Isadora7 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 No to dalej ze sobą pogadam a co mi tam :) [h=6]Gacek chce kochać i być kochany!!! Kto pokocha gacka?? https://www.facebook.com/events/382314708493666/[/h] Quote
naszkaarek Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 dzięki za zastępstwo , ale jak mówiłam wcześniej nie zawsze mogę być na dogo ale codziennie mam kontakt z Lilianą odnośnie postępów Gcusia Gacuś wspaniale ma u niej i wyglada też wspaniale na dogo cisza , bo pies na ten moment bezpieczny Quote
naszkaarek Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 (edited) nie doczytałam wszystkich postów i tak : 1. Kiedy Gacuś będzie przygotowany do adopcji zadecyduję ja jako włascicielka w porozumieniu z Lilianą , która go przygotowuje i wie najlepiej czy już czas go ogłaszać 2. nie wyobrażam sobie oddać go już po miesiacu pobytu w normalnych warunkach , gdzie uczy się przebywania wśrod zwierzat i ludzi 3. Nie dopuszczę do sytucji , która miała miejsce na dogo miesiac temu , kiedy pies wrócił z domu tymczsowego z Łatką agresora a tak naprawdę to nie jeego była wina i nikt nie wykazywał chęci przyjęcia odpowiedzialnosci za psiaka ani finansowej ,ani prawnej 4. jestem włascicielką zadeklarowałam kwotę na jego utrzymanie i tego się trzymam Podsumowujac zrobiłam rozliczenie na bieżąco z przekazywanych środków finansowych wynika , ze Gacuś ma zapewniony byt do końca września z moimi deklaracjami ,większą pomoc dostał od osób nie związanych z dogo , dlatego to Liliana powie w którym momencie będziemy go ogłaszać do adopcji i szukać mu domu , ale nie ztakim tekstem jaki teraz jest na stronie ogłoszenia Edited June 21, 2012 by naszkaarek Quote
Isadora7 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 naszkarek bardzo rzeczowo piszesz i super że Gacek ma taką właścicielkę. Jasne - decydujesz. Pozwolisz tylko ze napiszę swoje zdanie i jest to oczywiście moje zdanie... zaczynają sie wakacje, ludzie już teraz nie walą drzwiami oknami doadopcji, a za tydzień czy dwa to będziemy mieli stada podrzutków wakacyjnych. Natomiast już sobie latające ogłoszenie moze wpasc komuś w oko - jak naprawdę pokocha - poczeka. Takich przykładów mam dużo, ale podam tylko ostatni. Jamnik Teodor http://www.dogomania.pl/forum/threads/226135-Zdrada-oboj%C4%99tno%C5%9B%C4%87-okrucie%C5%84stwo-po-11-latac-TEODOR-W-DOMU, był pod moją bezpośrednią opieką, czyli ja byłam tak jak Ty decyzyjna. Dom czekał na Teodora ponad półtora miesiąca. Uznałam bowiem że powinien być odwieziony przez DT. Stan jego serca jest bardzo zły, przeżył traume wyrzucenia z domu po 11 latach i przkazania go gdzieś w środku Polski z samochodu do samochodu. A potem wywalnie na paluch po 2,5 dniach "cudownje adopcji" (niestety nie miałam wpływu na to, dopiero po przejełam psa juz z palucha). Teodor miał tez przypięta łatkę agresora na dodatek gwałciciela wszystkich i wszystkiego. I na szczęście doprowadzilam do tego w uzgodnieniu z DS aby był odwieziony przez DT. Na dodatek DT przenocowało tam aby było "miekkkie przejście" - co tez sie stało i widać po mailu z DS. Teodor przeszedł pogodnie zmiane, nie ma faz agresji. A ja jestem szczęśliwa ze nie dałam sie "uwieść" radom typu "wieźć natychmiast bo to siamto czy owamto albo zrezygnują". Akurat fakt rezygnacji byłby skreśleniem i znaczyłby ze pies im nie wpadł w oko a była to tylko zachcianka. Jestem przekonana że kolejna jazda z "przerzutem" jak towar do warzywniaka skończyłaby się źle dla Teodora, nie wiem czy nie tragicznie. Zatem widzisz absolutnie rozumiem fakt czekania, wybierania. Dlatego się nieco rozpisałam. Ale jednak oglaszanie psa nie musi obligowac do