Jump to content
Dogomania

Kłopoty z sunią

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Witam
sunia ma 2,5 roku.Ma szczeniaki.Prezd oszczenieniem sie gryzła tylko i wyłacznie wyroby ze skóry.Jej opiekunka sprawdziła na naszą prośbę zęby psiny by wykluczyć kamień ew.kłopoty z dziąsłami.
Po oszcenieniu problem pozostał.
Czy może to świadczyć o kłopotach behawioralnych?
Ela

Posted

Nie bardzo rozumiem. Sunia je normalnie, ale bawić się chce tylko skórzanymi gryzakami? To chyba nie jest duży problem? Dlaczego szczeniaki miały by to zmienić?

Guest Elżbieta481
Posted

Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłam...Sunia niszczy gryząc wszystko co jest ze skóry..A jeśli chodzi o moją myśł dot.szczeniaków poprostu myślałam,że tak ,,rozładowuje,,napięcie związane z brakiem szczeniąt.Ot,taka moja myśl - nie twierdzę,że poparta faktami..
E

Posted

A to już jasne....Obawiam się, że to z nudów - są do kupienia w sklepach zoo gryzaki ze skóry właśnie (preferuję takie ok. 30 cm. pałki z samej skóry bez wapna i odbieram gdy zostaje "ogarek" grożący połknięciem w całości). Czemu niektórzy namiętnie żują gumę? - bo lubią:razz: jak ta suka....

Posted

waldi481 napisał(a):
A jeśli chodzi o moją myśł dot.szczeniaków poprostu myślałam,że tak ,,rozładowuje,,napięcie związane z brakiem szczeniąt.Ot,taka moja myśl - nie twierdzę,że poparta faktami..
E

Nie rozumiem.
Napięcie związane z brakiem szczeniąt?
W takim razie wszystkie suki kastratki powinny mieć jakieś zaburzenia z tego powodu.

Mi się zawsze wydawało, że szczeniaki są powodem "napięć" u suk.

Niech mnie ktoś oświeci, proszę :oops:

Guest Elżbieta481
Posted

Ja nie twierdzę,że moje przemyślenia są właściwe...Ja szukałam pomocy dla psa i tylko oto mi chodziło gdy zakładałam wątek.
Ela