Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dunaj bo tak się zwie ten piękny o piaskowym umaszczeniu psiak ma około roczek więc jest młodziutkim psiakiem. Niestety nie poszczęściło mu się i skończył jak tysiące psów co roku został wyrzucony z samochodu. Wystraszony biegał po ulicy i wszedł na posesję Domu Opieki tam koczował 2 dni pensjonariusze i panie z kuchni dokarmiali psiaka , lecz nie miał odwagi by podejść. W końcu udało go się oswoić został zabrany do mnie na DT ( Dunaj został podopiecznym fundacji „MAJA” ) Mieszka wraz ze mną w bloku zachowuje czystość w domku wyprowadzany jest 3 razy dziennie. Nic nie niszczy lubi sobie leżeć na balkonie i obserwować okolice lubi pieszczoty. Dunaj jest spokojnym lecz jeszcze troszkę nieufnym psiakiem , ale wystarczy miłości cierpliwości a będzie wszędzie za Tobą chodził.

Być może ta nieufność jest skutkiem tego że był bity lub krzyczano na niego ( no i oczywiście główną przyczyną został wyrzucony z auta). Dunaj umie chodzić na smyczy. Lubi pływać.
Na spacerach ładnie maszeruje , choć czasem trzeba przykucnąć i poczekać z nim pogłaskać jak się czegoś nowego wystraszy. Na widok psów zatrzymuje się obserwuje. Jak są miło nastawione spokojnie się obwąchują . Nie przeszkadza mu uczęszczana jezdnia gdzie non stop samochody jeżdżą. Jest kochanym i pięknym psem. W stosunku do dzieci miły leży i daje się przytulać całować , tarmosić. Dunaj w czwartek (24.05) był w „Pytanie na śniadanie” super się zachowywał pośród tylu ludzi , kamer, świateł. Jechał nawet windą. Dunaj może mieszkać zarówno w bloku jak i w domku z ogródkiem. Trzeba dać mu dużo miłości a on się odwdzięczy za to potrójnie. Dunaj potrzebuje właściciela cierpliwego by pomógł mu pokazać na nowo świat i przekonać że nie wszyscy ludzie są źli.

Piesek znajduję się w DT w Zielonce koło Warszawy

Kontakt:

Joanna Zaniewska-Janusz - 0 507 132 363

Edited by Elwira1992
Posted

no właśnie ogłoszenia
na razie mało ogłoszeń..
na morusku, tablica, na jakiś forach , no i ogłoszenia porozwieszane po okolicy

a jest ktoś tutaj bo ja tak nie w temacie pakiet ogłoszeń by mu zrobić ? i ile to kosztuje do kogo się zwrócić ?

Posted

ogłoszenia wykupione i już widnieją na różnych stronkach :) + plus ogłoszenia wydrukowane rozwiesiłam gdzie mogłam tablice czy też w sklepach zoologicznych i innych gdzie dużo ludzi chodzi :)

a ja z Dunajem ćwiczę już na smyczy ładnie chodzi , siada, waruje , przed pasami tez siada :)
psy ma gdzieś nie ciągnie do nich nie szczeka , a jak pies podjedzie spokojnie się obwąchują
ćwiczy ćwiczymy tak by przyszły właściciel miał łatwy start

Posted

hop hop monolog nic nie szkodzi ale widać ktoś zagląda z ciekawości :)

Dunaj żyje w zgodzie z naturą :) ma gdzieś kaczki itp. grzecznie siedzi i patrzy albo sobie koło nich pływa z moją świnką morską chodzą jak kumple hhihihi po dywanie

rozmazane ale tak sobie brodzi

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Zaglądam z nadzieją że zgłosił się chętny do adopcji.
Tylko gdzie on będzie miał lepiej niż u Ciebie....
Widać że jest szczęśliwy.....:-)

na pewno znajdzie się godny następca :) wtedy u mnie będzie znów miejsce na jakiegoś bidulkę :)

• 4 weeks later...
Posted

hop do góry hop Dunaj nadal czeka :)

Dunaj mądry psiak umiemy już :
-chodzenie na smyczy ( nie ciągnie idzie bardzo ładnie)
-siad
-waruj
-siadanie przed pasami lub gdzie trzeba przejść przez jezdnie
-zostań na razie na małe odległości
-do mnie
-nie wolno
-aportowanie i przynoszenie w domku w 100 % przy rozproszeniach różnie bywa

inne psy mogą do niego ciągnąć a on gdzieś to ma chyba że jakiś większy do niego to woli troszkę odejść

na zdjęciu wraz z Perłą która pokazuje mu co ma robić hihihi :D

w parku zawsze znajdzie się kogos do wspólnych zabaw

to co lubi czyli zabawy w wodzie

Posted

wczoraj byliśmy w Warszawie u dr. Czerwieckiego
Dunaj grzecznie siedział i obserwował widoki przez szybę a jednym samochodzie były 3 psiaki i nic to nie zawadzało mu :) wszystkie grzecznie siedziały :)

potem wysiadka przez lecznica stał pan z nowofunlandem ( wielki jak lew ) a Dunaj wyglądał przy nim jak jamnik hihi :D ale wielkość Dunajowi nie przeszkadza poszedł się przywitać hihi

i do środka na stół stan Dunaja jest wyśmienity , młody psiak, zdrowiutki , uszka czyste wszystko jak powinno być :)
Dunaj został zaszczepiony i dostał czipa :)

Dunaj jak zaufa człowiekowi jest bardzo mądrym psiakiem i z chęcią uczy się nowych komend :)
umie nawet aportować łyżki :)

jest bardzo przyjazny do innych zwierząt z moją świnką morską chodzą sobie razem po domku :)

a tutaj wodny Dunaj :)

[video=youtube;1uJk2EiydRU]http://www.youtube.com/watch?v=1uJk2EiydRU&feature=g-upl[/video]

• 2 weeks later...
Posted

Dunaj na wspólnym spacerku z Kamą ( którą moja rodzina adoptowała jak miała była szczylkiem teraz troszkę wyrosła już )

wariactw nie było końca i potem było pływanie w jeziorku co by się wyczyścić

i filmik z gonitw
[video=youtube_share;WGGXefQwa60]http://youtu.be/WGGXefQwa60[/video]