Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Tajga została znaleziona wczoraj na ulicy. Widok zmroził wolontariuszy, gigantyczne guzy na listwach mlecznych, kolejny na plecach i pod pachą. Tragedia!
Ciężko to pisać ale w przepełnionym schronisku w którym brakuje ostatnio kasy nawet na karmę nie ma za co suczki zdiagnozować...nie ma za co leczyć...Jeżeli przez dwa tygodnie nie uda sie znaleźć funduszy to sunia zostanie poddana eutanazji...

Mysle że szacunkowy koszt pobytu w klinice, diagnozy i ewentualnych operacji będzie bardzo wysoki. Żaden weterynarz na tym etapie nie jest w stanie tych kosztów oszacować, na pewno nie będzie mniej niż 1500 a o ile więcej to nie wie nikt...

Może uda się jej pomóc a może nie, ale zróbmy wszystko co w naszej mocy !

Wpłaty z fb:
Kornelia P. - 20zł
Monika S. - 10zł

Kontakt:
725508483
adopcje.psykoty@op.pl

Nasza bohaterka

reszta zdjęć: https://picasaweb.google.com/100720366837556242361/TajgaFotoM#

Edited by stonka1125
  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Dziękujemy!
Wpłaty:
Kornelia P. - 20zł
Monika S. - 10zł
Sabina K. - 40 zł
Monika S. - 150zł
Kamila B. - 10zł
Ewa Ö. - 20zł
Zespół Szkół nr 3 oraz Iza i Darek z dziewczynami) - 70zł
Agnieszce W. – 40zł
Iwonie S. – 20zł
Ewie M. - 20zł
Aleksandrze J. - 50zł
Szkoła podstawowa nr.4 w Krotoszynie 473,88 zł i 42 centy
--------------------------"--------------------124,17zł
---------------------------
razem 1048,05 zł i 42 centy !!!!!!!

525,00 --------koszt pierwszej operacji

[FONT=arial black]zostaje 523,05zł[/FONT]

Edited by stonka1125
Posted

kwota jest nie mala do uzbierania
sa tez pewne watpliwosci czy nawet jak suka wyjdzie z tego, w wieku ok 10 lat-czy znajdzie sie domek, ktory pokocha emerytke, czy wyladuje w schronisku
tyle dylematow, a tak malo czasu i taka kwota:(
i ciagle trzeba wybierac:(

Posted

Macia napisał(a):
Mamy odebraną wczoraj sunie w podobnym stanie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227588-Dramat!!!-17-haszczaków-do-zabrania!-Brak-DT-pieniędzy!-Sunia-z-wielkimi-guzami!!!
Tylko u niej guz już jest otwarty. Mamy te same dylematy, trzeba by usunąć obie listwy, a sunia starsza z anemią. Straszne to sytuacje, bo nasza jest bardzo wesoła, energiczna.
Zapisuję wątek na razie niewiele mogę pomóc.

O żesz, kolejna tragedia...no i co robić????

Posted

Mi już osobiście brak pomysłów. Mamy miejsce dla 3 psów, a jak najszybciej trzeba zabrać wszystkie. W dodatku wczoraj się pogryzły, nie wiemy jak jest źle. Nie wiemy gdzie ręce włożyć.
Cieszy mnie jedynie to, że nasza staruszka ma miejsce gdzie pożyje choć chwilę w dobrych warunkach. Mam nadzieję, że u Tajgi też się to uda.

Posted

Zawsze jest szansa i nadzieja były psiaki które wychodziły z wielkich zdrowotnych opresji i pomimo wieku znajdowały dom, więc nie traćcie nadziei..
Wydarzenie na FB by się przydało

Posted

Szczerze? Bardzo kiepsko to widze. Tak duży guz jest zwykle silnie ukrwiony, usuniecie go u starego psa bez powikłań graniczy naogół z cudem. Gnoja, który najpierw doprowadził psa do takiego stanu, a potem wyrzucił nalezaloby poddac długotrwałym torturom!

Posted

wlasnie dla tego robia rentgen pluc, bo najczesciej przerzuty ida na pluca

kopiuje z wydarzenia na FB
Sunia w czwartek jedzie na badanie krwi i rtg. Najważniejsze teraz to sprawdzić czy płuca są czyste i jak działają nerki, bez tego ani rusz. Mamy oczywiście nadzieję że będzie ok...Jeżeli nie, to będziemy szukali domku na dożycie żeby mogła odejśc w spokoju i przy człowieku. Jeżeli spełnia sie najczarniejsze sny to albo dożycie u dobrego człowieka, albo eutanazja...

Posted

Trzymamy kciuki za wyniki i czekamy na wiadomości. Mam nadzieję, że będą lepsze niż u nas. Okazało się, że spustoszenie w organizmie jest zbyt wielkie i nasza sunia w tym tygodniu zostanie uśpiona. Niedługo się nacieszyła domowym życiem.

Posted

Zawsze jest nadzieja. U weterynarzy spotkałyśmy Panią z 12-letnią spanielką. Sunia miała duże guzy i nikt oprócz naszych wetów nie chciał się podjąć operacji. Aktualnie sunia miała ściągane szwy i biega aż miło. Nawet dostałyśmy od Pani specjalnie zrobione "kubraczki" do podtrzymywania guza i chronienia go przed zabrudzeniem. Szansa jest zawsze.

Posted (edited)

Straszne :(

Wiecie z tymi guzami to czasem bywa tak, że wyniki sobie, a pies sobie. Tak było w przypadku naszej schroniskowej dwunastoletniej Delmy-fakt, że guzy wyglądały inaczej niz te na wyżlicy, bo suka była kudłata i nie sprawiało to tak masakrycznego wizualnego wrażenia Wet po wynikach chciał usypiać,ale pies jadł,chodził,więc przymuszony usunał mu ten największy,otwarty guz na brzuchu ,a potem z każdym miesiącem w schronie było coraz lepiej. Spędziła tam rok a od pół roku jest w domu.

Edited by brazowa1
Posted

Macia napisał(a):
Mam nadzieję, że będą lepsze niż u nas. Okazało się, że spustoszenie w organizmie jest zbyt wielkie i nasza sunia w tym tygodniu zostanie uśpiona. Niedługo się nacieszyła domowym życiem.

Przykro mi bardzo ale liczę się z tym tez w przypadku Tajgi... Nie poznałam jej nawet osobiście ale bardzo chciałabym żeby chociaż chwilkę pobyła w domu. Tak jak Ati mnie skopiowała z fb, w czwartek badania i zobaczymy co dalej.
Sa nowe wpłaty z fb, wklejam tu całość a jutro uaktualnię w pierwszym poście, oczywiście dziekuję wszystkim BARDZO!
Kornelia P. - 20zł
Monika S. - 10zł
Sabina K. - 40 zł
Monika S. - 150zł
Kamila B. - 10zł
Ewa Ö. - 20zł
Zespół Szkół nr 3 oraz Iza i Darek z dziewczynami:-)) - 70zł
---------------------------
razem 320 zł !!!!!!! :):):):)