Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam 4.5 mies. Papillona suczka... dostaje karme 3 razy dziennie ostatni raz o 18... je acane... pytanie mam tego rodzaju: piesek w ciągu dnia wypróżnia się tylko raz... gdzieś koło 16... potem robi serię 20/23/3/5/... >,< tzn. nie zawsze o tych porach, ale jednak od 2 do 5 kup w nocy >< i potem kolejna koło 16... co mnie niepokoi to, że do 3 kupek wszystkie ok... twarde badz takie do zebrania a te ostatnie to juz luzne placki >< czy tak może być czy coś nie tak? piesek wyglada i zachowuje sie ok poza tymi nocnymi posrywaniami... ;/

Posted

U nas tez byl problem z "nadmiernym wyproznianiem sie" , lekarz podejrzewal trzustke poniewaz w kale bylo troche sluzu, na badaniach wszystko bylo ok, dostal jakas paste na zaburzenia jelitowe (czy jakos tak-sorki nie pamietam dokaldnie) ale mu przeszlo.

Posted

wszystko się już wyjaśniło! :) na szczęście przyczyną były psie ciastka! które dostawała w ramach tresurki pod wieczór też luźny temat był zawsze w nocy :) teraz kupka GIT :) nocne kupki zniknęły... :))))

Posted

ale jak jej pierwszy dzień ciastka wycofałam bo mi się Mała na 24h zatkała >< dopiero marcheweczka pomogła :) ale już ok.

Posted

Na zatkania pomaga też parzone siemię lniane dodawane do jednej z porcji, albo jogurt czy kefir. My stosujemy też z powodzeniem olej z pestek winogron/lniany/oliwę z oliwek (wg tego, co jest w domu) do jednej z porcji i jest ok ;)

Posted

to muszę zapamiętać :) ale póki co na szczęście nocny koszmar się skończył ><><><... bardzo uciążliwe ;/ jeszcze sunia sama chciała na dwór biegiem po schodach ale jak wiadomo <drastyczny opis ;)> luźną dwójkę nie tak łatwo wstrzymać >< więc jeszcze pokora ;/ po zabrudzeniu schodów ;/... i tak nawet parę razy w nocy ;/// a wszystko przez ciastka + próbę zmiany z acany na orijen, który był dla nas najwiekszym bledem ;/;/;/ ...