natychmiastowej adopcji. Jak widzisz moze być sprawdzianem poniekąd. Nie łudź sie ze jak pójda ogłoszenia słuchawka Ci do ucha przyrośnie. patrzmy na to realnie. Ale może być tak, że ktoś go wypatrzy i nie zadzwoni od razu ale np za miesiąc (wątpię żeby stan psychiczny Gacka była taki na miesiące naprawy), a to juz moze być czas, albo np połowa czasu i już jest o czym rozmawiać. Pokochaliście to poczekajcie. Nie? Cóż znaczy nie ten pies. A jak poczekaja jest czas na wizytę przedadopcyjną chociażby porzadnie zrobioną a nie na łapucapu ktos kto zrobił dwie lub żadnej. Mam często na jamnikach takie sytuacje. A znam tez takie gdzie ktoś gwarantuje, że tak, jasne to ten i tylko ten i zanika w umówionym terminie. Noemn-omen wcale nie rozpaczam bo to nie był ten dom i dobrze, ze sie stało przed adopcją. Ogłoszenie działa jak reklama. Ktoś zobaczy - o jaki fajny psiak - mozę by wziąć? - zapytam ojca, matki, brata, siostry etc etc. Niedzielny obiad - słuchajcie pokaże Wam jakiego fajnego psiaka widziałam/widziałem zaraz Wam pokaże. Ciotka Ziuta mówi - fajny, Wujek Staszek mówi a moze poszukamy gdzieś o nim więcej... i szukaja i znajdują wątek na dogo, czytają, obserwują, rozmawiają - Ty przez ten czas nic nie wiesz, mija tydzień, dwa, trzy.... dzwoni telefon - tak było tez w przypadku Teodora (i nie tylko) - i to są Ci ludzie, TEN DOM. Quote
naszkaarek Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 wiem co masz na myśli , ja też jestem za tym żeby znalazł dobry kochający dom ale dajmy mu jeszcze drochę czasu by zapomniał o schronisku o nietrafionym domu tymczasowym nie wiem może źle myślę , ale on powinien poczuć się bezpiecznie 3 tygodnie to za mało żeby zapomniał Nie wyobrażam sobie znowu przekazywać go z rąk do rąk tym bardziej , że czas nas nie goni , ja wiem nie ma kolejek do adopcji piesków , ale to jest tak jak bardzo chcesz znaleźć domek to go nie ma , ale jak ci nie zależy na nim to kolejka się ustawia Quote
naszkaarek Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 oj pusto mały na przystani uczy się i ma fajnie to i wszyscy uważają , że tak jest chyba dobrze Quote
phase Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Ja podczytuję, ciągle jestem na wątku Gacusia, ale nie chcę niepotrzebnie czasem hopać. Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 kochani jak ktoś będzie chciał ze mną się skontaktowac to proszę telefonicznie jeszcze miesiąc nie będę miec komputera super że u małego wszystko ok Quote
Ellig Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 [quote name='Isadora7']I mam prośbę od Liliany: Moglabys jeszcze dopisac, zeby ciotki na dogo uzbieraly pieniazki, albo kupily Gacusiowi jakies sliczne spanko? Gacek juz ma spanko, ktore wyslalam do Liliany Quote
Nadziejka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 :iloveyou::iloveyou:Cudny Gacunio , sciskuniam za domus , choc teraz ma przeciez cudowne zycie:loveu: Quote
phase Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Hahahahaha , jaki szczęśliwy, latający Gacek. :D Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 dzięki Eluniu za posłanko dla Gacuśka kochana jesteś Quote
