bela51 Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Zosiu, bardzo Wam wspołczuje, nie ma nic gorszego niz chybione adopcje. Bo potem człowiek ma wyrzuty sumienia, choc chciał dobrze. Quote
Zofija Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 Wiesz Belu, ja sama nie wiem, co mam myśleć. Pani Iza jest specyficzna. nieważne. szkoda tego biednego starego psa Quote
bela51 Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Biedny Lesiu, czy jest jeszcze szansa, ze sie odnajdzie ? Czy jest jakas akcja poszukiwawcza w okolicy ? Quote
olalolaa Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Pani Iza kilka razy dziennie do mnie dzwoni ze go wciąż szuka, wczoraj podobno ludzie widzieli go w rzece jak szedł ledwo, Pani Iza przeszukała okolice tego miejsca ale ani śladu. Miałam dzisiaj jechać do niej pomóc, ale nie mogę pracuje cały weekend :( Quote
bela51 Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 O, Boze....:-( Ile jest nieszczesc z powodu ludzkiej lekkomyslnosci. Quote
bela51 Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Ja bym tam Pania umiesciła, za mega nieodpowiedzialnosc. Ale niech Zosia zdecyduje. Quote
Zofija Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 [quote name='olalolaa']Pani Iza kilka razy dziennie do mnie dzwoni ze go wciąż szuka, wczoraj podobno ludzie widzieli go w rzece jak szedł ledwo, Pani Iza przeszukała okolice tego miejsca ale ani śladu. Miałam dzisiaj jechać do niej pomóc, ale nie mogę pracuje cały weekend :([/QUOTE] Olu, jakbyś po weekendzie mogłą to ja Ci przeleję pieniądze na benzynę. Quote
Zofija Posted August 18, 2012 Author Posted August 18, 2012 [quote name='bela51']Chyba nie ma zadnych wiesci ?[/QUOTE] nie, nie ma. Będę w poniedziałek dzwonić do schronisk. CHOĆ WYSŁALAMW SZĘDZIE MAILE ZE ZDJĘCIAMI. Pani Iza zadzwoniła do mnie wczoraj w czasie pracy, ale mówię, ze nie mogę teraz rozmawiać, bo jestem w pracy, to mnie zapytała, czy pracuję w obozie koncetracyjnym. I to włąsnie jest Pani Iza. A chodziło jej o to, zebym zadzwoniła to jednego z tych schronisk, bo ponoć tam znikają psy Quote
bela51 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Ehh, co tu mówic. Zawinila, a teraz oczekuje, ze wszyscy beda na jej ządanie. Bardzo zal mi tego psiaka. Wsadz ją na czarne kwiatki, nie zasługuje na nic innego. Quote
bela51 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='Zofija']Lesiu się znalazł!!!!!!![/QUOTE] Ufffff! Co za ulga! Quote
docha Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='Zofija']Lesiu się znalazł!!!!!!![/QUOTE] ...a coś więcej? Quote
olalolaa Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Ja juz piszę. Iza znalazła go mniej więcej 3h idąc piechotą od domu. Wczoraj wzięła ze sobą swojego psa Kilera , on w pewnym momencie zaczał mocno wąchac więc szła za nim. No i doprowadził ja praktycznie do Lesia, który stał na środku ruchliwej drogi. Iza szukała go całymi dniami przez miniony tydzień i wg mnie stanęła na wysokości zadania, gdyby nie ona Lesio nigdy by sie nie znalazł. Wie że ma założyć mu obroże z numerem, będzie go teraz też trzymała w kojcu kiedy nie będzie miała go akurat na oku. To cud że on się znalazł.. Wychudzony jest bardzo podobno ale szedł z nią wczoraj do samego domu powoli , więc jego stan najgorszy nie jest. W środę zabieramy go do weta. Quote
docha Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 o rany! aż trudno w to uwierzyć. Już któryś raz czytam na dogo, że pies odnalazł psa. Dziękuję Olu za tę wiadomość. Quote
olalolaa Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Szczerze mówiąc mówiłam to Izie od początku żeby posłużyła się Kilerem, ona twierdziła że się nie lubili i nie będzie go szukał.. wczoraj jednak się przełamała jakoś no i udało się :) Psy to psy, podejrzewam że jej starsze psy już Lesia zaakceptowały jako nowego członka stada i to jest taka natura :) Bardzo dobrze się stało! Quote
bela51 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 To rzeczywiscie niesamowita historia ! Niemniej nie chcialabym, aby znów miała sie powtórzyc. Moze to nauczy p. Ize odpowiedzialnosci. Quote
Zofija Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 Ale nie byłoby tej całej historii gdyby Pani Iza odpowiednio psa zabezpieczyła. Może stanęła na wysokości zadania w poszukiwaniu go. Ale mimo wszystko mogło się tak nie skończyć. Jak jej pytałam dlaczego pies był bez obroży i adresówki - usłyszałam, ze jej psy są : wolne! Mi się trudno z nią dogadać Quote
olalolaa Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Tak, na badaniach byliśmy w zeszłym tygodniu, z podstawowych badań krwi wyszedł tylko trochę podwyższony mocznik i białko ogólne (to białko to mówią że przez ciągłe biegunki), surowica została wysłana do Wrocławia na test na trzustkę, dzisiaj już powinny być wyniki. Kupa czyściutka. Guz który ma na szyi wetka mówi że ciężka sprawa bo jest bardzo głęboko, jeśli będziemy chcieli to ruszać najpierw rtg koniecznie. Lesiu ma znów okropne zapalenie uszu, dostał antybiotyki w maści na to. Jak będę miała te wyniki to wrzucę tu skany. Quote
Aryste Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 zmiencie tytul , bo sie przestraszylam ze znowu dal nogę i gdzies uciekl. Quote
docha Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 ta maść do uszu to oridermyl? czekamy na wyniki trzustki, to jest istotne do wprowadzenia diety. Nie wiesz czy stosuje p. Iza karmę dosłaną jej? Czy Lesiu je chętnie suchą karmę? czy zjadł karmę z małych saszetek? nie wiemy na jaką karmę się szykować. jeżeli nie je suchego to trzeba pomyśleć o puszkach. oczywiście o wszystkim zdecyduje wynik z trzustki. Kupy ma lepsze, czy dalej bez zmian? Quote
olalolaa Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Nie pamiętam jaka ta maść. Pani Iza ostatnio jak z nią rozmawiałam w czwartek to nie miała żadnej karmy dosłanej, tylko raz coś dosłała i Lesiu to zjadł bardzo szybko. Je suchą ;) Kupy raczej bez zmian, mogło się od czwartku zmienić bo nie rozmawiałyśmy, zadzwonię do niej jak będę miała wyniki. Quote
bela51 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Aryste napisał(a):zmiencie tytul , bo sie przestraszylam ze znowu dal nogę i gdzies uciekl. Popieram. Ja tez mam stres ile razy spojrze na ten tytuł. Quote
Recommended Posts