Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest kojec, garaż, da się odizolować. Pani Iza jednak jest że tak powiem miękka i nie chce go więzić, mówi że jak jest np w kojcu i widzi tamte psy to strasznie ujada i zaczyna ten kojec rozwalać. Kazałam jej kupić kaganiec natychmiast bo jej psy nie są bezpieczne, i puszczać go na podwórku w kagańcu, albo osobno. Po każdym ataku radziłam jej żeby go zamknęła np w garażu gdzie nie widzi nikogo do czasu aż się uspokoi. Dobrze że ten jej starszy pies jest uległy nie reaguje na atak bo tak to byłoby na prawdę źle.

Posted

Aryste napisał(a):
Co u Lesia?
Wiadomo juz czy w nowym domku sie zaklimatyzowal?
jakas poprawa?

jak ostatnio rozmawiałam z Panią Izą-to jest poprawa i mówi, ze już go nie odda. Czekam na wizytę olalola u niej

Posted

olalolaa napisał(a):
Ja cały czas pamiętam o wizycie, w ostatnich dniach mnie rozłożyło cos, a wczesniej miałam samochód zepsuty, na pewno w najbliższym czasie tam dotrę.

Bardzo, bardzo Cię proszę:)

Posted

[FONT=times new roman]Lesio jest ok. Już dogadał się z innymi suczkami. Jest super psem. Tylko ma problemy zdrowotne- biegunki. Pani Izy nie stać ani na leczenie ani na specjalistyczną karmę(zmniejszyli jej etat do 1/2- zresztą mówiła o tym od opoczątku, a ważne, ze Lesiu jest w domu, a nie w schronisku).

Poprosiłam ją , zeby zapytała weta ile by kosztowało zdiagnozowania Lesia- bo od tego trza zacząć i później karma.

Musimy nazbierać te pieniążki, czy ktoś moze pomóc??????
[/FONT]

Posted

A co to za badanie? Mogę pogadać ze swoim wetem, zawsze mam taniej, ja do Lesia jeszcze nie dotarłam bo ten tydzień byłam poza Częstochową, on ma te biegunki cały czas? Są z krwią czy nie?

Posted

A może spróbować mu podać zwykły węgiel leczniczy przez 2-3 dni? Może to tylko chwilowa niedyspozycja? Na pewno mu nie zaszkodzi a może pomoże. cena - ok. 5 zł za opakowanie.

Posted

Lesiu już dłuższy czas przecież jest u Pani Izy. Moim zdaniem to trzeba zacząć od odrobaczenia jeśli on ma przewlekłą biegunkę, można jeszcze dać kał do badania to też nie jest drogie.

Posted

Jak odrobaczysz, to w kupie zobaczysz ... niewiele. No, może krew - świeżą albo starą. I tyle. U moich psów jeszcze bywają: gumowe palce z rękawiczek, kawałek metalowego zamka, koci żwirek, resztki opatrunków i papierki po ukradzionych cukierkach.

Posted

W kupie można zobaczyć pasożyty czasem dopiero po odrobaczeniu, a może zaobserwuje się samą poprawę i to już będzie coś wskazywało, ale nie ma co gdybać, nie wiemy do końca jakie Lesiu ma objawy.

Posted

[quote name='olalolaa']A co to za badanie? Mogę pogadać ze swoim wetem, zawsze mam taniej, ja do Lesia jeszcze nie dotarłam bo ten tydzień byłam poza Częstochową, on ma te biegunki cały czas? Są z krwią czy nie?[/QUOTE]

Ma cały czas biegunki. Czy możesz tam podjechać? Przekleję Ci pieniążki na benzynę. Czy mozesz wziąć od swojego weta leki na odrobaczenie???
Ja bym Ci przelałą kasę? Bardzo, bardzo Cię proszę