Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=comic sans ms]Ta piękna, biała suczka i jej córka szukają domów. Ma ok. 2,5 - 3 lat i sięga do kolana ,
a jej "psie dziecko" już ma 4 miesiące. Maleństwo jest podobne do owczarka niemieckiego.
Los ich nie oszczędził - musiały sobie radzić. Zamieszkały przy stacji benzynowej pod deskami. Na szczęście zauważyli ich ludzie i od czasu do czasu sypną karmą, zrobili też prowizoryczne schronienie... Jednak mieszkają przy ruchliwej ulicy i nie trudno o nieszczęście! Dlatego musimy je URATOWAĆ! Zaadoptuj je = OCAL IM ŻYCIE, jeśli nie możesz ich zatrzymać na stałe, to zostać ich domem tymczasowym - URATUJ je. Mogą iść do adopcji osobno.Kontakt do opiekuna: 608-413-783
[/FONT]

nnnnnn

Edited by pati851
Posted

W ubiegłym oku opiekowałam się bardzo podobną białą sunią i jej wilkowatym szczeniakiem - skończyło sie szcześliwie, znalazły domy :)

Posted

pati851 napisał(a):
Tak mamy dwie sunie z maluchami, pilnie potrzebujemy sterylek i DT.

Mtf Zalesie podesłąła mi link do tego wątku.
Mam możliwość załatwienia darmowych sterylek w Warszawie (na Pradze).
Warunkiem jest dowiezienie suczek na ok.10.00 rano i ich odbiór w dniu zabiegu. Jeśli jesteście zainteresowane - proszę o PW.

Ps. Acha... zabiegi mogą się odbyć w termimie 06.06. (potem przerwa związana z Bozym Ciałem) i przez cały kolejny tydzień.

Posted

Olusia88 napisał(a):
Czy ta sterylka to już jutro ? Jakiś DT się zgłosił ?

Sterylka już jutro nie mamy DT ani dla suni ani dla maleństwa.

Posted

Kurcze ciężka sprawa. Sunia i malizna zapadły mi w pamięć ale kolejnego tymczasa raczej nie dam rady . Co prawda szczeniorek szybko powinien domek znaleść ale gwarancji nie ma .

Posted

Olusia88 napisał(a):
Kurcze ciężka sprawa. Sunia i malizna zapadły mi w pamięć ale kolejnego tymczasa raczej nie dam rady . Co prawda szczeniorek szybko powinien domek znaleść ale gwarancji nie ma .

a chociaż na 10 dni do zdjęcia szwów?

Posted

pati851 napisał(a):
a chociaż na 10 dni do zdjęcia szwów?
ja się zastanawiam nad DT ale dla szczeniaka moja suczka ktorą mam na DT jest typem dominanta i drugiej dorosłej suni nie będzie tolerować mojego psa rezydenta zaakceptowała po dłuższym czasie . Jedyne co
akceptuje to szczeniaki / które zresztą ewentualnie są w innym pokoju/.

Posted

Pati851 rozmowy u mnie z domownikami trwają, niestety obiecałam im , że kojelny szczeniak na dt dopiero po wkacjach i teraz nie chcą słyszeć
o kolejnym maluchu. Liczę , że może mi się uda ich przekonać. Narazie podrzucam suńki bo mało osób na ten wątek zagląda.

Posted

Sunia jest awaryjnie u znajomego, a maluch zaginął. Pojechałam zabrać sunie na sterylkę i malucha bo miał super domek i niestety go nie było. Może ktoś z okolicznych mieszkańców go zabrał. Mam taką nadzieję :(

Posted

malagos napisał(a):
Kurcze, może rzeczywiscie szczylka ktoś przygarnął......
Jak sunia po sterylce, dochodzi do siebie?

Z sunią wszystko ok, dużo lepiej się czuje. Ale martwię się że nikt o nią nie pyta. Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach.