Zofija Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 PILNIE POTRZEBNE PIENIĘDZE NA BADANIA, LECZENIE, BENZYNĘ I KARMĘ!!!!!!! Naprawdę nie mamy już pieniędzy!!!!!! A miał badania kału, specjalistyczne badanie trzustki i będzie potrzebna karma! Quote
docha Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Zosiu, zgodnie z naszymi ustaleniami telefonicznymi,pokryję koszty paliwa dla Oli. proszę o konto na pw. Quote
Zofija Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Dogo07 napisał(a):A kiedy zobaczymy Lesia na zdjęciu :) ? pani Izy przesyła mi na telefon. czy ktoś moze przerzucac na kompa? Quote
Zofija Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 docha napisał(a):Zosiu, zgodnie z naszymi ustaleniami telefonicznymi,pokryję koszty paliwa dla Oli. proszę o konto na pw. wysłałam Ci Dosiu na maila:) DZIĘKUJĘ!!!! Quote
olalolaa Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Ja mogę zrzucać zdjęcia, możesz wysłać mi mms'em, zapomniałam mu sama porobić :/ Wyników jeszcze nie ma, musimy czekać bo to do 7 dni robią ten test. Quote
docha Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Olu, dzisiaj popołudniu przelałam pieniążki za paliwo 30 zł, przyjdą do Ciebie w poniedziałek rano. Coś nowego u Lesia? w sprawie wyników. Quote
olalolaa Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Nie ma nadal tych wyników :/ Dziękuję za pieniążki. Quote
bela51 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Zagladam do Lesinka.:lol: - uciekiniera. Tez moge wrzucic zdjęcia, jesli je podeslesz mms-em ,Zosiu. Quote
olalolaa Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Są dzisiaj wyniki. Lesio ma na pewno ostre zapalenie trzustki i niewydolność, ma tez bardzo niski poziom wit. B12 co wskazuje na uszkodzenia jelita w tym odcinku które powinien wchłaniać. Jutro jadę do weterynarza dużo o nim porozmawiać i podjąć jakieś leczenie, na pewno dostanie leki i karmę, pierwszą pewnie wezmę u weta żeby jak najszybciej ją dostał, zobaczymy czy później będzie gdzieś taniej. Quote
Zofija Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 karma 226,00zł-a fundacyjne konto puste Quote
docha Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Zofija napisał(a):karma 226,00zł-a fundacyjne konto puste to chyba pakiet 10kg? jak nazywa się ta karma? Quote
Zofija Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 docha napisał(a):to chyba pakiet 10kg? jak nazywa się ta karma? gastro intestinal low. Ale poczekajmy jeszcze moja wetka zobaczy na wyniki i moze wynajdzie coś tańszego. Co i tak nie zmienia faktu, ze konto mamy puste. W weekend zabiorę się za rozsyłanie wątku Lesia i Gruzji. Quote
docha Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 deklaracja 10 zł za wrzesień dla Lesia na Fundację przelana. Quote
olalolaa Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Z Lesiem od wczoraj kiepsko, dostał jakiegoś paraliżu.. Niedawno wróciliśmy od weta. Lewa strona jest bardzo słaba, Lesio nawet za bardzo się nie podniesie sam. Ma non stop oczopląs, najprawdopodobniej coś uciska na nerwy, jakiś guz, albo miał wylew, coś w tym rodzaju. Dostał bardzo dużą dawkę sterydu i czekamy do jutra, ale weterynarz niestety nie jest dobrej myśli :( Pobrała tez krew do rozmazu. Dajemy Lesiowi jeszcze czas, bo chętnie pije i je, reaguje jakoś na otaczający świat, może się pozbiera.. Trzymajcie za niego kciuki. Quote
bela51 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 O matko, biedny staruszek. :-( Trzymam kciuki, aby udało mu sie pozbierac. Quote
olalolaa Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Bez większych zmian, plusy sa takie że nie załatwia sie pod siebie tylko jakoś wstaje wtedy, wstaje do miski z wodą, i chętnie je. po południu znowu jedziemy do gabinetu. Quote
olalolaa Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Jest malutka poprawa, oczopląs ma mniejszy, chwilami wcale. Wstaje lepiej i może przejść tam gdzie chce, wczoraj po wstaniu kręcił sie w kółko, nie mógł złapać równowagi. Możliwe że ma też uszkodzenia w uchu środkowym bo miał przewlekłe zapalenie które w sumie się jeszcze nie skończyło.. Leżąc w gabinecie rozglądał się, miał głowę podniesioną, wczoraj był hmm mało władny.. Z reszta wrzucę zdjęcia, widać jak sobie leżał :) Lesio dostał dziś znowu steryd, antybiotyk i lek przeciw zapalny. Ma zastrzyki do domu do niedzieli, zobaczymy co będzie się działo przez te dni. W rozmazie nie wyszły żadne bakterie. Wzięliśmy karmę 12kg która kosztuje niestety 260zł, ale Lesio wczoraj po zjedzeniu próbek już się normalnie załatwił, więc nie ma opcji, musi taką jeść bo trzustka jest w okropnym stanie. Za wszystkie leki wczoraj i dziś oraz te które dostał do niedzieli jest około 100zł, na razie nie ma na to faktury, bo leczenie może jeszcze trwać dłużej, i pewnie tak będzie. Quote
docha Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 ależ to jest chudzina. Tylko aby p. Iza wyłącznie tą karmę podawała, bo inaczej to nie ma sensu jeśli będzie go czymś innym podkarmiała. Do końca tygodnia nie mam możliwości finansowo wspomóc Fundację, ale mam nadzieję, że wreszcie zła passa minie i w połowie przyszłego tygodnia chociaż do paliwa będę mogła się dorzucić. Quote
Recommended Posts