Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myszu napisał(a):
My to jeszcze możemy ubrać buty z amortyzacją ale psiury w końcu w samych skarpetkach latają;) .

ja bym powiedziała ze raczej boso :eviltong:

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co słychać wśród biegających??!! my mamy przerwę bo nie moge doleczyć kontuzji, wcieram te maści i wcieram ale wciąż boli:placz: Ale jak się poprawi to zaraz ruszamy znowu:lol: pozdrowionka!

Posted

Mój Feliks to jest taki cfaniak, że na spacerze, jak smycz trzymam w ręku, to ciągnąć potrafi, ale po przypięciu do paska, czyli jak czuje stały opór, to idzie na luźnej smyczy. Gdy w zimie podpięłam go do sanek to nawet pół metra nie pociągnął. Ale wywaliłąm się przez niego sporo razy. Teraz biegamy na zwykłej obroży i luźnej smyczy, a w lasku całkiem luzem. I tak odpowiada mu najbardziej.

Posted

Ślicznego masz piesia ANECZQA!!! A jak mu ładnie w tych szorkach.....
Wybrałam sie na wystawę i zawody frisbee w Bytomiu wczoraj, z myślą że może będzie stoisko Manmatu, ale niestety nie było. Za to super frisbee...bordreki głównie były i cuda robiły...hihihi. pozdrawiam

Posted

a my sie dzis wybrałyśmy pobiegac po przerwie dłuższej i nas deszcz złapał:p , co Tajdze nie przeszkadzało wcale...gorzej ze mną; ale było fajnie...mokre i zmęczone dotarłyśmy do domu; ale widzę że psica zapamiętała sobie to bieganie i szalała dzis z radości że znów coś się dzieje;)

Posted

czy ktos z Was ma dla swojego psa szelki guard'y ? Chcialabym zobaczyc jak wygladaja na fotkach na realnym psie ;) moze ktos spelnic moje zyczenie? ;) :cool3:

Posted

Ulvhedinn oficjalnych zawodów z psami na wózkach to jeszcze chyba nie ma, ale jeżeli twój pies ma tylko ochote biegac to chyba nie ma przeciwskazań, no moze z wyjątkiem takich że tylko po równej nawierzchni i na krótkich dystansach.

Posted

Kacpru postaram się wstawic takie zdjęcie ale teraz jestem na uczelni i nie ma dostepu do swoich zbiorów z fotkami jak tylko przyjdę do domu to postaram sie je wstawić. Jak wyglądaja z przodu mozesz zobaczyc z boku na moim psiaku.:evil_lol:

Posted

Myszu napisał(a):
Ulvhedinn oficjalnych zawodów z psami na wózkach to jeszcze chyba nie ma, ale jeżeli twój pies ma tylko ochote biegac to chyba nie ma przeciwskazań, no moze z wyjątkiem takich że tylko po równej nawierzchni i na krótkich dystansach.

Ha, ha, ha!!! Powiedz to Aksie:evil_lol: (szczególnie to o nawierzchni)
Ona najchętniej ciągnie jak koń i kocha biegać, a to ja muszę poprawić kondycję...

Posted

ulvhedin napisz coś wiecej o swoim psie, bo nas zaintrygowałeś:lol: Może jakies fotki wkleisz?
My się ostro bierzemy za bieganie, jak tylko wyzdrowieję, bo mi sunia tłuszczykim obrosła, teraz ma dietę i będziemy biegać żeby szybko dojść do dobrej wagi:cool3: ;
pozdrawiam

Posted

[quote name='Milkat']ulvhedin napisz coś wiecej o swoim psie, bo nas zaintrygowałeś:lol: Może jakies fotki wkleisz?
My się ostro bierzemy za bieganie, jak tylko wyzdrowieję, bo mi sunia tłuszczykim obrosła, teraz ma dietę i będziemy biegać żeby szybko dojść do dobrej wagi:cool3: ;
pozdrawiam

W zasadzie to ona jest nie całkiem moja- tzn. szukamy domku...

Fantastyczna, młoda, niewiarygodnie żywotna sucz... tylko, że na wózeczku. Potrafi ganiać trzy godziny po parku, aportować, mordować patyki, bawić się z psami- i w godzinę po powrocie do domu patrzy czy znowu gdzieś nie idziemy:cool3:
Muszę ją "męczyć" bo mi inaczej chatę roznosi...

No, a że ciągnie jak lokomotywa to wymyśliłam, żeby to jakoś wykorzystać:evil_lol: i canicross mi jakoś pasuje.

W moim podpisie jest link do historii Aksy-Kraksy

Posted

ulvhedin, jestem pod wrażeniem całej historii Aksy Kraksy i tego co zrobiłas dla tej pieknej i pełnej zycia psicy....:modla:
nie zdawałam sobie sprawy, że pies po tak powaznym urazie, może miec w sobie tyle energii i chęci zycia, canicross to faktycznie swietny pomysł. Aksa rozladuje to napiecie które pewnie przez caly czas unieruchomienia w niej narastalo. a swoja drogą nieźle musialo wygladać jak rozgoniła stado labków...hehehe:evil_lol:
Pozdrawiam i życzę wam obu powodzenia, no i domku dla Aksy, może ktos o sportowym zacięciu zainteresuje się taka wytrwałą zawodniczką?!

Posted

Ładniutki ten manmat:lol: ....na piesku wyglada bardzo fajnie. To czekamy na fotki ze spacerku!!! A czy z linki da sie zrobić pętlę taka do trzymania jak przy smyczy? no i mam pytanie jak dobrałaś rozmiar, bo mnie wg. tabelki S-ka wychodzi, a trudno mi uwierzyć, żeby najmniejszy rozmiar na moja sucz pasował:eviltong: Tak na oko to ona może jest grubsza od twojego psa....
pozdrawiam

Posted

W tabeli mi sie miescił w dwa rozmiary to wzięłam wiekszy,a z Panem sie umówiłam że jakby co wymienimy;)

Zreszta był trzy mierzenia bo na pocztku wychodził inny wynik-w dwóch następnych juz ok;)

Foty ze spaceru w uprzezy beda jak sobie znajde jakiegś 'oparatora kamery'- na razie uczymy się jak ciagnąc...

Dagon dotąd był nauczony ze jak biegamy nie ma prawa wyprzedzać nie mówiąc o ciągnięciu, ale będzie dobrze- musi byc;)

Z ta petlą z linki moze być problem, bo nie ma o co czepic drugiego karabinka.

pozdrawiam serdecznie:)