Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do pani Izy i nie mogę jutro jechać bo ona pracuje. Ma się ze mną skontaktować w środę wieczorem i powiedzieć kiedy będzie w domu. Do tej pory ustaliłam z nią że porozmawiam ze swoją wetką, zapytam jakie badania powinno się zrobić psu z takimi objawami i ile by to kosztowało. Skąd macie to info o badaniach za 200zł? Jakie to konkretnie badanie? Może już coś wiadomo na temat stanu zdrowia Lesia i wiecie ew jakie badania konkretnie powinien mieć? Proszę napiszcie mi coś o tym a ja wtedy zadzwonię do swojej wetki i z nią porozmawiam. Lesia mogę zawieźć do weterynarza , mogę to zorganizować, mam teraz czas, proszę tylko nakierujcie mnie czy coś wiadomo o jego zdrowiu dawniej, czy on już coś miał z trzustką?

Posted

pies moich rodzicow mial tez podejrzewane ze cos nie tak z trzustka.
przy trzustce to kupa jest zólta , rzadka...
no i pies chudnie i nei ma za barzdo apatytu.
a jak jest u lesia?

Posted

Z tego co wiem to tylko biegunka, non stop, apatyt chyba jest, no a z chudnięciem to raczej za krótki okres żeby to zauważyć przy takim dużym psie, futrzastym. Czekam na info od kogoś kto się nim wcześniej zajmował, bo chcę dzwonić do weta i pomóc Pani Izie, jeśli zaczniemy diagnozować to czy jest z czego pokryć koszt?

Posted

[quote name='olalolaa']Z tego co wiem to tylko biegunka, non stop, apatyt chyba jest, no a z chudnięciem to raczej za krótki okres żeby to zauważyć przy takim dużym psie, futrzastym. Czekam na info od kogoś kto się nim wcześniej zajmował, bo chcę dzwonić do weta i pomóc Pani Izie, jeśli zaczniemy diagnozować to czy jest z czego pokryć koszt?[/QUOTE]

Pani Iza ma jego badania. Wszystkie jej przekazałam. Musi je zobaczyć Twój wet. Może jak tam będziesz weź je od niej i pokaż swojemu wetowi i zapytaj. Pani Iza przekazała mi, ze chodzi o specjalistyczne badania trzustki. Pytałam znajomej wetki mówiła, ze może to tyle kosztować. Leczenie pokryje nasza Fundacja. Umówiłam się z Panią Izą, żeby zapłaciła gotówką wzieła na nas fakturę, a my jej przelejemy pieniążki. Dlatego zbieram na leczenie.

Posted

[quote name='olalolaa']Z tego co wiem to tylko biegunka, non stop, apatyt chyba jest, no a z chudnięciem to raczej za krótki okres żeby to zauważyć przy takim dużym psie, futrzastym. Czekam na info od kogoś kto się nim wcześniej zajmował, bo chcę dzwonić do weta i pomóc Pani Izie, jeśli zaczniemy diagnozować to czy jest z czego pokryć koszt?[/QUOTE]

Najlepiej mu pomóc w ten sposób, żeby go zawieź do weta. Mogę Ci przelać pieniądze na benzynę. Diagnozowanie na forum, ze każdy coś napisze jest bezsensu.Po prostu niech go zobaczy jakiś zaufany wet i zrobi na podstawie objawów i już zrobionych badań -badania dodatkowe.

Posted

To o tych badaniach mi Pani Iza nic nie powiedziała. Ok to już wszystko wiem, tak zrobimy że zabiorę go do weta albo pobierzemy mu krew i zawieziemy do badan jeśli moja wetka stwierdzi że nie jest konieczne badanie kliniczne przy takich objawach.

Posted

[quote name='olalolaa']To o tych badaniach mi Pani Iza nic nie powiedziała. Ok to już wszystko wiem, tak zrobimy że zabiorę go do weta albo pobierzemy mu krew i zawieziemy do badan jeśli moja wetka stwierdzi że nie jest konieczne badanie kliniczne przy takich objawach.[/QUOTE]

super-bardzo Ci dziękuję!!!! Tak będzie najlepiej. Pani Iza wszystko dostała. Jakby było coś nie tak to pisz. Ja też je mam u siebie. Mogę zeskanować i przesłać!

Posted

[quote name='Zofija']super-bardzo Ci dziękuję!!!! Tak będzie najlepiej. Pani Iza wszystko dostała. Jakby było coś nie tak to pisz. Ja też je mam u siebie. Mogę zeskanować i przesłać!

Oo to bardzo bym prosiła o skany na meila: olalola92@op.pl , Pani Iza raczej mi tego nie prześle a może wetka coś więcej będzie mogła mi powiedzieć jak zobaczy poprzednie badania.

