Guest Elżbieta481 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Witam sunia ma 2,5 roku.Ma szczeniaki.Prezd oszczenieniem sie gryzła tylko i wyłacznie wyroby ze skóry.Jej opiekunka sprawdziła na naszą prośbę zęby psiny by wykluczyć kamień ew.kłopoty z dziąsłami. Po oszcenieniu problem pozostał. Czy może to świadczyć o kłopotach behawioralnych? Ela Quote
*** Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Nie bardzo rozumiem. Sunia je normalnie, ale bawić się chce tylko skórzanymi gryzakami? To chyba nie jest duży problem? Dlaczego szczeniaki miały by to zmienić? Quote
taks Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ja też nie rozumiem w czym problem:oops: Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłam...Sunia niszczy gryząc wszystko co jest ze skóry..A jeśli chodzi o moją myśł dot.szczeniaków poprostu myślałam,że tak ,,rozładowuje,,napięcie związane z brakiem szczeniąt.Ot,taka moja myśl - nie twierdzę,że poparta faktami.. E Quote
taks Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 A to już jasne....Obawiam się, że to z nudów - są do kupienia w sklepach zoo gryzaki ze skóry właśnie (preferuję takie ok. 30 cm. pałki z samej skóry bez wapna i odbieram gdy zostaje "ogarek" grożący połknięciem w całości). Czemu niektórzy namiętnie żują gumę? - bo lubią:razz: jak ta suka.... Quote
nathaniel Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 waldi481 napisał(a):A jeśli chodzi o moją myśł dot.szczeniaków poprostu myślałam,że tak ,,rozładowuje,,napięcie związane z brakiem szczeniąt.Ot,taka moja myśl - nie twierdzę,że poparta faktami.. E Nie rozumiem. Napięcie związane z brakiem szczeniąt? W takim razie wszystkie suki kastratki powinny mieć jakieś zaburzenia z tego powodu. Mi się zawsze wydawało, że szczeniaki są powodem "napięć" u suk. Niech mnie ktoś oświeci, proszę :oops: Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ja nie twierdzę,że moje przemyślenia są właściwe...Ja szukałam pomocy dla psa i tylko oto mi chodziło gdy zakładałam wątek. Ela Quote
nathaniel Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 A co jest zlego w tym, że ona chce sie bawić skórzanymi zabawkami? Meble/buty/ubrania można spryskać jakimś specyfikiem, który odstrasza psy. Ale czy działa, nie wiem. Quote
Recommended Posts