asl Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Zofija napisał(a):Dosiu nam też, ale jak schronisko dowiedziało się, ze będziemy go prawdopodobnie brać to dostał lepszy kojec i został przeniesiony pod rewir Pana Zbyszka-czyli lepiej. Badania -wstępnie wyszły ok, czekam na dokładne wyniki i tarczycę Podrzucam wątek Lesia i trzymam kciuki aby mu sie udało wydostać ze schronika... no i za te dalsze badania. Quote
Zofija Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Wyniki jak na jego wiek- w miarę. Lekka niedoczynność tarczycy. Trzeba go koniecznie obciąć bo jeden kołtun. No i dom lub Hotel . Siądę w tym tygodniu i jeszcze raz poszukam. Quote
Zofija Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 UWAGA!!! Lesio ma szansę na dom po 15 czerwca, ale za Częstochową. Szukam wolontariusza do wizyty przedadopcyjnej. Pani chce go wziąć na 100%. Czy ktoś moze pomóc? W poniedziałek będę znała koszty badań Lesia i ewentualnego transportu- bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie damy rady finansowo! Quote
Zofija Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 docha napisał(a):wpłaty na Lesia do asl? wpłacę 20 zł Dosiu, normalnie, na Fundację za chwilkę wrzucę konto Quote
Zofija Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 [FONT=Arial]DANE FUNDACJI DO WPŁAT:[/FONT] [FONT=Arial]Fundacja dla Zwierząt i Środowiska "Lepszy Świat"[/FONT] [FONT=Arial]43-400 Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3[/FONT] [FONT=Arial]Konto:[/FONT] [FONT=Arial]ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319 w tytule przelewu: dla Lesia + nick z dogo lub imię[/FONT] Quote
Zofija Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 docha napisał(a):przelane 20 zł na fundację :) dziękuję Dosiu:) i trzymaj kciuki za wizytę!!! Quote
Zofija Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Wizyta wypadła dobrze. Lesiu jedzie w sobotę do Pani Izy. Jedna sprawa. Pani Iza żyje skromnie, a Lesiu jest starszym pieskiem i moze by ją wspomóc kupowaniem lepszej karmy (purina) dla Lesia-dla starszych psów? No i leczenie-co Wy na to? Quote
Zofija Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 My z pieniędzy fundacyjnych nie damy rady bo straszna bida na koncie i tyły. A Dea wypatrzyła kolejnego staruszka -owczarka w bardzo złym stanie.... Załoze mu wątek jak tylko dostanę zdjęcia z opisem Quote
docha Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Zosiu, mogę tak jak deklarowałam co miesiąc wpłacać 10 zł na konto fundacji czy na inne podane przez Ciebie, na cel utrzymania Lesia. Ten psiak mnie ujął za serce od początku. Quote
Zofija Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 docha napisał(a):Zosiu, mogę tak jak deklarowałam co miesiąc wpłacać 10 zł na konto fundacji czy na inne podane przez Ciebie, na cel utrzymania Lesia. Ten psiak mnie ujął za serce od początku. dziękuję Doisu-ale poczekajmy, aż rzeczywiście zbiorę pełną kwotę Quote
olalolaa Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Dzwoniła do mnie Pani Iza, i jest problem bo Lesiu atakuje jej psy.. rozmawiałyśmy długo, udzieliłam tylu wskazówek ile mogłam, jeśli będzie trzeba to tam pojadę. Jednak sygnalizuję że dobrze się nie dzieje:/ Quote
Zofija Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 olalolaa napisał(a):Dzwoniła do mnie Pani Iza, i jest problem bo Lesiu atakuje jej psy.. rozmawiałyśmy długo, udzieliłam tylu wskazówek ile mogłam, jeśli będzie trzeba to tam pojadę. Jednak sygnalizuję że dobrze się nie dzieje:/ zaczynam się zastanawiać, czy pani jest normalna.... ja z nią rozmawiałam po 11:00 i było super, rewelacja! ani słowa, ani słowa o problemie! Pani wniebowzięta!.... Quote
docha Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Zosiu jeżeli masz z nią kontakt to zadzwoń jeszcze raz do niej w oparciu o info olalolaa Quote
Zofija Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 docha napisał(a):Zosiu jeżeli masz z nią kontakt to zadzwoń jeszcze raz do niej w oparciu o info olalolaa Dea z nią rozmawiała i mówiła to samo co napisała olalolaa,ale to druga dziwna sytuacja w zasadzie. Ale tamta była przed samym przyjazdem Lesia.... Jak tylko złapię olalolaa na telefonie to chyba poproszę ją o natychmiastową wizytę.A jak cóś nie tak to nie wiem Quote
olalolaa Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Pani Iza powiedziałam mi(bo oczywiście zapytałam od razu czy dzwoniła do kogoś od Was) że dzwoniła do kogoś - nie wiem do kogo-i ten ktoś nie mógł za bardzo rozmawiać więc nie zdążyła nic powiedzieć. Quote
Zofija Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 olalolaa napisał(a):Pani Iza powiedziałam mi(bo oczywiście zapytałam od razu czy dzwoniła do kogoś od Was) że dzwoniła do kogoś - nie wiem do kogo-i ten ktoś nie mógł za bardzo rozmawiać więc nie zdążyła nic powiedzieć. zdążyła, zdążyła. Prawie 10 minut monologu, podczas, którego rozpływała się nad walorami Lesia-cudowny, wspaniały, piękniejszy niż myślała.Kurde Quote
Zofija Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Rozmawiałam z Panią Izą i tak- Lesiu jest bardzo agresywny w stosunku do jej dwóch piesów. Lesiu w schronisku nie przejawiał agresji. Zresztą zawsze są po 4-mniej więcej w boksie, więc gdyby był agresywny musiałaby być oddzielony. Ale zachowanie psa w schronisku nijak ma się do tego, co okazuje się po wyjściu-albo nie zawsze jest adekwatne. Zobaczymy. Ustaliłam z Panią Izą, ze odczekamy 10 dni. Olalolaa też tam pojedzie zobaczyć i potem podejmiemy decyzję co dalej. Quote
docha Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 po schronisku psy w rózny sposób reagują, tzn. że on odżył i sił witalnych nabrał. Quote
bela51 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Lesiu starowinka chyba nie jest w stanie skrzywdzic piesków tej Pani ? No chyba, ze to malenstwa. Quote
Zofija Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 bela51 napisał(a):Lesiu starowinka chyba nie jest w stanie skrzywdzic piesków tej Pani ? No chyba, ze to malenstwa. Belu on jest staruszek, ale ponoć agresywny. Nie wiem pojedzie tam jeszcze raz olalolaa. Róznie to z pieskami bywa. Moja Samba też nie tolerowałą innych psów na swoim terenie. Od razu rzucała się do szyi Quote
Zofija Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 docha napisał(a):po schronisku psy w rózny sposób reagują, tzn. że on odżył i sił witalnych nabrał. różnie, różnie. W schronisku się dostosowują do warunków, a tak to różnie bywa. Zobaczymy Quote
olalolaa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Pani Iza ma suczkę collie 20sto letnią, i jej synka mieszańca collie 15sto letniego. Z tego co mi mówiła to najbardziej atakuje tą sunie, i to np jak ona sobie leży (bo więcej już za bardzo nie robi), Lesiu jak na nią natrafi to rzuca się do szyi. Quote
Recommended Posts