Elwira1992 Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 (edited) Dunaj bo tak się zwie ten piękny o piaskowym umaszczeniu psiak ma około roczek więc jest młodziutkim psiakiem. Niestety nie poszczęściło mu się i skończył jak tysiące psów co roku został wyrzucony z samochodu. Wystraszony biegał po ulicy i wszedł na posesję Domu Opieki tam koczował 2 dni pensjonariusze i panie z kuchni dokarmiali psiaka , lecz nie miał odwagi by podejść. W końcu udało go się oswoić został zabrany do mnie na DT ( Dunaj został podopiecznym fundacji „MAJA” ) Mieszka wraz ze mną w bloku zachowuje czystość w domku wyprowadzany jest 3 razy dziennie. Nic nie niszczy lubi sobie leżeć na balkonie i obserwować okolice lubi pieszczoty. Dunaj jest spokojnym lecz jeszcze troszkę nieufnym psiakiem , ale wystarczy miłości cierpliwości a będzie wszędzie za Tobą chodził. Być może ta nieufność jest skutkiem tego że był bity lub krzyczano na niego ( no i oczywiście główną przyczyną został wyrzucony z auta). Dunaj umie chodzić na smyczy. Lubi pływać. Na spacerach ładnie maszeruje , choć czasem trzeba przykucnąć i poczekać z nim pogłaskać jak się czegoś nowego wystraszy. Na widok psów zatrzymuje się obserwuje. Jak są miło nastawione spokojnie się obwąchują . Nie przeszkadza mu uczęszczana jezdnia gdzie non stop samochody jeżdżą. Jest kochanym i pięknym psem. W stosunku do dzieci miły leży i daje się przytulać całować , tarmosić. Dunaj w czwartek (24.05) był w „Pytanie na śniadanie” super się zachowywał pośród tylu ludzi , kamer, świateł. Jechał nawet windą. Dunaj może mieszkać zarówno w bloku jak i w domku z ogródkiem. Trzeba dać mu dużo miłości a on się odwdzięczy za to potrójnie. Dunaj potrzebuje właściciela cierpliwego by pomógł mu pokazać na nowo świat i przekonać że nie wszyscy ludzie są źli. Piesek znajduję się w DT w Zielonce koło Warszawy Kontakt: Joanna Zaniewska-Janusz - 0 507 132 363 Edited December 17, 2012 by Elwira1992 Quote
sambo_os1 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Piękny piesek,myślę że pakiet ogłoszeń przyniesie mu domek ;) Quote
Elwira1992 Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 no właśnie ogłoszenia na razie mało ogłoszeń.. na morusku, tablica, na jakiś forach , no i ogłoszenia porozwieszane po okolicy a jest ktoś tutaj bo ja tak nie w temacie pakiet ogłoszeń by mu zrobić ? i ile to kosztuje do kogo się zwrócić ? Quote
sambo_os1 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Tu jest bazarek ogłoszeniowy http://www.dogomania.pl/forum/threads/227014-Bazarek-130-og%C5%82osze%C5%84-)-na-rzecz-kot%C3%B3w-wolno%C5%BCyj%C4%85cych?p=19089247#post19089247 15zł 130 ogłoszeń Quote
Elwira1992 Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Dunaj czeka na wspaniały domek :) waży 12 kg tutaj wraz z moją sunią wygląda na dużego ale to tylko zdjęcie tak wyszło :) bo bliżej obiektywu był Quote
Elwira1992 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 ogłoszenia wykupione i już widnieją na różnych stronkach :) + plus ogłoszenia wydrukowane rozwiesiłam gdzie mogłam tablice czy też w sklepach zoologicznych i innych gdzie dużo ludzi chodzi :) a ja z Dunajem ćwiczę już na smyczy ładnie chodzi , siada, waruje , przed pasami tez siada :) psy ma gdzieś nie ciągnie do nich nie szczeka , a jak pies podjedzie spokojnie się obwąchują ćwiczy ćwiczymy tak by przyszły właściciel miał łatwy start Quote
Elwira1992 Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 hop do góry !!! a tutaj filmik psiaki ze schroniska w Zielonce [video=youtube;SJ3x9ekKgok]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SJ3x9ekKgok[/video] Quote
