukac mu domu - allegro, ale gratka itp. Musi uwierzyc, że człowiek to nie potwór! Quote
asiuniap Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Ogloszenia... jak najbardziej! Bartek jest w hotelu. Potrzebny dom, ten na całe dalsze życie, słowem docelowy... Quote
paros Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 A na kogo w ogłoszeniach podać namiary? :roll: Quote
agusiazet Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 A czy trzeba zbierać pieniążki na hotel dla tego pieknego psa? Bo ja jestem chętna do wystawienia aukcji!!! Bartuś badź dzielny, na pewno znajdziesz domek!!! Quote
asiuniap Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Paros wyślę na pw namiary na mnie. Aga, jakbyś mogła to byłoby super. Bartuś jest utrzymywany przez jedną osobę :shake: Bartek jest mniejszy od typowego podhalana. Dziękuję bardzo! Quote
agusiazet Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 No to ja dzisiaj po południu coś dla Bartka wystawię i powklejam linki!!! Quote
agusiazet Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Dzieisj się nie udało, ale pamiętam i aukcje będą. Bartuś szuka super domku, należy mu się!!! Quote
paros Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 To ja dzisiaj ogłoszę Bartusia w necie :lol: a agusiazet zrobi aukcję :lol: Quote
asiuniap Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Paros na allegro też go dajesz? Quote
paros Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 asiuniap napisał(a):Paros na allegro też go dajesz? Agusiazet pisała, że zrobi aukcję, może zrobiła? :lol: Ja umieszczę dzisiaj na forach w necie. :lol: Wszystko wyjaśni się po południu :roll: Quote
asiuniap Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 To ja dam go na allegro :p Ja zrozumiałam, że agusia ma zrobić aukcję na bazarku. Quote
Hakita Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 :loveu: Witaj śliczny Psiaku!!! :loveu: Już się troszkę postarałam i w mailu do wielu osób o Tobie napisałam...;) Szukamy dla Ciebie wspaniałego, kochającego domku!!! Quote
agusiazet Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Ja zrobię aukcje na bazarku Dogomanii!!! Quote
Hakita Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 :loveu: Przepięny Bartuniu!!! :loveu: Na samą górę!!!!!!!!!! :loveu: A my wspaniałego domeczku cały czas szukamy!!! :multi: Śpij i śnij słodko Psinko...:loveu: Quote
paros Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Bartek szuka domku w necie :lol: bono-polska eoferty 4lapy ale.gratka psy forum.gazeta kupiepsa :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Hakita Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Dzień dobry cudowny Pieseczku!!! :loveu: Hop na górę!!! :multi: Quote
agusiazet Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Pierwsza aukcja na hotelik dla Bartka wystawiona, zapraszam, zajrzyjcie!!! A Dogo tak beznadziejnie działa, że nie mam cierpliwości wystawiać następne, bo ciągle coś się psuje!!! Quote
Hakita Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Dzień dobry Bartusiu!!! :loveu: Gdzie jest Twój ukochany domeczek??? :-( Do góry, do góry!!! :multi: :multi: :multi: Quote
agusiazet Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Kto płaci za hotelik Bartka? Ile wynosi suma dziennie? Czy są jakieś długi? Quote
asiak Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 podnoszę Bartusia, hop do góry....:multi: :multi: :multi: Quote
Recommended Posts