Posted

[quote name='olalolaa']Oo to bardzo bym prosiła o skany na meila: olalola92@op.pl , Pani Iza raczej mi tego nie prześle a może wetka coś więcej będzie mogła mi powiedzieć jak zobaczy poprzednie badania.

ok, ale z nim też trzeba by było pojechać. Czy dogadałyście się już z Panią Izą?

Posted

Na razie nie biorę Lesia do weta, wetka powiedziała że nie ma potrzeby, przez weekend pani Iza zbiera próbki jego kup i robimy badania na pasożyty i przede wszystkim kokcydia bo one zazwyczaj wywołują takie przewlekłe i wodniste biegunki jakie ma Lesio, a nie ma kału typowo tłustego i żółtego jak przy chorej trzustce.
We wtorek powinny być wyniki i zobaczymy co wyjdzie. Oczywiście jeśli nic to potem dopiero zabieramy się za badanie krwi.
W poniedziałek pojadę po te próbki i odwiedzę wtedy Lesia za jednym zamachem.
Koszt tego badania to będzie 20zł.

Posted

[quote name='olalolaa']Na razie nie biorę Lesia do weta, wetka powiedziała że nie ma potrzeby, przez weekend pani Iza zbiera próbki jego kup i robimy badania na pasożyty i przede wszystkim kokcydia bo one zazwyczaj wywołują takie przewlekłe i wodniste biegunki jakie ma Lesio, a nie ma kału typowo tłustego i żółtego jak przy chorej trzustce.
We wtorek powinny być wyniki i zobaczymy co wyjdzie. Oczywiście jeśli nic to potem dopiero zabieramy się za badanie krwi.
W poniedziałek pojadę po te próbki i odwiedzę wtedy Lesia za jednym zamachem.
Koszt tego badania to będzie 20zł.[/QUOTE]

ok, bardzo Ci dziękuję, weź proszę fakturę przelewową na naszą Fundację i prześlij mi jąskanem i pocztą . Wyślę Ci dane do f-ry

Posted

[quote name='olalolaa']Lesio jest masakrycznie zarobaczony, teraz przez kilka dni będzie dostawał środek na te paskudy, potem kontrola.[/QUOTE]

no proszę!

Posted

[quote name='olalolaa']Lesio jest masakrycznie zarobaczony, teraz przez kilka dni będzie dostawał środek na te paskudy, potem kontrola.[/QUOTE]
Olu, proszę zajedź z nim do weta z tym uchem. Podaj mi Twój numer konta i podaj kwotę za benzynę. On się musi męczyć

Posted

Przyszła faktura za leczenie Lesia -pewnie nie ostatnia- na 135,00zł -bardzo proszę o pomoc. Prawie na żadnego psa nie mamy skłądek i powoli puste konto:shake:

Posted

[FONT=Times New Roman]Wpływy dla Lesia:

12.06.-Docha -[/FONT]
[FONT=Times New Roman]20zł
05.07. P. Żaneta z Mikołowa-30zł
razem na koncie Lesia jest 50,00zł

DZIĘKUJEMY!!![/FONT]

[FONT=times new roman]Wydatki:
badania+ leki 135,00zł
benzyna-25,00zł

razem=160,00zł

[/FONT]
[FONT=times new roman]BRAKUJE 110,00zł!!!!!![/FONT][FONT=times new roman]
:-([/FONT]

Posted

Zosiu, 11.07. na konto Fundacji przelałam dla Lesia 10 zł - uzupełnij tę wpłatę i może zrób rozliczenia w jednym poście na pierwszej stronie.
23.07. przelałam za paliwo 20 zł na wskazane konto w pw.

Posted

Doszło do mnie to 20zł, dzięki.
Lesio juz po 'kuracji', wczoraj rozmawiałam z Panią Izą. Biegunki nie ustały.. jakoś w weekend będzie znów zbierać próbki i musimy zrobić kontrolne badanie kału. Przy okazji wtedy zabierzemy w końcu samego Lesia do weta, sądzę że trzeba będzie zrobic badania krwi jeśli te biegunki w ogóle nie ustaną :(
Pojechalibyśmy w tym tygodniu ale Pani Iza ma dyżury codziennie i nie ma jak..

Posted

olalolaa napisał(a):
Doszło do mnie to 20zł, dzięki.
Lesio juz po 'kuracji', wczoraj rozmawiałam z Panią Izą. Biegunki nie ustały.. jakoś w weekend będzie znów zbierać próbki i musimy zrobić kontrolne badanie kału. Przy okazji wtedy zabierzemy w końcu samego Lesia do weta, sądzę że trzeba będzie zrobic badania krwi jeśli te biegunki w ogóle nie ustaną :(
Pojechalibyśmy w tym tygodniu ale Pani Iza ma dyżury codziennie i nie ma jak..

Tylko badania specjalistyczne bo ogólne miał zrobione