Elwira1992 Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 hop hop monolog nic nie szkodzi ale widać ktoś zagląda z ciekawości :) Dunaj żyje w zgodzie z naturą :) ma gdzieś kaczki itp. grzecznie siedzi i patrzy albo sobie koło nich pływa z moją świnką morską chodzą jak kumple hhihihi po dywanie rozmazane ale tak sobie brodzi Quote
sambo_os1 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Zaglądam z nadzieją że zgłosił się chętny do adopcji. Tylko gdzie on będzie miał lepiej niż u Ciebie.... Widać że jest szczęśliwy.....:-) Quote
Elwira1992 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 sambo_os1 napisał(a):Zaglądam z nadzieją że zgłosił się chętny do adopcji. Tylko gdzie on będzie miał lepiej niż u Ciebie.... Widać że jest szczęśliwy.....:-) na pewno znajdzie się godny następca :) wtedy u mnie będzie znów miejsce na jakiegoś bidulkę :) Quote
Elwira1992 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 na spacerze wraz z moja sunią i sjesta po jedzeniu Quote
Elwira1992 Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 hop do góry hop Dunaj nadal czeka :) Dunaj mądry psiak umiemy już : -chodzenie na smyczy ( nie ciągnie idzie bardzo ładnie) -siad -waruj -siadanie przed pasami lub gdzie trzeba przejść przez jezdnie -zostań na razie na małe odległości -do mnie -nie wolno -aportowanie i przynoszenie w domku w 100 % przy rozproszeniach różnie bywa inne psy mogą do niego ciągnąć a on gdzieś to ma chyba że jakiś większy do niego to woli troszkę odejść na zdjęciu wraz z Perłą która pokazuje mu co ma robić hihihi :D w parku zawsze znajdzie się kogos do wspólnych zabaw to co lubi czyli zabawy w wodzie Quote
sambo_os1 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Jaką on ma piękną sierść....cały jest piękny :loveu: Quote
Elwira1992 Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 wczoraj byliśmy w Warszawie u dr. Czerwieckiego Dunaj grzecznie siedział i obserwował widoki przez szybę a jednym samochodzie były 3 psiaki i nic to nie zawadzało mu :) wszystkie grzecznie siedziały :) potem wysiadka przez lecznica stał pan z nowofunlandem ( wielki jak lew ) a Dunaj wyglądał przy nim jak jamnik hihi :D ale wielkość Dunajowi nie przeszkadza poszedł się przywitać hihi i do środka na stół stan Dunaja jest wyśmienity , młody psiak, zdrowiutki , uszka czyste wszystko jak powinno być :) Dunaj został zaszczepiony i dostał czipa :) Dunaj jak zaufa człowiekowi jest bardzo mądrym psiakiem i z chęcią uczy się nowych komend :) umie nawet aportować łyżki :) jest bardzo przyjazny do innych zwierząt z moją świnką morską chodzą sobie razem po domku :) a tutaj wodny Dunaj :) [video=youtube;1uJk2EiydRU]http://www.youtube.com/watch?v=1uJk2EiydRU&feature=g-upl[/video] Quote
Elwira1992 Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Dunaj na wspólnym spacerku z Kamą ( którą moja rodzina adoptowała jak miała była szczylkiem teraz troszkę wyrosła już ) wariactw nie było końca i potem było pływanie w jeziorku co by się wyczyścić i filmik z gonitw [video=youtube_share;WGGXefQwa60]http://youtu.be/WGGXefQwa60[/video] Quote
sambo_os1 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Super psiak z Dunaja ...a jak szybko śmiga między drzewami ;) Quote
Elwira1992 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 sambo_os1 napisał(a):Super psiak z Dunaja ...a jak szybko śmiga między drzewami ;) niby na krótkich łapkach ale przyśpieszenie ma jak mała wyścigówka hihihi Quote
Recommended Posts