Derek Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Ja raz próbowałem dla swojego psiaka umyć zęby. Uparciuch, wyrywał się cały czas. Mycie zębów trwało 15 min z czego 10 min to walka z jego uporem. Quote
homerka Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Trzeba stopniowo psiaka przyzwyczajać do szczotkowania, a nie unieruchamiać i na siłę bo będzie się tego bał. Na początku wystarczy, że daje dotknąć się po pyszczku palcami, potem po zębach, a potem dopiero wprowadzić dodatki do pielęgnacji. Quote
czarne_anko Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Mój pies uwielbia bawić się kośćmi, czy powinnam zainteresować się bardziej jego zębami? Quote
razed_in_black Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 ja polecam pastę Orozyme, jak pies nie lubi mycia zębów to ona jest idealna bo podaję się ją z karmą albo bezpośrednio do pyska a że ma przyjemny smak dla psa to chętnie ją przyjmują :) Quote
motylek1007 Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 na tej samej zasadzie działa dentosept i ma fajny aplikator Quote
iskra_wroc Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 A ja polecam nie pastę a proszek Teddy's Pride. Używałam wcześniej Orozyme i Stomażelu, ale efekty raczej słabe, nalot na zębach pozostał jedynie oddech się poprawił.. Po 3 miesiącach używania proszku (do żarełka albo bezposrednio do paszczy sypię) z zębów zniknęło 80% nalotu. Suk ma prawie czyste kły. Fakt preparat drogi, ale osobiście uważam że warto. Quote
razed_in_black Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 u mojego psa nalot po Orozyme bardzo się zmniejszył, a miał go strasznie dużo ;/ Quote
Recommended Posts