Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PILNIE POTRZEBNE PIENIĘDZE NA BADANIA, LECZENIE, BENZYNĘ I KARMĘ!!!!!!! Naprawdę nie mamy już pieniędzy!!!!!! A miał badania kału, specjalistyczne badanie trzustki i będzie potrzebna karma!

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

docha napisał(a):
Zosiu, zgodnie z naszymi ustaleniami telefonicznymi,pokryję koszty paliwa dla Oli. proszę o konto na pw.

wysłałam Ci Dosiu na maila:) DZIĘKUJĘ!!!!

Posted

Olu, dzisiaj popołudniu przelałam pieniążki za paliwo 30 zł, przyjdą do Ciebie w poniedziałek rano.

Coś nowego u Lesia? w sprawie wyników.

Posted

Są dzisiaj wyniki. Lesio ma na pewno ostre zapalenie trzustki i niewydolność, ma tez bardzo niski poziom wit. B12 co wskazuje na uszkodzenia jelita w tym odcinku które powinien wchłaniać. Jutro jadę do weterynarza dużo o nim porozmawiać i podjąć jakieś leczenie, na pewno dostanie leki i karmę, pierwszą pewnie wezmę u weta żeby jak najszybciej ją dostał, zobaczymy czy później będzie gdzieś taniej.

Posted

docha napisał(a):
to chyba pakiet 10kg? jak nazywa się ta karma?

gastro intestinal low. Ale poczekajmy jeszcze moja wetka zobaczy na wyniki i moze wynajdzie coś tańszego. Co i tak nie zmienia faktu, ze konto mamy puste. W weekend zabiorę się za rozsyłanie wątku Lesia i Gruzji.

Posted

Z Lesiem od wczoraj kiepsko, dostał jakiegoś paraliżu.. Niedawno wróciliśmy od weta. Lewa strona jest bardzo słaba, Lesio nawet za bardzo się nie podniesie sam. Ma non stop oczopląs, najprawdopodobniej coś uciska na nerwy, jakiś guz, albo miał wylew, coś w tym rodzaju. Dostał bardzo dużą dawkę sterydu i czekamy do jutra, ale weterynarz niestety nie jest dobrej myśli :( Pobrała tez krew do rozmazu. Dajemy Lesiowi jeszcze czas, bo chętnie pije i je, reaguje jakoś na otaczający świat, może się pozbiera.. Trzymajcie za niego kciuki.

Posted

Jest malutka poprawa, oczopląs ma mniejszy, chwilami wcale. Wstaje lepiej i może przejść tam gdzie chce, wczoraj po wstaniu kręcił sie w kółko, nie mógł złapać równowagi. Możliwe że ma też uszkodzenia w uchu środkowym bo miał przewlekłe zapalenie które w sumie się jeszcze nie skończyło.. Leżąc w gabinecie rozglądał się, miał głowę podniesioną, wczoraj był hmm mało władny.. Z reszta wrzucę zdjęcia, widać jak sobie leżał :) Lesio dostał dziś znowu steryd, antybiotyk i lek przeciw zapalny. Ma zastrzyki do domu do niedzieli, zobaczymy co będzie się działo przez te dni. W rozmazie nie wyszły żadne bakterie. Wzięliśmy karmę 12kg która kosztuje niestety 260zł, ale Lesio wczoraj po zjedzeniu próbek już się normalnie załatwił, więc nie ma opcji, musi taką jeść bo trzustka jest w okropnym stanie. Za wszystkie leki wczoraj i dziś oraz te które dostał do niedzieli jest około 100zł, na razie nie ma na to faktury, bo leczenie może jeszcze trwać dłużej, i pewnie tak będzie.

Posted

ależ to jest chudzina. Tylko aby p. Iza wyłącznie tą karmę podawała, bo inaczej to nie ma sensu jeśli będzie go czymś innym podkarmiała.
Do końca tygodnia nie mam możliwości finansowo wspomóc Fundację, ale mam nadzieję, że wreszcie zła passa minie i w połowie przyszłego tygodnia chociaż do paliwa będę mogła się dorzucić.