Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toczy się :-) Wzbudza zainteresowanie, bo "taki biedny piesek, po wypadku chyba".
Parę dni temu odkrył jak się wyżywić lepszym żarciem. Jak są otwarte kojce to melinuje się w jakiejś budzie bo wie, że na koniec będzie micha z normalnym jedzeniem a nie z tym jego dietetycznym syfem. Jak już ma pewność, że wszyscy są pozamykani a nas nie ma w zasięgu wzroku to wyłazi i obżera się. Już się kilka razy zdarzyło, że szukaliśmy go po okolicy bo myślałam, że znowu zwiał a rano okazało się, że tkwi w kojcu razem z Uszatkiem. On się sam kiedyś wykończy.
Jak będzie cieplej ( oby jak najszybciej) to go muszę wykąpać, bo jest niemiłosiernie brudny.

Posted

Nie było widać w kojcu jakichś specjalnych sensacji w ciągu nocy. Ale chyba nie podobało mu się siedzenie, bo dzisiaj na miskę czekał przed swoją budą.

Posted

Maniek od wczoraj ma złą passę. Najpierw chciał zobaczyć co Uszatek ma w mordzie do jedzenia i zarobił w oko. Spuchła mu powieka. Potem w nocy dokumentnie załatwił kołdrę. Wyszedł rano masakrycznie oblepiony kupami. Trochę to z niego zmyłam ale jest za zimno żeby go dokładnie odmoczyć. Do tego wilgoć i znowu łapy ma gorsze.
Na razie dostaje krople do uszu, sulfonamid na kupę a Trocoxil został zwiększony do 1,5 tabletki na miesiąc.
Co oczywiście nie znaczy, że przestała go interesować uchylająca się furtka :-) i sprawdzanie co kto przyniósł do jedzenia.

• 4 weeks later...
Posted

Noooo, ten. Jedyny pies, który nie lubi Mańka :-(
Jak jest zimno to Maniek się trzyma jako tako ale jak zaczyna być wilgotno to go łamie. Ciągnie na Trocoxilu na razie. Jakby było ciepło ( jak to drzewiej na wiosnę bywało) ty bym go umyła, bo ma cały ogon z kupy. Trzeba go odmoczyć porządnie...

• 2 weeks later...
Posted

Z Mańkiem źle. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe problemy. Ledwo chodzi - każda łapa w swoją stronę i jakoś nie umieją się zgrać. Wczoraj nie umiał wyjść z budy. Leżał, piszczał i próbował wstać. Przez 10 minut mu się nie udało...
Dostaje już wszystkie leki, które moze dostawać. Nie mam koncepcji jak jeszcze można mu pomóc.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Maniek jest już za TM. Chciałm bardzo podziekować Dei, która zawsze wypatruje takie przypadki- stare, nierasowe, nieadopcyjne. Takie, które mają najmniejszą szansę na pomoc. I Izie za super opiekę!!!! Przynajmniej dziadzio nie odszedł w męczarniach w schronisku!

• 4 months later...
  • 2 months later...