Isadora7 Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Kopiuję bardzo wazny wpis z facebooka [h=6]liliana madejska [/h][h=6] nic nie dzieje sie na wydarzeniu gacka:( czasami ktos dolaczy, ale nic z tego nie wynika:( kochani, zapomnieliscie juz, jak powazne problemy mial gacek, mam tu na mysli dotkliwe pogryzienia ze strony wspoltowarzyszy w tragicznych wrecz warunkach w schronisku? To oczywiscie najmniejszy problem, bo rany zewnetrzne goja sie, predzej, czy pozniej... Gorzej z tymi w srodku! :( gacek pogryzl dziecko i to nie raz, wykazuje rowniez agresje w stosunku do zwierzat!:( obecnie duzo pracy mamy juz za soba, pies pokonuje kolejne etapy, jednak... Do idealu daleko! Przez tydzien czasu bylo spokojnie - wystarczalo, ze pojawil sie nowy pies, obcy ludzie i od razu wystapilo nasilenie agresji. Ugryzl pume, labradorke sasiadow, a za chwile odgryzl sie za nic... Mojej winonie:( jego problemy sa mocno zakorzenione, nie wystarczy miesiac, zeby zniwelowac problemy, ktore urastaly przez wiekszosc jego zycia... Gacek ma na swoim koncie pieniadze, ktore zapewnia mu kompleksowy pobyt u mnie, bezpieczenstwo, dalsze szkolenie i socjalizacje, w grupie zrownowazonych psow i tolerancyjnych kotow:) - do konca sierpnia... A co dalej??? Marzena rosińska, ktora wziala na siebie odpowiedzialnosc za psa, bo oczywiscie, chetnych nie bylo - deklaruje 100zl miesiecznie na gacusia, ewa osterlin 50zl i chyba, nie jestem pewna, jeszcze jakas osoba 20zl. Miesiecznie utrzymanie gacka kosztuje 300zl + marzena rosinska jest jeszcze zobowiazana do zaplaty podatku od umowy o dzielo, ktora zawarlysmy pomiedzy soba! Staram sie jak moge... Dostalam na wyposazenie przystani, od elizabeth gorecki piekne legowisko, na ktorym gacus bedzie sobie spal do czasu, gdy znajdzie swoja przystan, juz na stale. Gdy nadejdzie czas i oglosimy, ze gacus jest juz gotowy do adopcji, bedzie miala zapewniona z mojej strony dalsza pomoc behawioralna, juz na zawsze! Zrobie wszystko, by zarowno pies, jak i rodzina, ktora go pokocha, nie musieli borykac sie z klopotami! Mamy na wydarzeniu gacka 223 osoby - mysle, ze znajda sie wsrod nich tacy, ktorzy nie pozwola, by pies stanął twarza w twarz z problemem - jakim... Pisac chyba nie musze:( najwyzszy czas, by zaczac dzialac! Na dogomanii, skad wywodzi sie wydarzenie gacka, zupelnie nic sie nie dzieje. Popatrzcie po innych wydarzeniach... Wiele psow stracilo to, co zyskalo - bo zabraklo deklaracji:( mysle, ze to, co zapewniam gacusiowi - jest na najwyzszym poziomie, swiadcza o tym opinie... Bez wzgledu na to, czy u mnie, czy gdziekolwiek indziej, pies potrzebuje dalszej rehabilitacji psychologicznej, zeby w momencie, gdy trafi do rodziny stalej, pozostal w niej na zawsze... [/h] Quote
naszkaarek Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 taka tu cisza , wiem nie miałam czasu pisać ( pilne zajęcia zawodowe ) kończy się pirewszy miesiąc pbytu Gacunia w hotelika postaram się wkleić zdjęcia z tych ostatnich dni i pokazać na nich jak pięknie wygląda , jak zmienił się w ciągu tego miesiąca Quote
toyota Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 naszkaarek napisał(a):czy widzicie różnicę Zdecydownaie, nie ten sam pies ! Boczki mu się pięknie zaokrągliły. Quote
naszkaarek Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 i jeszcze jedno jak pozuje do zdjęcia Quote
phase Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 [quote name='naszkaarek'] kończy się pirewszy miesiąc pbytu Gacunia w hotelika Ale ten czas szybko leci.. [quote name='naszkaarek'] Buzi, buzi. :):) Quote
kolejna kobietka Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 naszkaarek napisał(a):czy widzicie różnicę Jasne, ze widac roznice! :loveu: ja sledze watek Gacusia na fb... tak jak pisalam juz wczesniej, Agata jak bedzie miala sprawny komputer, zrobi dla Gacusia bazarek z moich fantow, a jest ich sporo!!! :) pozdrawiam serdecznie! Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 już mam sprawny komp więc ruszę w końcu ze wszystkim .Kolejna kobietko już z twoich fantów jeden bazarek zrobiłam a teraz muszę najpierw powysyłac a potem zrobię kolej z tych które zostały ;) Quote
Recommended Posts